Čierna stavba - Rešetkova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Slušný občan 15. júla 2014

Čo to bude, až to bude na Rešetkovej 3? Ako rieši čiernu stavbu stavebný úrad? Oznam o stavbe žiadny - asi staviteľ nemá povolenie, nech už si žiadosť podal alebo podá na podnet stavebného úradu..?! Ako Mestská časť ochráni pokojnú zónu pri detstkom ihrisku? Aký je územný plán pre danú parcelu a čo presne znamená? Alebo to bude len ďalšia facka slušným občanom?

16. júl 2014

Peter

podla streetview to vyzera ze tam dom zburali a stavaju novy...
21. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Vec bola postúpená na Stavebné oddelenie a vyžaduje si čas na preverenie skutkovej podstaty.

Ing. Natália Kudláčová
23. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Na Rešetkovej ulici sa realizuje stavba: " Prístavba a rekonštrukcia inej budovy " na základe právoplatného stavebného povolenia z roku 2014. V stavbe bude umiestnená prevádzka zubnej a logopedickej ambulancie a v podkroví budú 2 byty.

Umiestnenie stavby v tejto lokalite vyplýva zo schváleného Územného plánu zóny Tehelná (schválený uznesením MZ BANM č.2/20A.d. zo dňa 25.2.2003 a Všeobecným záväzným nariadením MČ BNM č.2/2003). Týmto územným plánom je pre danú stavebnú parcelu definované funkčné využitie na rodinný dom s občianskou vybavenosťou. Regulatív funkčného využitia územia bližšie definuje vyhl. č. 55/2001 Z.z. o územnoplánovacích podkladoch a územnoplánovacej dokumentácií v znení neskorších predpisov. Rodinnými domami s občianskou vybavenosťou sú budovy s funkciou bývania s max. 2 bytovými jednotkami a min.40% celkovej podlažnej plochy, občianska vybavenosť max. 60% celkovej podlažnej plochy. Výšková regulácia podľa tohto územného plánu zóny v danej lokalite sú 2 nadzemné podlažia a podkrovie. Predložená projektová dokumentácie a navrhovaná stavba spĺňa záväznú reguláciu zástavby pre tento stavebný pozemok.



Ing. Natália Kudláčová
24. júl 2014

Slušný občan

Ďakujem za odpoveď! Akurát, že pani Ing. Kudláčová si odporuje: Ako môže ísť o "prístavbu a rekonštrukciu INEJ BUDOVY", ak uvádzate, že dané územie je určené pre rodinné domy? Takže tam nebude rodinný dom? Preto sa na stavbe dodnes nenachádza oznam o stavbe, ako to vyžaduje zákon?
25. júl 2014

Slušný občan

Pani Ing. Kudláčová, ako bolo možné schváliť inú budovu - polyfunkčný objekt na mieste pre rodinné domy? Tvrdíte, že skutočne existuje platné stavebné povolenie? Prečo nemá teda stavebník oznam, ako to vyžadujú predpisy?
11. august 2014

Matej Šebej

Ako bude Mestská časť riešiť stavebné povolenie - podľa vyjadrenia hovorkyne MČ Nové Mesto - v rozpore s územným plánom? Príjmu sa aj systémové opatrenia proti poškodzovaniu mestskej časti a života jej obyvateľov chybnými rozhodnutiami stavebného úradu?
A ešte detajl - prečo stavebník stále nemá na mieste oznam o stavbe, ako to vyžadujú predpisy?
13. august 2014

Zuzana Jandová

Vážená pani Nemcová, alias "Slušný občan", majiteľka susediacej budovy, Rešetkova č. 1. Nechceli by ste už prestať s obťažovaním nás slušných občanov Vašimi buzeráciami? Denodenne posielate na nás policajtov, kontroly zo stavebného úradu, Krajského mestského úradu, posielate udania a večne sa sťažujete.Všade Vám odpovedajú, že stavba je v súlade so všetkými zákonmi. Ako sa môže brániť slušný občan, ktorý sa snaží dodržiavať predpisy, ale pani suseda mu strpčuje život už rok svojimi vymyslenými nezmyslami, denodenným nezmyselným fotografovaním robotníkov, majiteľov a návštev danej nehnuteľnosti a to len z dôvodu, že nemala prostriedky na kúpu danej nehnuteľnosti a takýmto spôsobom sa snaží, aby nikto iný nemohol stavať na danej parcele.
13. august 2014

Peter

p. Jandova, suhlas, je to zavist susedov. Asi to mame slovaci v krvi. Slovaci nikdy nic nemali a ak nahodou nieco ziskali tak to zakonite je v rozpore so zakonom. ZAVIST ZAVIST ZAVIST.
13. august 2014

Marta Olekšáková

Pani Nemcová alebo Slušný občan alebo problémová pani susedka z Rešetkovej,už sme si zvykli na Vaše aktivity zamerané proti nám. Patria k bežným nepríjemnostiam nášho každodenného života.Spravili sme chybu: nedostatočne sme si zistili akí ľudia,akí susedia, žijú vo vedľajšom dome.A tak, musíme znášať to,že si nás fotografujete(už máte vo Vašom mobile celú sériu záberov nie len našej nehnuteľnosti ale aj nás majiteľov a všetkých osôb,ktoré sa k stavbe priblížia. Tolerujeme Vám patologické prejavy Vášho správania (nebojíte sa s Vašim malým dieťatkom vyliezť na strechu Vášho domu a fotíte nás... a fotíte nás...). Snažli sme sa vyhovieť Vašej požiadavke hneď po prvom kontakte s Vami. Žiadali Ste zamerať parcelu, aby sa zistilo,či nebudeme stavbu realizovať na Vašom pozemku. Vyhoveli sme Vám. Vám to nestačilo a hľadali Ste a hľadáte,ďalšie zámienky na konflikt s nami.Na internete Ste si našli advokáta a my sme dúfali,že možno jemu sa mu podarí vysvetliť Vám, že stavbu realizujeme v súlade so zákonom.Nepodarilo sa. Nemáme v úmysle ohroziť pokojnú zónu (s detským ihriskom).Práve naopak,bol to jeden z dôvodov,prečo sme túto nehnuteľnosť kúpili ,Veľmi nám záleží na zachovaní takéhoto charakteru tejto lokality.Preto, ak môžem poprosiť, upokojte sa. Veľmi radi by sme s Vami, aj so všetkými susedmi z Rešetkovej vychádzali v dobrom. Prestante nám strpčovať život.Venujte sa svojmu synčekovi,aby cítil,že jeho mamička je spokojná a vyrovnaná. A toto prosím považujte za radu od klinického logopéda s 30 ročnou praxou. S pozdravom Mgr.Marta Olekšáková,klinický logopéd
15. august 2014

Nemcová

Vítam záujem staviteľky Jandovej o problematiku a snáď aspoň s pomocou mamičky a pred očami verejnosti konečne konštruktívne zodpovie otázky, ktoré som aj oficiálne řiešila:
1. Po začiatku búracích prác som na našom trávniku našla rozmetanú sklenú vatu, ktorej čiastočky po vdýchnutí prispievajú ako mechanický karcinogén ku vzniku rakoviny pľúc. Žial, takéhoto ovzdušia sa nadýchala celá naša rodina vrátane dieťaťa a zrejme aj nič netušiaci návštevníci spomínaného ihriska - od bábätiek po starých rodičov.
2. Pri búraní zrazu zmizla polovica múru v spoluvlastníctve, čím je dodnes nejasná statická bezpečnosť tohto torza na našom pozemku. Už máte statický posudok, aby som ako matka mohla spokojne spávať, že múr nespadne na moje dieťa prípadne na nejakého okoloidúceho?
3. Ohľadom stavebného konania ma veľmi mrzí, že som sa ako účastník konania nemohla zúčastniť ústneho pojednávania, keďže mi stavebný úrad záhadne doručil oznam o jeho konaní dva dni po jeho termíne.
4. To si skutočne projektantka vymyslela, že z dôvodu ochrany autorských práv si ani účastníci konania nemôžu uplatniť svoje právo urobiť si kópiu? Alebo azda len niečo skrývate - staviate tajne jadrovú elektráreň či niečo horšie - logopedickú škôlku?
Pekný deň a v odpovediach Vám klinická logopédia a 35-ročná prax v nej pomáhaj!
15. august 2014

Marta Olekšáková

Dobrý deň pani Mgr. Lea Nemcová - Slušný občan,resp.odhalený anonym. Áno pani Nemcová,samozrejme,som mamička Jandovej,veď ako inak by som vedela o všetkých Vašich aktivitách zameraných proti Jandovej (predpokladala by som ,že ak ste sama seba nazvali Slušným občanom,použijete aj slušné oslovenie tej Jandovej : pán,pani ? ... ). Nemala som v úmysle (tak ako Vy) zatajovať svoju totožnosť a podpísala som sa pod moj príspevok ( na rozdieľ od Vás - Slušného občana) a aj pani Jandová zverejnila svoje meno v príspevku.Tie Vaše ďalšie očíslované pripomienky : BEZ KOMENTÁRA (... ohrozujeme Vás, celú Vašu rodinu, Vaše dieťa, aj starých rodičov, celú Rešetkovu aj jej návštevníkov, poškodzujeme Vaše zdravie karcinogénmi, staviame jadrovú elektráreň, možno aj niečo horšie, úrady, úradníci Vás podviedli ... ) . Skončite s vymýšľaním si nezmyslov, nestrpčujte život nám, Vám, Vašej rodine ,Vášmu malému dieťaťu. Marta Olekšáková
P.S. A čo policajti, nič nezistili,keď ste ich nespočetne krát volali na našu stavbu ... , odborník, ktorý zameriaval parcely ,na ktorých stavba stojí, je podľa Vášho vyjadrenia škulavý a akú odpoveď ste dostali na Krajskom úrade, vraj dokonca na prokuratúre ( ako ste sa vyhrážali ) a čo advokát,ktorý Vám radil... ???
15. august 2014

Nemcová

Čiže k faktom máte veľmi veľký problém sa vyjadriť? Prečo? Staviteľka nie je ešte plnoletá, že za ňu odpovedá mamička?
15. august 2014

Marta Olekšáková

BEZ KOMENTÁRA. Prečítajte si príspevok pani Jandovej a už nás neobťažuje.Myslím že ste sa už dostatočne prezentovali Obracajte sa na kompetentných. Olekšáková
15. august 2014

Nemcová

Chceli ste povedať, že staviteľka nie je kompetentná odpovedať asi s pomocou svojej mamičky?
21. august 2014

Slušný občan

Pokiaľ skutočne nastali v danom prípade spomínané nezákonné praktiky, kauza by bolo vhodné aj medializovať - aby sme na Slovensku prebudili a posunuli v stavebníctve aspoň o chlp z totalitných praktík! Žiaľ, Gorila by bola oproti tomuto telenovelou...
15. október 2014

lucia

Myslím, že táto debata je o inom. Je uchopiteľnou ukážkou toho, ako sa často nedokáže stretnúť právo s elementárnou empatiou a slušnosťou.Obe máte svoje právo - na jednej strane postaviť si na svojom pozemku čo chcem, na strane druhej druhej nesúhlasiť a kritizovať. Ale ako ľudia by sme sa mali dokázať vcítiť do toho druhého a skôr než svoje právo budem realizovať, mal by som aspoň poremýšľať, ako sa toho druhého dotkne. Ten dom je architektonicky a urbanisticky naozaj veľmi zle riešený - to už nehovoriac o estetických kritériách. Je škoda, že stavitelia zasiahli do koncepru ulice tak bezohľadným spôsobom. Nie je to však dôvod na animozity a zneužívanie dieťaťa. Je to dôvod na poučenie sa do budúcnosti, že právo je často menej ako jednoduchý ľudský kontakt.
04. február 2015

Ing. Peter NEMEC

Áno bohužial, celé je to slovenská právna realita. Čo je však horšie , dieťa bolo viackrát účastné neurotických výstupov a hádok matky so stavebníkmi pred policajtami i susedmi. V súkromí sa táto žena tiež správa podobne voči všetkým ľuďom čo s ňou i len v náznaku v niečom nesúhlasia. Bohužiaľ nezastaví sa ani pred synom a občas takto vystupuje i voči synomi samému. Naozaj si takáto matka zaslúži právo vychovávať svoje dieťa?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania