Námestie 1. mája-vertikálna značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Karol 14. februára 2021

Prosím o zrušenie dopravnej značky zákaz zastavenia a státia podľa priloženej fotografie. Podľa novej vyhlášky sa už nesmie parkovať na 6 metov širokom chodníku , ktorý je aj vodorovné označený na parkovanie a nahradenie dopravnou značkou na povolené parkovanie len rezidentom. Za vzniknutú parkovaciu situáciu môže vedenie hlavného mesta povolením stavieb ako sú: Tatra banka Hodžovo nám. ( zastavané veľké verejné parkovisko) budova Amazon Kolárovo nám.( Tiež zastavané verejné parkovisko) a samozrejme bez akýchkoľvek náhradných plôch na parkovanie pre rezidentov. 42 rokov tu bývam a stále sa vyhovarate na problémy parkovania. Ale bohužiaľ vaši predchodcovia sú za to zodpovedný. Prosím aspoň trochu úcty ku starým mešťanom , aby tu mohli dožiť v spokojnosti.
Ďakujem

14. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
14. február 2021

Floralys

👎 nerozumiem tomu a fascinuje ma, akym pravom si neustale obyvatelia po celom Slovensku narokuju miesta na parkovanie. vopred chcem povedat, ze mame dve auta a denne s nimi jazdime ale preco by mali moje auta zaberat chodniky? nanajvys ked byvate v starom meste. to nie je sidlisko kde si odparkujete auto kdekolvek je volne (s tym nesuhlasim tiez) a tiez nemozete cakat ze sa v starom meste nebude postupne zahustovat a vam ostanu "verejne parkoviska" v jadre stareho mesta. vyuzivajte mhd, bicykel alebo ak je auto nevyhnutne, tak sa prestahujte tam, kde si budete moct parkovacie miesto kupit. zial stare mesto nieje predurcene na tisice aut a uz vobec nemozu byt kadetade po chodnikoch. v minulosti ked sa mesta budovali, sa s tolkymi autami nastastie nepocitalo a myslenie ludi sa tiez za 42 rokov posunulo. auta spatia, kazia ZP a brania v prechode po chodniku bez ohladu na to ci je chodnik 2metrovy alebo 6metrovy. chapem argumenty napriklad, ze mhd je nedostatocna a pomala ale mesto sa snazi to zlepsovat, chapem ze je malo cyklotras ale tiez to zlepsuju. doteraz sme mali zle vedenie mesta, takze zial neda sa vsetko zlepsit hned.
14. február 2021

Peter Mravec

Opakujem sa! Parkovať môžete 200 metrov ďalej na Radlinského! Ale tam musíte platiť od 8:00 do18:00! Ak neviete ten kúsok prejsť čo robíte v aute? 😱 🚴
14. február 2021

Karol

Tak pekne ste sa prezradili vašimi pripomienkami. Schováte sa za dodržiavanie dopravných predpisov a vylievate si tu vaše
názory. Držím vám palce. Parkujete aj 500m od domu. Už nemá zmysel tu niečo písať. Ale aj tak uznávam že máte pravdu skoro vo všetkom. Ale prečo by sme mali tolerovať výstavbu developerov na úkor obyvateľov. Výhody z výstavby majú iba jednotlivci akože zamestnaný pre mesto, ktorý bývajú mimo BA. A každý jeden poslanec si presadí nejakú výnimku. Napríklad podzemná garáž nebude pre verejnosť. Takže im to úplne jedno. Porúčam sa.
15. február 2021

Jerome

Floralys, mam rad Vase postrehy a podnety.

Tu je iny problem.

Súhlasim s p.Karolom, ze developer je Pán v BA, asi aj inde na Slovensku
/stačí spomenuť Strbské Pleso tú odpornú vyhliadku!/

Viete , co je obrovský problem?

Ze mesto BA si uzurpovalo Spojnú a Banskobystrickú!
Tieto ulice majú patrit do zony byt rezidentskeho parkovania!. Patria do Starého Mesta. Ani
predchazajuci starosta, ani Vallo to neriesia.
Spojna a BB ulica nemaju verejnú dopravu, takze sa maju vratit Starému Mestu.

Ciže:

cudzinci, cezpoľní parkuju týždne zadarmo v tychto uliciach / pamatate si,že developer Star residence znicil cyklotrasu - až na tlak verejnosti bola opravena!/.
V cyklotrase stoja ich nakladne auta aj tento rok...
Takze:

vráťte Banskobystrickú Staromešťanom! Aj Spojnú!
Staromesťan, ktorý tu platí dane a zije desatrocia - ako p.Karol - preco by mal platit denne parkovanie na Radlisnkeho, ako uvadza Mravec? A cezpolny parkuje gratis v srdci BA? zamyslite sa, važení.
15. február 2021

Karol

Označiť za rezidenčné parkovanie napríklad celé Nám. Slobody (šikmé parkovanie) a aj Hodžovo nám pred Tatra centrom. Aj to by bolo čiastočné riešenie.
15. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

to, že je ulica Spojná a Banskobystrická v správe Hlavného mesta a nie MČ, nemá žiaden vplyv na možnosti parkovania.
Zóny pre parkovaciu politiku určujú MČ a to aj na komunikáciách MČ, aj na komunikáciách mesta.
Ako príklad by mohla slúžiť novospustená zóna v MČ Nové Mesto. Rovnaká zóna parkovania zvýhodneného pre rezidentov sa nachádza aj na komunikácii Kukučínova a Kutuzovova v správe mesta, aj na Budyšínskej v správe MČ.
Podnet preposielame na kompetentné oddelenie.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. február 2021

Jerome

tak prečo toto nie je rezidentská zóna? Desať rokov sa na to čaká!
16. február 2021

Jerome

Tak, dnes sme si dali námahu :) a spočítali autá na BB ul.
11 cezpoľných, z toho 9 mimobratislavských a dve zahraničné.

Magistrát, kde v zahraničí môže cudzinec v centre parkovat free of charge celé dni,týždne?

Na Spojnej každé tretie mimobratislavské...
16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

teší nás Vaše nadšenie pre parkovaciu politiku, ktorá prinesie férové zvýhodnenie pre rezidentov s trvalým pobytom. Viac sa o parkovacej politike dočítate tu: https://bratislava.sk/sk/bratislava-potrebuje-ferove-parkovanie
Odpoveďou na Vašu prvú otázku je, že v minulosti sa v Mestskom zastupiteľstve nikdy nenašla väčšina poslancov, ktorá by VZN k parkovacej politike schválila. Magistrát tu preto nemohol spraviť rezidentskú zónu.
Odpoveďou na Vašu druhú otázku je, že len málokde vo vyspelých mestách s vysokou kvalitou života.
Kvôli dôvodom, ktoré spomínate aj Vy, Mestské zastupiteľstvo v roku 2019 schválilo VZN pre parkovaciu politiku. V roku 2021 sa plánuje jej ostré spustenie. To však neznamená, že MČ nemohli pripraviť pilotné projekty, ktoré by ju už spustili. Takéto pilotné projekty boli spustené v Ružinove v zóne 500 bytov a v Petržalke.
Posedný pilotný projekt sa spustil na konci roku 2020 v MČ Nové Mesto v okolí Trnavského mýta. Tento projekt bol spustený s pravidlami, podľa akých bude fungovať aj ostrá prevádzka.
Avšak jednotlivé zóny a ich spustenie, stále navrhujú MČ. S Vašou otázkou by ste sa mali preto obrátiť na nich.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
17. február 2021

Jerome

keďže ide o Odkaz, idealne by bolo ,aby ste Vy, prip.admin, oslovili Staré Mesto, nech sa vyjadria, keďže v minulosti boli rozporuplné názory, že Magistrát nechce "uvoľniť" tieto dve ulice do rezidentského parkovania !
17. február 2021

Karol

Zhrniem to: jedná sa o ulice : Námestie 1 mája, Námestie Slobody,Hodžovo Námestie, Banskobystrická ulica, Jozefská ulica, Spojná ulica.
17. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Staré Mesto
17. február 2021

Jerome

Jozefská miestna komunikácia 3. triedy (spravuje Staré Mesto) tu je rezidentská zóna, aj keď sa nedodržiava

Banskobystrická miestna komunikácia 2. triedy (spravuje magistrát)
Spojná miestna komunikácia 2. triedy (spravuje magistrát)

otázka, prečo vlastne Spojnú a Banskobystricku, ulcie, cez ktore nejde bratislavska MHD vôbec "spravuje" Magistrat??
Podľa mňa ide o starý problém ...
17. február 2021

Jerome

Nám. 1. mája miestna komunikácia 2. triedy (spravuje magistrát)
Nám. slobody miestna komunikácia 2. triedy (spravuje magistrát)

tu chodí MHD - spravuje Magistrát
17. február 2021

Jerome

Hodžovo námestie miestna komunikácia 2. triedy (spravuje magistrát)

jazdí MHD
12. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
24. máj 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
24. máj 2021

Karol

Dobrý deň. Tak výsledok niektorých aktivistov je , že obyvatelia námestia 1.maja v konečnom dôsledku nemôžu parkovať na spomínanej ulici, ale krátkodobo tam stoja všetci ostatný . Tak len toľko. Czemadok, Kaderníctvo
a Bar má celu ulicu rezervovanú. . Ďakujem.
24. máj 2021

Jerome

a prečo mlčí Staré Mesto? Starostka??
10. jún 2022

Karol

Tak kocúrovo pokračuje, ale z našich daní. Dna 24.5.2022 odstránená značka zákazu zastavenia a státia, a bola nahradená značkou platené parkovanie 8h-24h okrem rezidentov. Dnes 10/6/2022 osadzujú stĺpiky za spomínanú značku. ( vid foto) . Robotníci čo to osadzujú a sa nám tu smejú keď sme sa ich pýtali , že čo robia keď sa tu prave spustila parkovacia politika, odpoveď bola, že to su rozhodnutia z hora.Tak teraz sa pýtam kompetentných či je to normálne a kto za to bude zodpovedný. A ako čerešničku na torte mi robotníci povedali že o par mesiacov bude rekonštrukcia celého chodníka. Prosim o vyvodenie dôsledkov kompetentným a vrátenie obyvateľom tohto mesta čiastku z daní ,ktoré zaplatili. A odstránenie stĺpikov a vyznačenie parkovania . A prosim o rýchle jednanie nakoľko sa budú robiť zápchy keď budeme stať a vykladať ťažké veci na ceste. Totiž nemáme iný prístup do domu .
12. jún 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Staré Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

obyvatelia tejto lokality sú súčasťou spustenej zóny Blumental. V rámci nej sa dá parkovať na Námestí slobody, pred Tatra centrom, Spojnej aj Banskobystrickej ulici.
Parkovanie na tomto mieste neplánujeme vrátiť. Stĺpiky sú riešením do momentu, kým chodník prejde rekonštrukciou a urobí sa tu zelený pás.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. jún 2022

Karol

Ešte pripomínam , že to je obytná zóna a nie prezidentský palác. A nie je ina možnosť sa dostať zo zadu do objektov. Aspoň vyhradiť 3 miesta v streda ulice , je tam 20 metrov medzi stromami , na donášku a vynasku veci, aj na obmedzenu dobu . Priestor tam na to je, len treba pohnúť rozumom. A nie ostlpikovat celu Bratislavu . To ste nemali rušiť parky a detské ihriska v tejto lokalite a dve velkokapacitne parkoviska. To už nejde vrátiť tam stoja sklenené opachy ako Tatra centrum a Amazon. Tak veď obyvatelia všetko znesú. Časom si zvyknú. Ďakujeme.
25. jún 2022

Marek Stefanik

Karol, ved v pravom jazdnom pruhu nie je vyznaceny zakaz zastavenia... tym padom sa tam da parkovat.
25. jún 2022

Karol

To hej. Akurát chcem vidieť tých ohľaduplných vodičov mhd ako budú vytrubovať ako zmyslov zbavený. A nakladať na bike nosič 3 bicykle, alebo lyže do truhly. To nieje na 2 minuty. Ale akurát nechcem zablokovať celu ulicu. Ale veď tým čo to tu vymysleli to je ukradnuté, tak prečo by som sa mal ja trápiť. To museli veľmi dlho rozmýšľať a schvaľovať . Ale zbytočné tu niečo písať . Teraz budeme 4 roky čakať na nejaký ala zelený pás!!! Bravo. Kedy konči volebné obdobie? Možno prídu iný myslitelia.
25. jún 2022

Peter Oravec

Dobry den, pan Stefanik,
parkovanie v pravom jazdnom pruhu nie je mozne, a to vzhladom na to, ze Namestie 1. maja je v parkovacej zone, v ktorej je parkovanie povolene iba na vyznacenych parkovacich miestach. V pravom jazdnom pruhu vsak ziadne parkovacie miesta vyznacene nie su.
S pozdravom
25. jún 2022

Marek Stefanik

Zrejme mate pravdu, ak je to niekde zrozumitelne oznacene ako parkovacia zona, nie je co rozporovat. Bude zaujimave sledovat, ako sa zmeni vyuzitie prevadzok a zivot v tychto novych zonach po tychto zmenach.
07. júl 2022

Karol

Dobrý deň.
Ešte prosím o vysvetlenie rozdielu ochrany zelene a chodcov na Račianskej ulici pred obytnými domami (užší chodník) a našou ulicou na Námestí 1 mája . Viď foto:
22. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ak evidujete námet na podnet v inej lokalite, prosím zadajte samostatný podnet (ak už ho na portáli nemáme).

Ďakujeme.

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
27. júl 2022

Karol

Tu je vidieť ako tomu rozumiete. Alebo, ako tomu nechcete rozumieť. Ja nechcem podať námet na inu lokalitu. Len poukázať, že inde to ide a u nás nie. Bravo.
Treba zapojiť

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania