Rajecká-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK


Vyriešený
meno
Monika 26. februára 2021

Vozidlo bez pouzivania uz niekolko rokov stoji na tom istom mieste. O tom, ze je nepouzivane, svedci, ze nema ziadne povinne zmluvne poistenie. Majitel ho arogantne pouziva ako "dopravny kuzel" zaparkovanim dostredu dvoch parkovnych miest, aby mal kam zaparkovat svoje dalsie vozidlo.

26. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet. Preveríme ho na príslušnom referáte, o nasledovnom postupe Vás budeme informovať.

S prianím pekného dňa
Kto? Referát ŽP, VPS a OH

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
03. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pracovníci Referátu dopravy a pozemných komunikácii nemajú v kompetencii posúdiť, či majiteľ predmetného vozidla porušuje dopravné predpisy, z tohto dôvodu bol Váš podnet postúpený MP.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
03. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
16. marec 2021

Monika

Od mestskej policie sme sa este nic lepsie nedozvedeli, nez ze byvame na ceste 4. triedy, ktoru ma na zodpovednosti mestska cast. Co to znamena pre celu Rajecku?

Mozem si aj ja postavit na parkovne miesto napriklad svoj stary gauc a takto si vyhradit parkovne miesto?
19. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, vozidlo preveríme. V prípade, že je vozidlo zaparkované na verejne prístupnom parkovisku, alebo na mieste, kde je to zákonom o cestnej premávke č. 8/2009 Z. z. dovolené, vodiči sa nedopúšťajú žiadneho protiprávneho konania. Pre informáciu Vám však dávame na vedomie nasledovné:

Vraky - staré vozidlá - vozidlá bez evidenčného čísla.
Správca komunikácie Magistrát, prípadne Mestská časť sú povinní zabezpečiť odstránenie starého vozidla, ktoré je odpadom z mestskej a miestnej komunikácie alebo verejného priestranstva v správe mesta alebo mestskej časti, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, ak si túto povinnosť nesplní držiteľ starého vozidla, a to odovzdaním starého vozidla na určené parkovisko, resp. zabezpečuje odstránenie so súhlasom vlastníka nehnuteľnosti odstránenie starého vozidla. Na takéto vozidlá Magistrát alebo Mestská časť umiestňuje výzvu na odstránenie vozidla v lehote 60 dní v zmysle § 67 zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch. V prípade, že majiteľ nerešpektuje výzvu, bude vozidlo odstránené na určené parkovisko.

Dlhodobo odstavené vozidlá - dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo, ale nemajú platnú STK a EK.
Samospráva ani mestská polícia nie sú oprávnené skúmať platnosť technickej či emisnej kontroly. Vozidlá s EČV, ktoré nemajú platné tieto kontroly by mali riešiť pri dopravných kontrolách príslušníci PZ, resp. dlhodobo odstavené vozidlá, ktoré majú evidenčné číslo (EČV) sú v kompetencii Okresného úradu - odbor pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorému sú takéto nálezy a podnety postúpené na priame vybavenie.

Bc. Marcela Ťarcha
04. september 2021

Janči Bakoš

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Auto je preč.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania