Pod záhradami-vyjazdene kolaje

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý

Tento pozemok a jeho majitelia jazdiaci po trave a chodniku mestskej casti nevadia?
Bola tu burliva diskusia aj v mediach ohladom pani z domu o par metrov dalej a osadenim stlpikov to prestalo, ale tito Vam nevadia?
Ako moze takato stavba dostat stavebne povolenie a naslednu kolaudaciu ked nema pristup zo svojho pozemku na cestu???

15. február 2021

Peter Ambrož

Stavba nemusi mat pristup na cestu, vsak ludom narastli nohy. Skor treba obyvatelom vysvetlit, ze auto nema co jazdit po tej zatravnenej ploche.
16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, budeme to riešiť. Odpoviem postupne.

Ako sám uvádzate, autá jazdiace po chodníkoch a trávnikoch, ohrozujúce chodcov a ničiace verejnú zeleň pracovníkom miestneho úradu prekážajú. Práve preto sme v tom zabránili vlastníkovi vedľajšieho domu ako píšete. Na základe viacerých podnetov občanov. Ale riešiť vieme len tie situácie, o ktorých vieme. Prístup na váš balkón, z ktorého to tak krásne vidíte my nemáme a preto sme to nemali ako vedieť.

Stavba v čase povolovania a výstavby mala prístup z druhej strany, z ulice Pod záhradami. Nebol nikde problém. Problém s príjazdom áut vznikol až keď pôvodný vlastník predal zadnú polovicu pozemku a odrezal ju od prístupu z ulice Pod záhradami. Divím sa, že niekto vôbec tú zadnú polovicu pozemku kúpil.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
17. február 2021

Michal K.

ake bude teda riesenie?
18. február 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
18. február 2021

Odpoveď samosprávy

Podnet budeme riešiť v zmysle platnej legislatívy a kompetencií zverených samospráve zákonmi.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
18. február 2021

123

Nemal byt podnet uzavrety az ked to mestska cast vyriesi?
18. február 2021

Michal K.

pre MU je uz tymto asi vyrieseny.
12. máj 2021

123

Po troch mesiacoch jazdi pani veselo po chodniku a trave dalej. Pan Bagar z M.U. aj tam nieco robite na urade, alebo mate zas pripravenu nejaku univerzalnu odpoved (vyhovorku), ako v pripade vrakov aut v dubravke? Alebo je pani zubarka niekoho rodinka?
14. máj 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
21. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská časť aktívne postupuje v súlade s platnými zákonmi. Na chodník sme osadili stĺpiky, tie tam nenarástli cez noc samé ako si predstavuje hrdinský anonym "Dubman" ale na základe pokynu mestskej časti. Vlastník nehnuteľnosti nás preto žaloval na súde a toto súdne konanie sme vyhrali. Následne vlastník zažaloval magistrát, magistrát nás požiadal na pripojenie sa k súdnemu konaniu. Najbližšie pojednávanie bude v júli 2021.

Mestská časť nemá zamestnanca, ktorý by sa mohol postaviť pred dom a strážiť ho. Pokiaľ vidíte jazdiace auto cez trávnik môžete ako každý občan konať, zdokumentovať priestupok a podať podanie na mestskú políciu.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
25. máj 2021

123

Komedia tato stranka aj urad. Zase klamstva a zavadzanie. Pred vyjazd z pozemku v mojom prispevku ste neosadzali nic. Rozpravate tu pribeh o inom dome a inej pani. Skoda reci.. ze uzavrety. Tak obcania jazdite kludne po trave aj s tankami, mestska policia vas vsetkych vybavi :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania