Mraziarenská-Chodník-neodhrnutý

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý

16.01.2021 Do pozornosti pana starostu Chrena: p. Natalia Nash (s jej dovolenim uvadzam meno) dobrovolne, o svojej voli, cisti chodnik od snehu pred Mraziarenskou 1-5, za co jej patri velke DAKUJEME! Samosprava by mohla tymto dobrovolnikom zabezpecit nejake ochranne/napr.zlte vesty... Prosim, za obcanov, vyjadrenie, dakujem.

17. február 2021

obcan

Prosim o kpravu preklepu v dagume, 16/02/2021. Este POZN - Mraziarenska patri do gescie Magistratu. Napriek tomu je treb vyzdvihnut zasluznu cinnost obcanov/obyvatelov v starostlivosti o ZP a vlastnej bezpecnosti.
20. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme veľmi pekne, veľmi si vážime ochotu občanov pomáhať z vlastnej vôle. Považujeme preto tento podnet za vyriešený, keďže sa nejedná ani o komunikáciu mestskej časti, ale je to vyriešené. Ešte raz veľmi pekne ďakujeme.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
20. február 2021

obcan

Tak potom prosim admina o posunuti podnetu panu primatorovi Vallovi - opakujem Mraziarenska je v zodpovednosti Magistratu. Co tie zlte vesty????? pre aktivnych obcanov, ked pomahaju Magistratu???? 🤔
26. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. február 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme zaslali na Magistrát s prosbou o vyjadrenie k vestám. Pre túto chvíľu ponechávame podnet otvorený.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
26. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa našich informácii by táto časť chodníka mala byť v správe MČ Ružinov.
V každom prípade, chodník je pri miestnej komunikácii Mraziarenská, ktorá bola ako komunikácia III. triedy zverená do správy MČ-Ružinov. https://bratislava.blob.core.windows.net/media/Default/Dokumenty/Str%C3%A1nky/Zoznam_komunikacii_v_Bratislave_februar_2020.pdf
Odkiaľ máte informáciu, že Mraziarenská je v správe Magistrátu?
Podľa štatútu Hlavného mesta Slovenskej republiky BA na budovanie, správu, údržbu komunikácií miestneho významu je príslušná mestská časť. Podľa nášho názoru, mestská časť by mala iniciovať kroky potrebné k majetkovoprávnemu usporiadaniu uvedeného chodníka a následnému zvereniu do jej správy, samozrejme v spolupráci s HMSR.
Mesto má v správe pešie komunikácie celomestského významu. Ide zväčša o komunikácie pridružené k tranzitným cestám I. a II. triedy alebo komunikácie v zeleni v správe Hlavného mesta (od roku 2019 napr. Sad Janka Kráľa).

S pozdravom
Kto? Oddelenie vzťahov s verejnosťou

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
26. február 2021

obcan

To zijeme v Kocurkove?!? Prehadzujete si spravovanie verejneho majetku ako horuci zemiak. Pokial vieme o zelen a udrzbu sa stara Magistrat, vid aj odpoved MU Ruzinov. Co keby ste si kompetencie zodpovedni vyjasnili medzi sebou a voci obcanov sa podla toho soravali?!? A neudelovali obcanom lekcie?!? Co Vy na to, soravcovia verejného majetku?? Podotykam, ze ste financovani z dani obcanov!
01. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Ružinov
03. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ospravedlňujeme sa za nedorozumenie v komunikácii. Mraziarenská ulica nepatrí do správy magistrátu hlavného mesta. Mestská časť Bratislava - Ružinov ju má v správe a aj vykonáva údržbu. Na jeseň tam bolo vykonané aj tlakové čistenie kanalizačných vpustí. Rovnako je zaradená aj do zimnej údržby. Pokiaľ sa stalo, že nebola odhrnutá, môže byť že sa k nej pracovníci VPS len chystali a kým prišli už si komunikáciu vyčistili sami obyvatelia.
Do budúcna sa kľudne môžete obrátiť na zamestnancov miestneho úradu na [email protected], ktorý sa snažia požiadavky Ružinovčanov riešiť promptne.
Podnet momentálne považujeme za vyriešený.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
03. marec 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

nakoľko bol chodník odhrnutý dobrovoľníkmi a nie samosprávou, žiaľ nemôžeme podnet označiť ako Vyriešený, ale ako Uzavretý.

Ďakujem za pochopenie,

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
04. marec 2021

obcan

Áno, podnet uzavretý, pretože sa samosprávy handrkuju medzi sebou o kompetencie a zodpovednosť a ani pan primátor sa nevie vyjadriť k iniciatíve občanov!! Je to echt hanba! 😠 😡

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania