Chladná-značka na ceste -chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý
meno
Juraj 29. januára 2021

Mnohi z pesich navstevnikov MK na asfaltke v smere od Potocnej na Biely kriz ignoruju fakt, ze sa pohybuju na ceste tretej triedy a nedodrziavaju predpisy. Kracaju po nespravnej strane, skupiny sa roztahuju po celej sirke cesty, nevenuju pozornost okoliu.. a pod. Spravaju sa akoby sa nachadzali v pesej zone.

Bolo by mozne k existujucim znackam na ceste pridat znacky adresovane chodcom, pripadne. zvolit iny edukacny sposob pre chodcov.

29. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestské Lesy
29. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Juraj,

uvedené dopravné značenie má za cieľ upozorniť cyklistov na ostrú zákrutu v zjazde z Bieleho kríža, kde dochádzalo k častým zraneniam.

Čo sa týka chodcov, jedná sa o asfaltku v lesoparku v zóne zákazu vjazdu motorových vozidiel. Asfaltka slúži prioritne na rekreáciu obyvateľov a údržbu lesoparku a je preto prirodzené, že sa tu návštevníci správajú podobne ako na pešej zóne.

Prípadné prechádzajúce motorové vozidlá s výnimkou na vjazd (zásobovanie, údržba atď) to musia rešpektovať, dodržiavať rýchlosť 30km/h a prispôsobiť jazdu rekreačnému charakteru územia s dôrazom na bezpečnosť chodcov a cyklistov.

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave
29. január 2021

Martin

Večne ten istý príbeh chodci sa hnevajú na cyklistov a naopak. Stačí pri tom tak málo, tolerancia. Žijeme v meste kde je cez pol milióna ľudí. Je prirodzené, že aj v lesoch je viac ľudí či už pešo, bicyklom, inak. Jediné riešenie je to akceptovať a správať sa tolerantne.
29. január 2021

Juraj

Napriek tomu, ze sa ta cesta nachadza na uzemi Mestskych lesov, stale ide o cestu III. triedy na ktoru sa vztahuje cestny zakon a ani zakaz vzjazdu pre vsetky vozidla, s vynimkou tych, ktori maju povolenie, este nevylucuje, ze by chodci nemali dodziavat pravidla ako sa pise vo vyhlaske.
Ak tam plati iny rezim, nemalo by tam by pritomne prislusne dopravne znacenie?
Benevolencia voci spravaniu sa chodcov, resp. zbavovanie ich akejkolvek zodpovednosti vytvara nebezpecny precedens.
29. január 2021

Juraj

@Martin, asi ste mali na mysli skor ohladuplnost. Ohladuplnost musi byt vzajomna. Kedze viac toho nachodim ako nabicyklujem, som viac chodec a napriek tomu ma hneva spravanie ostatnych chodcov.
02. február 2021

Peter Ondavsky

odkial zobral kto ten blud ze cesta 3. triedy:)) a vyhlaska... ked uz zopar desatroci pravidla cestnej premavky upravuje za-ko-n:)) je to podla mna lesna cesta a nie cesta III. triedy, to je uplny blud...
02. február 2021

Juraj

Skuste pogooglit:
III/1015

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania