Zuzany Chalupovej-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Michal Mikulasik 06. februára 2021

Na uvedenom mieste sa už dlhšiu dobu nachádza obývaná maringotka a v jej okolí veľké kopy prevažne dreveného ale aj iného odpadu ktorý obyvatelia pravdepodobne zvážajú z okolia a spaľujú. Na mieste sa tiež voľne pohybujú 2 psy, chované obyvateľmi maringotky vo veľmi pochybných podmienkach, častokrát prenasledujúce okoloidúcich. Vedľa maringotky sa tiež objavujú autá s demontovanými poznávacími značkami. Chcel by som poprosiť o preverenie prípadu nakoľko táto "osada" výrazne znečisťuje lokalitu, ktorú čoraz viac ľudí z okolia využíva na prechádzky do prírody a dané miesto nepôsobí ani bezpečne pre okoloidúcich. Ďakujem.

06. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
08. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia sociálnych vecí
Kedy? 2 mesiace

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľte nám informovať Vás, že Sekcia sociálnych vecí v spolupráci s OZ Stopa na Váš podnet vykonali dňa 24.02.2021 obhliadku danej lokality- ul. Zuzany Chalupovej a jej okolia. Počas šetrenia bol na mieste zastihnutý seniorský pár a dva psy, jeden je pustený a druhý je púšťaný len v noci. Ide o ľudí bez domova, ktorí nevykazujú žiadne prejavy agresivity rovnako tak ani ich psy. Na mieste bolo dohodnuté, že si urobia plôtik, aby psíkovia nemohli vybiehať na ulicu. Miesto bude v pravidelných intervaloch navštevované a kontrolované.
Daní ľudia rozhodne nepredstavujú žiadne riziko a preto Vás prosíme o zhovievavosť a porozumenie voči situácii v akej sa vyskytli.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
16. január 2022

Adam Zezulak

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Dobry den, pan ma stale psa na retazi bez moznosti sa ukryt a vecne pribudajuce steniatka. Plot nebol postaveny
17. január 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
09. február 2022

Adam Zezulak

Neriesene
31. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestskému terénnemu tímu sa počas výkonu terénnej sociálnej práce v danej lokalite podarilo nakontaktovať s jedným okoloidúcim, pričom bolo zistené, že v maringotke býva sama staršia žena. Sprostredkovane jej bola poskytnutá mapa služieb pre ľudí bez domova. MTT plánuje lokalitu navštíviť opakovane s cieľom nakontaktovať sa s dotyčnou osobou. Rovnako tak lokalitu ďalej monitoruje aj terénny tím MČ Petržalka. O nových skutočnostiach budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Sekcia sociálnych vecí
Kedy? Október 2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania