Batkova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Eva 19. februára 2021

Dobrý deň,
Na základe opätovne sa opakujúcej a zhoršujúcej situácie s príjazdom vozidiel/ich otáčaním na ulici BATKOVA Vás žiadam o aktívny prístup a efektívnejšie/stálejšie riešenie situácie (občasná ponuka zo strany mestskej polície zrejme už nepostačuje).
Situácia na ulici „BATKOVA“ medzi súkromnými škôlkami Wonderland je neznesiteľná.
Počas celého dňa je daná ulica plná áut i napriek „zákazovej tabuli“, pričom dané autá určite nespadajú do výnimky „okrem dopravnej obsluhy“.
Z prislúchajúceho trávnika na konci ulice si vodiči so svojimi autami spravili otočisko – viď príloha.  
Ohrozujú chodcov – mne osobne skoro syna na detskom odrazadle jeden otecko zramoval, vyšiel až na chodíkovú časť, pretoze on isiel do skoly so svojim synom a nemal kde zaparkovať ...nehoraznost!!!

Dakujem

19. február 2021

Lenka Samuelová

Všetci obyvatelia Batkovej chápeme aké majú návštevníci a zamestnanci škôlky a ambulancie problémy s parkovaním, lebo mi ich máme tiež, ale to ich neoprávňuje ničiť naše trávniky a celodenne parkovať častokrát tak, že s kočíkom alebo trojkolkou sa pomedzi autá na chodníku ani nedá prejsť. Navrhujem, aby sa najprv iba farbou na zemi vyznačilo, kade môžu prechádzať autá, kde môžu zaparkovať a kde v žiadnom prípade nesmú parkovať. Následne dať info do škôlky a ambulancie. Po čase skontrolovať dodržiavanie. V prípade, že sa takéto značenie nebude dodržiavať, natvrdo vykolíkovať a zabrániť mechanicky prejazdu ku škôlke a k ambulancii. Argument, že prejazd je nutný kvôli sanitke neobstojí, sanitka vie prísť k ambulancii aj po chodníku od Batkovej 5.
19. február 2021

Vodafonix

Podobny problem je na ihrusku na konci Valachovej kde jazdia auta cez chodniky/park a ohrozuju chodcov a hlavne deti. Odpoved samospravy - volajte MsP, dovidenia.
19. február 2021

Andrej

Rozmaznané detičky "psychicky" hendikepovaných rodičov (vodičov) už sy natoľko zdegenerované že nevedia prejsť pár metrov. Asi im nikto nemá ako vysvetliť ze travnik a príroda sa neopraví kliknutím na tlačítko "Next Level" smutná realita tejto krajiny. Príslušný vodiči sú tak krátkomyseľný že vôbec nieje v ich moci rozumieť tomu že chodník nieje ani technicky stvavaný na záťaž 2.5-3.5ton vozidla a nieto ešte statickú. Kde je uplatnenie paragrafu "poškodzovanie cudzej veci či znehodnocovanie verejného priestranstva".
22. február 2021

Anna Uhrová

Prosím diskutujúcich, aby sa v komunikácii na portáli vyjadrovali vecne a fakticky, a aby sa zdržali zbytočne urážlivých a vulgárnych komentárov.

Ďakujeme,

Pavla Rachelová
[email protected]
22. február 2021

Odpoveď samosprávy

AJ v tejto situácii sa stretávajú záujmy rôznych skupín obyvateľov, z diskusie vidno že nie úplne hladko.
Na základe stretnutia so správcom medicínskeho zariadenia na Bazovského ulici a po prekonzultovaní na krajskom dopravnom inšpektoráte, bolo dohodnuté, že mestská časť osadí stĺpiky na konci prístupového chodníka tak, aby zamedzili automobilom možnosť zachádzania do trávnatej plochy. Polohu osadenia stĺpikov spracovalo oddelenie ÚR a zaslalo na odsúhlasenie Krajským dopravným inšpektorátom. Súčasťou žiadosti je aj doplnenie zvislej dopravnej značky „Zákaz vjazdu“ o novú dodatkovú tabuľu s nápisom „okrem dopravnej obsluhy a zamestnancov medicínskeho centra a MŠ Wonderland a rodičov žiakov MŠ v čase od 6:30 do 8:30 a 15:30 do 17:30“. Po získaní záväzného stanoviska KDI a odsúhlasení navrhovaného riešenia v operatívnej komisii magistrátu budú osadené stĺpiky a dodatková tabuľa. Následne bude už úlohou mestskej polície zabezpečovať dodržiavanie dopravného značenia.
Kto? Oddelenie územného rozvoja

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
22. február 2021

Eva

Dobrý deň,
ďakujeme za návrh riešenia, budeme čakať na skorú realizaciu a efek z opatrenia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania