Záhradnícka-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Oravec 12. februára 2021

Podľa novej vyhlášky 30/2020 Z. z. sa značky zákaz zastavenia (č. 270) a zákaz státia (č. 271) vzťahujú aj na priľahlý chodník:
https://www.epi.sk/disk/zz/file/2020/2020c000z0030p003.pdf
Autá parkujú na Záhradníckej ulici (medzi Miletičovou a Svätoplukovou) v rozpore s vyhláškou.
Prosím o riešenie.

11. február 2021

Peter Oravec

Ešte jedno foto.
12. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
12. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. február 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
19. február 2021

Greta Učníková

Vážený pán Oravec, je veľmi chválihodné, že roky sa staráte o našu Bratislavu - ale toto upozornenie na nezákonnosť je teda mierotvorné. Komu sme pomohli ?
19. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Chodcom?
S pozdravom.
19. február 2021

Greta Učníková

Pán Oravec, ak niekto nedodrží 1,5 metrovú vzdialenosť, ktorá je určená pre chodcov, tak to chápem , ale tam sú mimoriadne široké chodníky a vzhľadom k beznádejnej situácii s parkovaním v BA ....ja si veľmi cením ľudí, ktorí sa starajú o naše mesto a efektívne a konštruktívne pripomienkujú to, čo naozaj ohrozuje životy, majetok, prostredie, zvieratká detičky a pod.... ale komu toto pomohlo? Ja som tam aj chodec, chodím si hore dolu a sem tam sa pozastavím nad zlým parkovaním, ktoré je náhodné, upozorníme sa navzájom....kde budeme teraz parkovať? Neverím, že ste to robili v dobrej viere pomôcť spoločnej veci.
19. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
beznádejná situácia s parkovaním sa nedá riešiť systémovo tak, že sa bude parkovať na chodníku v rozpore so zákonom. Je potrebné preveriť zmysluplnosť dopravného značenia. Značka zákaz zastavenia podľa novej vyhlášky zakazuje aj státie na priľahlom chodníku.
S pozdravom.
19. február 2021

Greta Učníková

Ďakujem za odpoveď. Budem sa snažiť zasielať Vam fotografie z podobných dopravných situácii a teším sa na Vaše promptné riešenia a hlásenia. Veľmi ste pomohli svojim Bratislavčanom Ružinovčanom. Gratulujem.
19. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Učníková,
ja som tam tú značku neosadil a ani som nenapísal tú vyhlášku. Plačete na zlom hrobe.
Tie fotografie mi nemusíte zasielať, pokojne ich tu môžete zverejňovať ako samostatné podnety na OPS. Ak teda chcete.
S pozdravom.
19. február 2021

Greta Učníková

Vážený pán Oravec ja nechcem škodiť svojim spoluobčanom TAK, AKO STE TO UROBILI VY. Vieme všetci veľmi dobre , ako je to s parkovaním v BA ALE TAK ISTO CHÁPEM ze polícia konkrétne UDANIA musí riešiť. Azda by ste vedeli navrhnúť riešenie? TO BY SOM OD VÁS OCENILA . My sme tu z tejto situácie zúfalí. Tak čakám na konštruktívne riešenia a PROSÍM NESKRÝVAJTE SA ZA ZÁKONNOSŤ.
19. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Učníková,
nehnevajte sa, ja osobne neviem, ako je to s parkovaním v Bratislave a na Záhradníckej ulici, a ani ma to, prepáčte, nezaujíma. Čo viem, je to, aké je to chodiť po chodníkoch, na ktorých stoja autá. Okrem toho viem, že na chodníkoch nikde v civilizovanom svete autá nestoja.
Polícia by mala konať sama, bez podnetu, ak chcete, bez udania, ak sa Vám to slovo viac páči. Ak polícia sama nekoná, nuž, ak chcem chodiť po chodníku a veriť, že žijem v civilizovanom meste, tak môžem z toho urobiť podnet. Nemusím, môžem. A polícia to môže riešiť. Na desiatkach miest v Bratislave to polícia aj tak nerieši a toleruje protizákonný stav. Prečo to rieši práve na Záhradníckej ulici, je mi, úprimne, záhadou.
Prepáčte, ale je mi úplne, lautr jedno, kde budete parkovať. Na chodníku nie. To je celé. Ja žiadne konštruktívne riešenia nepoznám a ani poznať nechcem, pretože ma nezaujímajú. Vy chcete stáť s autom na chodníku a ja to mám riešiť? Nechápem túto logiku.
S pozdravom.
19. február 2021

Greta Učníková

To je jeden z MÁLA širokých chodníkov , ktoré znesú aj chodcov aj parkovanie. To ste si nevšimli? Asi nie ste z Bratislavy. Ak Vás to nezaujíma TAK SA NEANGAŽUJTE A NEUDÁVAJTE. A áno chceme parkovať na chodníkoch, ktoré sú široké, ako tento náš. Bezpečne. Bez obmedzovania chodcov. To sa doteraz tak dialo. Kým SA NEOBJAVIL pán ORAVEC Peter.
19. február 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Učníková,
v pohode, Vy máte svoj názor, ja si nechám svoj. Dobre? A niekto to už nejako porieši.
Už nemám k tomu čo viac povedať. Všetko už bolo povedané. Už by sme iba po sebe hádzali článkami svojej viery. A to, ako iste uznáte, nemá zmysel.
Všetko dobré, hlavne veľa zdravia.
S pozdravom.
19. február 2021

Greta Učníková

ANO presne to. Zdravie, pohodu, šťastie život si tu želáme so susedmi. Prežite v zdraví , nebojte sa, všetko dobre dopadne, pomôžeme si.....a ZRAZU ste prišli Vy. Nechápem. Naozaj Vás NECHÁPEM . Ake azda Vam to pomôže lepšie spať. Zdravím.
03. marec 2021

Marian Marek

Vazeny p Oravec, neda mi nereagovat, no cele mi to pripada ako zinscenovana akcia s cielom nahnat ludi do platenych ulic a popravde ma aktivity na tomo mieste nemilo prekvapili. Tusim za koho kopete. Ja som mal zaujem nakolko mam byt vo zvysenom prizemi a pri zahrievani motora to mam vsetko zo vzdialenosti 3m priamo v kuchyni o osadenie znacky so zakazom parkovania. Pritom pozemok do 90 cm odo domu patri nam. Toto mozne nebolo v ziadnom pripade. A tu zrazu pride k zruseniu 50/60 parkovacich miest a udeje sa to okamzite a bez problemov. A policia ihned vybera pokuty a kona. Nieco mi tu smrdi. Mate pravdu v civilizovanom svete sa na chodniku nestoji. Ale vsade vo svete su domaci uprednostnovani. Iba v BA nie. Pozrite si Brno / domaci platia za parkovaciu kartu 7x menej ako my. A pochopim ak predmetni pani na meste postavia parkovacie domy aspon 1x v meste a 1x v Petrzalke tak to budem kvitovat. Ale tu nepribudlo nic a aj vdaka Vam iba berieme a nutime ludi platit. Inak hanba aj prevadzkovatelom tejto stranky. Moje podnety isli do stratena. Vratane podnetu na riadne osvetlenie a oznacenie priechodov pri Hirosime . Od Februara minuleho roku s tym nikto nice nerobi ..... A medzitym sa tam stala smrtelna nehoda. Skuste tadial prejst vo vecernych hodinach . Takze gratulujem, ze prave Vasim podnetom sa tak aktivne venuju . Pre mna je to iba jedno velke ..... Radsej to ani nenapisem, dotyci hanbite sa . Podklady mam k dispozicii
03. marec 2021

Marian Marek

Vazeny pan Oravec, je obdivuhodne sledovat Vase aktivity . Ale ak tak obhajujete zakon a nikto Vas za to neplati tak ho potom sam neporusujte!!! Je tvrdy lockdown a ked sa pozeram na Vase aktivity a ako veselo chodite denne po celom meste tak mam pocit, opravte ma ak sa mylim ze tym kto porusuje zakony v poslednych mesiacoch ste VY...A dokazy ste predlozil prostrednictvom tejto stranky vy sam. Bolo by to asi tiez treba riesit, pan spravodlivy, alebo nezavisly?
03. marec 2021

Greta Učníková

Vážený pán Marek, som rada, že si ešte niekto všimol tieto " úžasne pomáhajúce" aktivity. Od toho času sme aj so susedmi dosť zúfalí, mám chorého manžela, starám sa aj o 86 ročnú mamičku a niekedy treba bližšie parkovať - ale parkovať nie je kde, a naozaj uvažujem, komu pán Oravec týmto pomohol. To je taká škoda, že nemám čas študovať dopravné vyhlášky, ale nedalo by sa pridať značenie / samozrejme po odobrení dopravným inžiniermi /, ktoré umožňuje parkovanie na chodníku. Pokúsim sa o nemožné........ ???
03. marec 2021

Marian Marek

Dobry den p Ucnikova,

ono je to problem. Zakon je naozaj taky. Neverim, ze by tie znacky odstranili.Mozno prekvalifikovat chodnik a oznacit tam parkovisko ? No myslim si, ze ak by si mestska policia takto plnila povinnosti vsade a nie diskriminacne iba niekde tak nam v Bratislave zmizne 300-500 miest na parkovanie bez nahrady. A potom nech nam kompetentni vysvetlia ako to budu riesit. Oni nech predostru riesenie -na to sme ich volili. Fakt je , ze mestskej policii ide biznis a stale ich vidim s papucami. Asi ani nic ine nerobia.
24. marec 2021

Marian Marek

Ozaj by sa nedal problem riesit zmenou znacenia na plnu ciaru na okraji vozovky?
24. marec 2021

Greta Učníková

Obrátila som sa na starostu Ružinova a bolo mi odpovedané , /čo si cením / - vvberám z odpovedí : Nie vsetky ruzinovske cesty su zial v nasej sprave. O tieto “hlavne” cesty sa stara magistrat, aj ked su v Ruzinove. Takze zial ano, spravnym adresatom je pan primator 🙁. Takže budem pokračovať, bohužiaľ som teraz tak zavalen á prácou, že to musím odložiť až na apríl, uvidíme.....som nešťastná.
24. marec 2021

Marian Marek

Skusil som dat tento podnet na dopravnu komisiu magistratu.
30. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
01. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
MsP si svoje povinnosti plní v rámci svojich personálnych a technických možností.
Vodiči sú nedisciplinovaní a obmedzené personálne kapacity MsP neumožňujú okamžité riešenie všetkých priestupkov tak, aby občania boli spokojní. Táto lokalita je monitorovaná hliadkami počas výkonu ich hliadkovej služby, čo vyplýva aj zo samotných komentárov občanov, ktorí na tejto ulici bývajú.

Bc. Marcela Ťarcha
01. jún 2021

Greta Učníková

Vážená samospráva, riešenie priestupkov občanov je z Vašej strany chvályhodná aktivita, ale občania, ktorých sa to samozrejme bytostne dotýka, by očakávali nielen represálie, ale aj riešenia situácií. Neexistuje riešenie, ktoré by predsa len umožnilo parkovanie na predmetných , mimoriadne širokých, chodníkoch? / dopravné značenie a pod. / Ja verím, že kde je snaha, tak tam sa nájde aj cesta.......
01. jún 2021

Odpoveď samosprávy

MsP musí reagovať na podnety občanov týkajúce sa problémových situácií (ako je napríklad táto), ktoré musí preverovať a v prípade porušenia zákona aj následne riešiť. Naše povinnosti sú taxatívne vymedzené v zákone č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii v znení neskorších zákonov.
Parkovacia politika je jedným z najpálčivejších problémov nášho mesta. MsP nemá oprávnenie komukoľvek poskytovať výnimky zo zákona. Z predchádzajúcich komentárov vyplýva, že určitá časť chodníka je vo vlastníctve vlastníkov bytov. Zrejme by bolo vhodné požiadať zákonným postupom správcu komunikácie o zmenu dopravného značenia a umožniť tým parkovanie vozidiel na chodníku šikmo, prípadne kolmo. Avšak takéto rozhodnutie je výhradne v jeho kompetencii.

Bc. Marcela Ťarcha
01. jún 2021

Greta Učníková

Vážená pani Marcela Ťarcha, veľmi ďakujme za usmernenie a odpoveď. Požiadame magistrát.
Srdečne zdravíme a želáme veľa úspechov v práci.
02. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. jún 2021

Greta Učníková

Chcem len podotknúť, že ma veľmi mrzí riešenie problémov, ktoré absolútne nie sú prioritné,
neobťažujú obyvateľov mesta a ani jeho návštevníkov, sú len podnetom jednotlivca - ÁNO uznávam že oprávneným podnetom - ale predsa len podnetom , ktorý sa mne ako človeku bývajúcom v BA zdá nepríjemným. Môžeme chodiť po meste a dennodenne vyzývať na dodržiavanie hygieny, hluku , odpadov, psy a ich exkrementy , bezpečnosti, jazdy cyklistov a kolobežiek, úpravy ihrísk a ich bezpečnosti, stromy, padajúce omietky - všetko čo naozaj môže ohrozovať našich obyvateľov.....mesto je kolos a vyžaduje aj čiastočnú toleranciu a prispôsobovanie sa momentálnym požiadavkám a situáciám. Tak len toľko k tomuto problému......som sa rozpísala zase zbytočne.
16. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň p. Učníková.

Tento portál existuje za jediným účelom: umožniť jednotlivcom podať podnety a transparentne sledovať priebeh ich riešenia. P. Oravec poukazuje na dlhodobo problematický jav nielen v Bratislave, ale aj po celom Slovensku, a má pravdu v tom, že tieto autá by tam nemali čo robiť, lebo je to chodník, ale aj je tam explicitný zákaz. Je mi veľmi smutno vidieť tu dlhodobo pokračujúcu demotiváciu z Vašej strany a zo strany p. Mareka. Môžeme sa s p. Oravcom nezhodnúť v určitých detailoch čo sa týka štýlu komunikácie, závažnosti problémov a toho, kto je za ne zodpovedný, ale musím podotknúť, že o podstate jeho podnetov takmer nikdy nemám žiadne pochybnosti, tento prípad nie je výnimkou.

S pozdravom

Andrej Shadura
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
16. jún 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pán Shadura,
ďakujem za Vaše vyjadrenie.
Doplním link na blog, ktorý som napísal pred viac ako ôsmimi rokmi:
https://pedrooravec.blog.sme.sk/c/329686/Parkovanie-na-chodnikoch.html
"V pešej doprave by sa mohlo iba napodobniť to, čo funguje v civilizovanom svete. Nie je to žiadna veda, je to úplne elementárne. Základnou myšlienkou tohto riešenia je, že by sa mala optimalizovať šírka chodníkov v celom meste. Chodníky by mali zodpovedať príslušnej štátnej norme (STN 73 6110). Nie je únosné, aby chodníky v oblastiach, kde nie je pohyb chodcov, mali sedem a viac metrov, a v oblastiach, kde je vysoký pohyb chodcov, mali jeden meter (prípadne aby na tom jednom metri ešte parkovali autá). Tam, kde je to potrebné, treba ponechať šírku chodníka hoci aj sedem metrov, prípadne ho aj rozšíriť, Ale tam, kde je to únosné, zvážiť zúženie chodníka a vytvorenie zelených plôch, prípadne parkovacích miest, ale vždy tak, aby to zároveň nebolo na ujmu bezpečného a pohodlného pohybu chodcov po chodníkoch. Každý chodník by mal byť jasne výškovo alebo aj farebne odlíšený od cesty, resp. od cyklochodníka."
Ani po tých rokoch nemusím meniť na tomto vyjadrení ani čiarku. Žiaľ, nie je mojou vinou, že mesto nekoná, resp. koná pomaly.
S pozdravom.
16. jún 2021

Marian Marek

Uz som nechcel no neda mi nereagovat.
Uz takmer 2 roky sa snazim upozornit na priechody pre chodcov na Tomasikovej ulici. Prvy podnet isiel na Vasu stranku, kde ste ma jednoducho odignorovali /dokazy mam /
Bolo to este pred nestastim , ktore sa tu stalo. Odvtedy isli moje podnety starostovi, od neho na mesto, dopravnu komisiu, poslancovi Ruzinova , starostovi ....
Iba odpoved a samozrejme ani naprava ziadna . Samozrejme u Vas ani podnet nenajdete, lebo nebol prijaty / resp bol vymazany/
Takze tu asi cakame na dalsie nestastie, kolizie su tu na dennom poriadku. Takze opakujem ze podnety sa riesia selektivne , co sa komu chce..... T
13. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Porušovanie pravidiel cestnej premávky prosím smerovať na políciu. Ďakujem.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
17. august 2021

Greta Učníková

Dobrý deň. Porušovanie, trestanie, zakazovanie....

A kde je POMOC???? Ved tam by sa kľudne v budúcnosti dalo aj parkovať aj pre chodcov je tam veĺa mesta.....aaaách bože
17. august 2021

Marian Marek

Dobry den, je to hanba , tu hrate ping pong a venujete obrovske usilie akoze zakonnosti. Nic pre obcana. A na mieste kde uz 2 roky upozornujem na nebezpecie a chyby kompetentnych pri riadnom oznaceni priechodov /Medzitym sa tam udiala i smrtelna nehoda/ .... sa im nevenujete.. A prave Vasa stranka sa prva postarala o odfiltrovanie tohoto problemu. Uz zvazujem medializaciu. Hlavne kvoli dalsim moznym obetiem . Osvetlenie a oznacenie preichodov pre chodcov je podstatne lepsie vo vacsine mensich miest a dedin ako v BA Tomasikova...
05. október 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený podnet.
Vzhľadom na to, že polícia stav trvalo ignoruje, prosím o zváženie osadenia stĺpikov.
Prosím o preposlanie samospráve.
S pozdravom.
05. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne odoslaný.

S pozdravom,
Admin.
07. október 2021

Greta Učníková

Neverím.....čoho sa tu domáhate pán Oravec...a čo tak pomôcť vyriešiť situáciu osadením dopravnej tabule s povolením parkovania na TOMTO MIMORIADNE ŠIROKOM A K PARKOVANIU VHODNOM CHODNÍKU? Tatéto Vás nenapadlo ? Pomôcť ?
07. október 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Učníková,
ja sa bláhovo a beznádejne snažím o to, aby sa v tejto Džamahírii dodržovali zákony. Vy sa snažíte o čo?
V tomto podnete, v mojom statuse zo 16.júna 2021, som sa k veci vyjadril jasne a nechcem sa opakovať. Admin nemá rád spamovanie. Preto verím, že ste si to vyššie prečítali.
Ak by som tam býval a potreboval by som tam parkovať, išiel by som na úrady (magistrát, dopravná komisia, dopravný inšpektorát...) a snažil by som sa vybaviť, aby tam mesto zriadilo plnohodnotné parkovacie miesta, ako je to normálne a bežné v civilizovanom svete. Parkovacie zálivy medzi stromami.
Pretože tam však parkovať nepotrebujem, je mi - prepáčte - úplne jedno, kto a ako to bude riešiť. Nie som Matka Tereza, a kladiem si otázku, či Vy budete chodiť za mňa na úrady a vybavovať moje problémy? Asi nie.
Ako som sa už vyššie opakovanie vyjadril, ten chodník a celá ulica sú naozaj dosť široké na to, aby sa tam nielen zmastilo nielen parkovanie, ale aby tam boli od domu k domu chodník, cyklotrasa, parkovacie miesta, dva plnohodnotné jazdné pruhy, parkovacie miesta, cyklotrasa a chodník. Za to, že na to magistrát/samospráva kašle (v celom meste), ja naozaj nemôžem. Okrem toho autá parkujúce na chodníku musia na ten chodník vyliezť, a to cez obrubník. Všimli ste si, ako vyzerajú obrubníky chodníkov po celom meste?
S pozdravom.
08. október 2021

Greta Učníková

Všetko sa dá...aj obrubníky upraviť. Som dlhodobo na barliach...
Viac ako 3 mesiace, ale ak sa dám do poriadku urobím niečo. Určite.
08. október 2021

Peter Oravec

Pani Učníková,
chápem Vás a nechcel som sa Vás osobne dotknúť.
Vecne si však za mojím názorom stojím.
S pozdravom.
08. október 2021

Marian Marek

Zdravim,
neda mi nereagovat.
Problem je v tom ze v inych castiach mesta to ide osadit P znacku a tu kde je miesta dostatok a historicky to nikomu nevadilo je zdrazu problem.Tiez chcem aby sa dodrziaval zakon a riesili problemy. Ale vyberat pokuty a platit nezmyselne peniaze za zabrany k nicomu s tym nesuhlasim. Platim tu cely zivot dane ... A v ramci parkovacej politiky pani ktori ju pripravuju sa o nove parkovacie miesta nepostarali ale zobrat to ano.A toto vsetko sa robi pre Bratislavacanov... Iba platte. Moj podnet je dva roky nerieseny. A to sa bavime o priechodoch pre chodcov Tomasikova kde uz prislo i k smrtelnej nehode. Znacenie a podmienky su tu horsie ako v hociktorej dedine. Takze problemy sa riesia vyberovo/ niekotre a niekoho ano a ineho nie ...
27. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
11. november 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený podnet. Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
11. november 2021

Greta Učníková

Neriešené parkovanie v Ružinove.............prosím o riešenie.
S úctou.
16. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Aktuálny stav: bez zmeny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
16. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Aktuálny stav: bez zmeny.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
17. december 2021

Greta Učníková

Ďakujeme, že pripomínate aktuálny a neriešený stav, pretože tam treba osadiť tabule s možnosťou parkovania na chodníkoch prípadne vyznačiť parkovacie miesta čiarami a aj dopravnými značkami, že ????
17. december 2021

Peter Oravec

Vážená pani Učníková,
nie, Vaše dezinterpretácia môjho podnetu nie je správna.
Pripomínam aktuálny a neriešený stav práve preto, že je mi zle z toho, ako vyzerá toto mesto. Špeciálne Záhradnícka ulica. A špeciálne chodníky a obrubníky chodníkov na Záhradníckej ulici, ktoré sú zničené vašimi parkujúcimi autami.
O tom, ako to treba riešiť, som sa vyjadril vyššie, napríklad 16. júna 2021 alebo 7. októbra 2021. Nechcem sa preto opakovať.
S pozdravom.
17. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
17. december 2021

Greta Učníková

Vážený pán Oravec, nápodobne, veru! A pána starostu tiež prosíme opraviť a upraviť obrubníky, prispôsobiť ich k parkovaniu na tých širokánskych chodníkoch, bude to pre občanov okolia veľká pomoc.
S úctou!
17. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Učníková,
kým sa tu takto prekárame, už ste mohli zadať na OPS podnet na tú Vami požadovanú úpravu obrubníkov, ešte lepšie na zriadenie plnohodnotých parkovacích miest vytvorením zálivov pre parkovanie na Záhradníckej ulici (ako v civilizovanom meste), vyznačenie týchto parkovacích miest a pokrytie týchto parkovacích miest nejakou zmysluplnou mestskou parkovacou politikou.
Čo Vám bráni v zadaní takéhoto podnetu? Ak by ste takýto podnet zadali, aspoň by ste si vyskúšali tú bezmocnosť a frustráciu, aká na človeka ide z roky trvajúceho neriešenia a ignorácie množstva podnetov samosprávou.
S pozdravom.
Foto: príklady zálivov z Česka a z Rakúska (z dediny Berg, toť kúsok od BA).
22. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

radi by sme Vás informovali, že Oddelenie dopravného inžinierstva vypracovalo návrh riešenia parkovania na predmetnom chodníku v úseku Miletičova - Svätoplukova, ktorý je odsúhlasený zo strany Krajského dopravného inšpektorátu. Projekt ešte musí určiť Cestný správny orgán a následne budeme môcť pristúpiť k realizácii.
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. december 2021

Greta Učníková

Budeme veľmi vďační občania......
05. január 2022

Greta Učníková

- chválabohu...........tieto stresy už asi neprežijem, čo si máme kúpiť koníka?? Priviažem k stromu a hotovo? Ďakujeme komunálnym voľbám, za odklad!!! Dúfam, že dovtedy , Vážený pán starosta, budú osadené dopravné tabule, označujúce možné parkovanie na chodníku, VOPRED ĎAKUJEME!
26. január 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
26. január 2022

Peter Oravec

Prosím o osadenie stĺpikov na Záhradníckej (medzi Miletičovou a Svätoplukovou) tak, aby bolo zamedzené parkovanie v rozpore so zákonom. Je tam značka zákaz státia, ktorá sa podľa zákona vzťahuje aj na priľahlý chodník.
Polícia vzhľadom na svoje kapacity nie je schopná zabezpečiť zákonný stav. Preto prosím o osadenie stĺpikov.
26. január 2022

Marian Marek

Vážený p. Oravec, myslím že by ste túto snahu o mrhanie peniazmi daňových poplatníkov Bratislavčanov mohli prestať. Nestačí oznam že sa tým bude zapodievať komisia? Verím v zdravý rozum. Aj tak zákon ktorý má prísť do platnosti nebude realizovateľný. A vytvorili súčasní predstavitelia parkovacie miesta? Po rokoch platenia daní mám parkovať mimo Bratislavy? Je to hanba!
26. január 2022

Peter Oravec

Vážený pán Marek,
ak budete parkovať v súlade so zákonmi tohto štátu, parkujte si, kde chcete. Inak nie.
S pozdravom.
26. január 2022

Greta Učníková

Prosím o osadenie dopravných tabúľ na ulici Záhradnícka, medzi Miletičovou a Svätoplukovou ulicou, tak aby bolo umožnené obyvateľom tejto lokality parkovať na chodníkoch, ktoré sú zbytočne široké a umožňujú svojimi rozmermi aj parkovanie aj bezpečný pohyb chodcov ................TOTO BY SME TU MOHLI VYPISOVAT " DONEMOTY " , ale pán Oravec toto ste nečítali ?? 22.12. 2021
ASI NIE...........Odpoveď samosprávy
Dobrý deň,

radi by sme Vás informovali, že Oddelenie dopravného inžinierstva vypracovalo návrh riešenia parkovania na predmetnom chodníku v úseku Miletičova - Svätoplukova, ktorý je odsúhlasený zo strany Krajského dopravného inšpektorátu. Projekt ešte musí určiť Cestný správny orgán a následne budeme môcť pristúpiť k realizácii.
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
TAK LÁSKAVO ČÍTAJTE, vážený pán Peter Oravec.
Čakáme na doriešenie, ktoré bude na prospech obyvateľstva.
26. január 2022

Peter Oravec

Pani Učníková,
uz som sa vyjadril. Nemam co dodat.
S pozdravom.
27. január 2022

Marian Marek

Vazeny pan Oravec,

je zaujimave , ze vy ktory zakony nedodrzuje budete robit skolenie mne. To snad nie. A ak stat zmeni podmienky tak musi aj dat moznosti. Uvidime ako vojde do platnosti novy zakon od 1.3.2022
S pozdravom
27. január 2022

Peter Oravec

Vážený pán Marek,
prosím Vás o informáciu, kde a kedy som nedodržal zákony.
Ďalej Vás prosím o informáciu, podľa akého zákona platí, že "ak stat zmeni podmienky tak musi aj dat moznosti".
S pozdravom.
27. január 2022

Marian Marek

Vážený pán Oravec,

toto nie je platforma na osobnu komunikaciu. Ak sa pozriete moj koment z marca uvidite. Alebo zanechajte mail a napisem Vam osobne .
A v nazore hore sa mylite. Stat /mesto/ vydava rozhodnuta o stavbach a vdaka tomu sa rozsiruje BA a nove parkoviska sa nestavaju ....
Ale dane platim...
S pozdravom
27. január 2022

Peter Oravec

Vážený pán Marek,
admin ma pri nejakom podnete inštruoval, že nie je vhodné uvádzať v diskusii na OPS svoje osobné údaje vrátane mailovej adresy.
Ak si však pozriete diskusiu napríklad k týmto podnetom
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/28083/rozbita-dlazba-o-odlomene-stlpiky-na-staromestskej
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/90816/zahradnicka-stlpik-poskodeny
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/32036/verejne-wc-na-dunajskej-ulici/aktualizovat-podnet
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/5021/postova-diery-po-osvetleni-v-chodniku
určite tam moju mailovú adresu nájdete.
S pozdravom.
27. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Naozaj som zvedavý, čo vlastne idú tou rekonštrukciou dosiahnuť?
27. apríl 2022

Anonymný užívateľ

A toto sú fotografie z dnešného dňa:
27. apríl 2022

Peter Oravec

Hej, tiež som na to dnes pozeral ako puk. Nuž, asi len "uvidíme". Ale nič dobré si od toho nesľubujem. Už len spôsob, akým rozbíjajú asfalt, zhruba dva metre od domu, mi napovedá, že to bude zase iba polovičatá magistrátna fušerina. Ale nechajme sa prekvapiť.
27. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Toto bude zase len akýsi polotovar za fúru peňazí. A magistrát zase len potvrdzuje, že kvôli lesu nevidí stromy!
27. apríl 2022

Peter Oravec

Aktuálny stav.
27. apríl 2022

Anonymný užívateľ

Naozaj som zvedavý, čo toto ,,dielo" prinesie obyvateľom?
26. máj 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
V súvislosti s vytvorenou parkovacou zónou (aj) na Záhradníckej ulici navrhujem podnet označiť ako vyriešený.
S pozdravom.
26. máj 2022

Greta Učníková

Ó - je to fakt pekne upravené, to veľmi oceňujeme - len nechápem vážený pán STAROSTA - sa mi zdá, že oveľa menej parkovania tu ostalo , či ??? Je to tak OK ??? Asi budeme krúžiť ako bociany v okolí a hľadať voľné miestečko.......áách jaj. Budeme platiť a nebudem môcť slušne zaparkovať. Či mám mylné názory ?
26. máj 2022

Greta Učníková

Vážený pán starosta! Môj predošlý príspevok bol vlastne odozvou na uverejnené fotky vytešeného pána Oravca, tak silnostarajúceho sa o parkovanie na Záhradníckej ulici. Dnes večer som sa vrátila z mesačného pobytu v kúpeľoch a tešiac sa na novú parkovaciu politiku, ktorá - aj napriek tomu že tu máme nový poplatok - teda , na tú, ktorá by nám občanom *rezidentom , mala byť nápomocná. Ale neverila som vlastným očiam, lebo cca 80% parkovacích miest je fuč. Vznikol síce bulvár cca 300 metrový, k ničomu sa zatiaľ nehodiaci , ale pýtam sa : prečo sa nemohlo parkovať šikmo a vyznačiť tak viac parkovacích miest? Muselo to tak zo zákona / nepoznám všetky / byť ? Som dosť znepokojená, ako teda vlastne budeme parkovať, my starší , ale predsa ešte šoférujúci občania bratislavskí. prosím o odpoveď. Ďakujem.
27. máj 2022

Peter Oravec

Vážený pán primátor (Záhradnícka ulica je v správe magistrátu, takže preto primátor),

sledujem prebiehajúce úpravy na Záhradníckej ulici a neverím vlastným očiam.
Pýtam sa, keď už boli vynaložené také veľké finančné a materiálne prostriedky na opravu Záhradníckej ulice, prečo sa neurobila normálna, štandardná ulica od múra po múr, ako na poslednej zapadnutej rakúskej dedine? Prečo na 30 metrov širokej ulici (od múra po múr) nebol magistrát schopný urobiť štandardnú komunikáciu, kde by sa úplne v pohode zmestila komunikácia pre vozidlá, parkovacie miesta (vytvorene civilizovane v parkovacích zálivoch medzi stromami), cyklotrasa aj chodník? (Priložené fotografie sú z "diery" zvanej Marchegg-Bahnhof. Ospravedlňujem sa za tú dieru, ale v tomto prípade je to funkčné označenie malej zapadnutej dedinky na okraji civilizovaného štátu.)
Som dosť znepokojený takýmto plytvaním zdrojmi a nerešpektovaním vlastných materiálov magistrátu, predovšetkým Technických listov a Manuálov verejných priestorov.
Toto všetko ešte odhliadnuc od katastrofálnej kvality vykonanej práce na Záhradníckej ulici (neopravené obrubníky medzi chodníkmi a cestou, asfaltovou zmesou zaliate kanálové otvory, ponechané záhadné útvary na chodníkoch - pôvodne slúžiace ako vjazdy na chodník, na ktorom bolo absurdné parkovisko..., všetko doložené v príslušných podnetoch tu na Odkaze pre starostu).
S pozdravom.

Pre pani Učníkovú:
Pri všetkej úcte, pani Učníková, naše komentáre, nech sú akékoľvek, sa k samospráve ani nedostanú A ak sa aj úplnou náhodou dostanú, tak na ne samospráva nikdy nebude reagovať. A ak na ne úplnou náhodou reagovať bude, so Záhradníckou ulicou po tejto "rekonštrukcii" už ďalších minimálne desať rokov nikto neurobí nič. Ako sa hlúpo, ale výstižne, hovorí: "CLELÉ ZLE!".
S pozdravom.
27. máj 2022

Peter Oravec

Vážený pán primátor (Záhradnícka ulica je v správe magistrátu, takže preto primátor),

sledujem prebiehajúce úpravy na Záhradníckej ulici a neverím vlastným očiam.
Pýtam sa, keď už boli vynaložené také veľké finančné a materiálne prostriedky na opravu Záhradníckej ulice, prečo sa neurobila normálna, štandardná ulica od múra po múr, ako na poslednej zapadnutej rakúskej dedine? Prečo na 30 metrov širokej ulici (od múra po múr) nebol magistrát schopný urobiť štandardnú komunikáciu, kde by sa úplne v pohode zmestila komunikácia pre vozidlá, parkovacie miesta (vytvorene civilizovane v parkovacích zálivoch medzi stromami), cyklotrasa aj chodník? (Priložené fotografie sú z "diery" zvanej Marchegg-Bahnhof. Ospravedlňujem sa za tú dieru, ale v tomto prípade je to funkčné označenie malej zapadnutej dedinky na okraji civilizovaného štátu.)
Som dosť znepokojený takýmto plytvaním zdrojmi a nerešpektovaním vlastných materiálov magistrátu, predovšetkým Technických listov a Manuálov verejných priestorov.
Toto všetko ešte odhliadnuc od katastrofálnej kvality vykonanej práce na Záhradníckej ulici (neopravené obrubníky medzi chodníkmi a cestou, asfaltovou zmesou zaliate kanálové otvory, ponechané záhadné útvary na chodníkoch - pôvodne slúžiace ako vjazdy na chodník, na ktorom bolo absurdné parkovisko..., všetko doložené v príslušných podnetoch tu na Odkaze pre starostu).
S pozdravom.

Pre pani Učníkovú:
Pri všetkej úcte, pani Učníková, naše komentáre, nech sú akékoľvek, sa k samospráve ani nedostanú A ak sa aj úplnou náhodou dostanú, tak na ne samospráva nikdy nebude reagovať. A ak na ne úplnou náhodou reagovať bude, so Záhradníckou ulicou po tejto "rekonštrukcii" už ďalších minimálne desať rokov nikto neurobí nič. Ako sa hlúpo, ale výstižne, hovorí: "CLELÉ ZLE!".
S pozdravom.
27. máj 2022

Anonymný užívateľ

Je to tak! Keď napíšete na Magistrát alebo Mestskú časť, tak tam e-mail spadne ako do čiernej diery. Je rok 2022 a oni doteraz nemajú formuláre, kde vám potvrdia príjem správy (návrh, podnet, pochvala, kritika...) a pridelia mu referenčné/jednanie/registračné číslo, aby sa vaša správa dala dohľadať a preveriť jej stav!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania