Trenčianska-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK


Vyriešený

04. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
08. február 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, vozidlo preveríme. V prípade, že je vozidlo zaparkované na verejne prístupnom parkovisku, alebo na mieste, kde je to zákonom o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z. dovolené, vodiči sa nedopúšťajú žiadneho protiprávneho konania. Pre informáciu Vám však dávame na vedomie nasledovné:

Vraky - staré vozidlá - vozidlá bez evidenčného čísla.
Správca komunikácie Magistrát, prípadne Mestská časť sú povinní zabezpečiť odstránenie starého vozidla, ktoré je odpadom z mestskej a miestnej komunikácie alebo verejného priestranstva v správe mesta alebo mestskej časti, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, ak si túto povinnosť nesplní držiteľ starého vozidla, a to odovzdaním starého vozidla na určené parkovisko, resp. zabezpečuje odstránenie so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti odstránenie starého vozidla. Na takéto vozidlá Magistrát alebo Mestská časť umiestňuje výzvu na odstránenie vozidla v lehote 60 dní v zmysle § 67 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. V prípade, že majiteľ nerešpektuje výzvu, bude vozidlo odstránené na určené parkovisko.

Dlhodobo odstavené vozidlá - dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo, ale nemajú platnú STK a EK.
Samospráva ani mestská polícia nie sú oprávnené skúmať platnosť technickej či emisnej kontroly. Vozidlá s EČV, ktoré nemajú platné tieto kontroly by mali riešiť pri dopravných kontrolách príslušníci PZ, resp. dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo (EČV) sú v kompetencii Okresného úradu - odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorému sú takéto nálezy a podnety postúpené na priame vybavenie.

Bc. Marcela Ťarcha
12. február 2021

Odpoveď samosprávy

Na uvedenom vozidle je stále založený imobilizér ale od dňa 17.10.2020. Objasňovanie aj tohto priestupku zatiaľ nepokračuje – nie je vykonávané z dôvodu vládou SR vyhláseného núdzového stavu (COVID-19) a v rámci neho vyhláseného zákazu vychádzania, kedy medzi výnimkami neustále predlžovaného zákazu vychádzania uzneseniami vlády nie je výnimka pre tých, ktorí by boli predvolaní pred správny orgán prípadne pred orgán oprávnený objasňovať priestupky k výsluchu – k podaniu vysvetlenia. V súvislosti s tým veliteľstvo MsP hl. m. SR vydalo pokyn o.i. zákaz predvolávania osôb na expozitúry MsP. V pokračovaní objasňovania všetkých priestupkov napadnutých od vyhlásenia núdzového stavu v roku 2020 sa bude pokračovať po ukončení núdzového stavu a po ukončení zákazu vychádzania, prípadne po tom čo vláda udelí výnimku zo zákazu vychádzania pre osoby predvolané správnym orgánom prípadne orgánom oprávneným objasňovať priestupky.

Bc. Marcela Ťarcha
22. jún 2021

Anonymný užívateľ

Ten Citroen tam už nestojí.
Podnet vyriešený.
11. marec 2022

Anonymný užívateľ

Kiež by bola MsP taká dôsledná aj inde!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania