Popolná-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Juraj 29. januára 2021

Pred niekolkymi mesiacmi zacal developer rozkopavat cestu od krizovatky s ulicou Na medzi v useku asi 100m vyssie. Bolo slubene, ze prace na ceste budu ukoncene do Vianoc 2020. Posielam fotku akutalneho stavu. Cestu zasypali MAKADAMOM! Informacia od Stavebneho uradu je, ze mame spisat PETICIU. Nahodne som zastavil realitneho maklera, ktory pozemky na Popolnej predava - konfrontoval som ho s otazkou, ze co planuju teda robit s tou cestou. Bolo mi povedane, ze samozrejme to ma na starosti developer a ze cestu neplanuje nijak riesit, kym nebudu ukoncene stavebne prace na 11 pozemkoch. V akom KOCURKOVE to zijeme, ked moze firma rozkopavat cestu z casti v sukromnych vlastnictvach a z casti vo vlastnictve mestskej casti, uplne ju ZDEVASTOVAT a NERIESIT ziadne kroky k jej konsolidacii a jedine riesenie pre majitelov okolitych nehnutelnosti je SPISOVAT PETICIU???

29. január 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Vzhľadom na to, že ide v tomto prípade o agendu viacerých oddelení Vám poskytneme komplexnejšie stanovisko v priebehu budúceho týždňa.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
29. január 2021

Juraj

Dakujem za odpoved, budem cakat.
29. január 2021

Juraj

par dalsich fotiek pre lepsiu predstavu
01. február 2021

Odpoveď samosprávy

Po prezistení stanoviska stavebného úradu Vám vieme poskytnúť v tejto veci tieto informácie:

Stavebník požiadal oddelenie životného prostredia a dopravy o povolenie k rozkopávke na Popolnej ulici. V podmienkach sme mu uložili povinnosť uviesť cestu po prácach do pôvodného stavu = obnoviť betónový povrch. On nás informoval, že v stanovenom termíne práce nedokáže dokončiť a tak cestu na zimu obsypal makadamom, aby bolo možné po oteplení v stavebných prácach pokračovať.

Nami povolená rozkopávka sa týkala oblasti okolo križovatky Popolná/Na medzi, kde končí nami spravovaný úsek. Na fotografiách je vyššie položený úsek, ktorý nie je nami spravovaný a preto tu nemôžeme stavebníkovi ukladať povinnosti.

Podľa výpisu zo ZBGIS ide o komunikáciu na pozemku Slovenskej republiky. Predpokladáme, že je teda spravovaná Okresným úradom Bratislava pričom tento úrad uložil stavebníkovi podmienky upravenia komunikácie v tomto úseku.

Kolegovia z referátu dopravy sa preto spoja s Okresným úradom za účelom prezistenia okolností okolo realizácie prác v nami nespravovanom úseku.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
02. február 2021

Juraj

Dakujem za odpoved - cize mam na dalsiu informaciu cakat v ramci tejto diskusie?
11. február 2021

M

Dobrý deň,

tu cestu by mali opraviť až po vodojem je z nej strašný tankodrom a to čoskoro opäť začnú stavať aj na ľavej strane a na pravej tiež a cesta bude pravdepodobne rozkopaná o ďalších 100m.
26. február 2021

Juraj

Dobry den, p. Cupka, posunulo sa to, prosim, nejakym smerom? Dakujem
08. apríl 2021

Juraj

Dobry den, p. Cupka, prestali ste odpisovat.
12. apríl 2021

Yurij

Čupka spravil to, čo vie najlepšie - osadil tam tabuľu a tým pre neho starostlivosť o túto ulicu skončila.
17. apríl 2021

M

kedysi vyzerala aspon takto
20. apríl 2021

Juraj

Udajne sa to ma od 24.6. asfaltovat, som velmi zvedavy na technologiu, ako to budu robit.
07. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Cesta bola opravená zo strany miestneho stavebníka.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania