Konzumácia alkoholu na verejných priestranstvách

Zodpovednosť za riešenie: Senec

Neriešený
meno
Janka 13. júla 2014

Dobrý deň,

obrázok je požičaný, ale otázka je aktuálna pre Senec. Viem, že v súčastnosti nie je platná vyhláška zakazujúca konzum alkoholických nápojov na verejných priestranstvách. Vyradenie takejto vyhlášky z praxe malo za následok, že na lavičkách na námestí, pred kinom, na pešej zóne, pri detských ihriskách, všade posedávajú bezdomovci a sociálne skupiny popíjajúce alkohol. Nielen že je to zlý obraz pre mesto ako také a pre deti otrasný vzor, ale taktiež si nie je často kam sadnúť pretože lavičky obsadia títo ľudia, prípadne v pokročilom čase už na nich spia. Naviac, v deň nasledujúci po "akcii" sa v okolí lavičiek nachádzajú prázdne fľaše od nápojov, čo je neestetické a nebezpečné, ak sú sklenené. Keďže mesto ich nezbiera, ostáva to často na náhodných chodcov, aby tento odpad odstránili. Otázkou je, či je mesto ochotné alebo schopné nejakým spôsobom limitovať alebo zakázať konzumovanie alkoholu na verejných priestranstvách (v meste na lavičkách a podobne). Viete o tomto stave a budete ho riešiť?

14. júl 2014

zuzana

mozem potvrdit, vcera sme si dokonca nemohli na ziadnu sadnut pretoze alebo sa v ich okolo siril neprijemny zapach mocu alebo tam boli prazdne flase a odpad. otrasna vizitka mesta.
15. júl 2014

palo

včera sa tam pilo s asistenciou polície do dnešného dňa a dnes sa pije od rána. mamičky tam prestali chodit lebo s deťmi je to nemožné. s prispením eu pekná krčma. a na vzduchu
15. júl 2014

peter

peter
To je v prvom rade vizitka ľudí žijúcich v tomto meste (česť výnimkám) a nie vizitka mesta :)
16. júl 2014

zdeno

v kazdom meste, zije takato komunitu ludi a je na kazdom meste, ako sa s nou dokaze vysporiadat.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania