Jiráskova - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Martin Hrivnák 01. februára 2021

Dobrý deň, na jiráskovej je obrovské parkovisko, kde sú všetky miesta vyznačené modrou farbou. Problém je ten, že to parkovisko je tak veľké, že aj keď všetci domáci už zaparkovali tak cca 30% miest je stále voľných. Ostatní hľadajú miesta na chodníku alebo popri ceste. Výsledok je ten, že tu sú autá zaparkované na ceste a na chodníku a na veľkom parkovisku sú desiatky voľných miest. Nebolo by možné aspoň časť spodného parkoviska (kde skoro nikto neparkuje), sprístupniť aj ľuďom bez trvalého bydliska v Petržalke? Ďakujem

25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Ten sme na prešetrenie postúpili pracovníkom Referátu mobility.

Ing. Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Bratislava-Petržalka
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
pointa rezidenčného parkovania, je že je pre rezidentov a teda obyvateľov s trvalým pobytom. Akonáhle by sme v tých podmienkach poľavili, už by sme nemotivovali ľudí bez trvalého pobytu, si tu ten trvalý pobyt nahlásiť a mať tak benefit, zaparkovať bez väčších problémov v blízkom okolí svojho bydliska.
My si uvedomujeme, že problém, ktorý na petržalských komunikáciách vzniká, tvoria najviac vozidlá, ktoré nie sú zaregistrované - zväčša stoja pri výjazdoch z parkoviska, pozdĺžne na komunikáciu, v neprehľadných zákrutách a pod. Práve tu sa chceme najviac v najbližšom čase zamerať a takto zle zaparkované vozidlá z týchto komunikácii vytlačiť. Ad jedna ich budeme intenzívne riešiť s mestskou políciou a tie, ktoré budú spôsobovať prekážku na ceste, či parkoviskách aj odťahovať na určené parkovisko a následne riešiť.

Ivan Lučanič
poverený vedením referátu mobility

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.