Vavilovova-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Odstavenie vozidla ktoré bráni v plynulosti cestnej premávky. Nahlásil som to 02.02.21. telefonicky na Mest. políciu Petržalka, pánovi určite spiacemu v službe s odpoveďou: mi stým nič nemáme ale preveríme. Ťa nech mi niekto vysvetlí náplň práce Mestskej polície , ich odťahovej služby , načo majú vôbec vozový park. To si vystačia s mobimi.Hlavne že Magistrát aj s Vallom si urobí pekný PR a zvíši podielové dane. Gratulujem.

03. február 2021

Peter

Len na toto tý zamestnanci zabudli, že akú funkciu má Mestská polícia a čo majú vykonávať. Pán Vallo si takto robí PR a za toto berie svoj nemalí plat. Len zabudol pri výsadbe stromčekov, že aj kontrolovať tieto inštitúcie má.Ale takýmto prístupom budú nerentabilné navždy.
03. február 2021

Peter

Fotka k môjmu komentáru.
04. február 2021

Peter Kiska

Zdravim vas, nech sa paci pekny clanok ako to je s tymi odstavenymi vozidlami /vrakmi/ https://dennikn.sk/blog/1738933/postrach-samosprav-dlhodobo-odstavene-vozidla/
PS: Odstavene vozidla odtahuju, len je to na dlhe lakte. Prajem vsetko dobre.
04. február 2021

Peter

Rozumiem že každý prípad je špecifický. Každopádne si treba najprv postaviť otázku či to chcem vyriešiť alebo mi to je jedno. MP má nato kompetencie a aj možnosti. Stači sa iba zamyslieť ako nato a skrátiť proces: 1. Auto tam prekáža a porušuje zákon ? - Hľadám vlastníka cez ŠPZ a Vín číslo - Telefonicky cez Dopravný inšpektorát a Políciu, tak sa dá dostať až k telefónnemu číslu. Nič som nevyzistil ? a)Odtiahnem vozidlo nakoľko tvorý prekážku a porušuje zákon. A potom môže nastať 60 dňový proces. Alebo : b) Dám tam zabezpečovacie zariadenie a tiež môže začať 60 dňový proces. Alebo to mám na háku, a začnem si poštou vyzívať majiteľa, oznamovať to obci , oznamovať to Polícii. A nič sa nevyriešilo. Takže aj toto je možnosť. Inak môže dôjsť k situáciám : odparkujem si auto kde chcem , (môžem porušovať x predpisov a zákonov) zoberiem si ŠPZ a môžem tam stáť (hoc aj v strede križovatky ) a nič sa mi nestane.
04. február 2021

NaTrnavke

od 1.4. bude platit novela zakona, kedy bude moct obec (MsP) odtiahnut vrak, ktory NIE JE prekazkou v cestnej premavke a nebudu musiet cakat na zdlhave vyradovanie z ev. a lehoty, takze uz bude vyhradne na starostovi, ci odtiahne alebo nie.. Okrem toho v Ruzinove plati dan za zabratie verejneho priestranstva nepojaznym vozidlom a splha sa do stoviek eur mesacne, cize by si majitel mal rychlo rozmysliet, ci to tam necha, alebo nie
10. február 2021

Peter

Táto novela síce rieši problematiku ťahanie vrakov, resp ťahanie z boxov. Akurat mám strach že MP týmto dostala nástroj a začne ešte viac zneužívať svoje postavenie a za každú cenu odťahovať autá a vymáhať to cez Políc.Zbor ktorý dané fakty tiež neprešetruje a vychádza iba z údajov MP ktoré sú irelevantné a nezakladajúce sa na skutočnostiach .
25. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, ktorý sme na ďalšie šetrenie postúpili pracovníkom Referátu mobility.

Ing. Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Bratislava-Petržalka
25. február 2021

Peter

Takýto prístup sa mi veru páči. Už to riešili Mestský policajti - nič sa nevyriešilo- iba poslaný mail. Po 23 dňoch sa to posunulo na Miestny úrad - zase iba mail. Ešte nech niekto z ulice pošle Vín číslo karosérie poprípade osloví Dopravný inšpektorát , aby sa zistiľ majiteľ.( škoda že DI neeviduje mobili a mailové adresy ) - zase bysa poslal nejaký mail. Namiesto toho aby niekto zaujal stanovisko si tu posielame maili. Tak buď niekto počká na platnosť novely od 1.4.21 a potom to dotiahne, alebo ešte si niekto pošle zopár mailov na Petržalka parkovanie, alebo centrálny register obyvateľstva, poprípade štatistický úrad keď už bude mať nové dáta zo sčítania obyvateľstva 2021. Za toto by som znížil stav Mestskej polície a úradníkov na Miestnom úrade, aspoň sa ušetria podielové dane, lebo tý ľudia tam iba parazitujú a tvária sa Skutek utekl.
29. jún 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania