Nebezpecne uzavretie prechodu cez plaz Zlate Piesky

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

Uzavretý
meno
zanetak 21. júla 2014

prosim o bezodkladne vyriesenie uzatvarania plaze (resp.alternativneho prechodu) Zlate Piesky vo vecernych hodinach, kedy je navstevnikom zakazany prechod cez plaz (popri stanovisti wakeboardov) a do prechodu umiestnena 2m vysoka brana so "sympatickym" strazcom "bezpecnostnej"sluzby, ktory vas naviguje na obchadzku po 4prudovej Ceste na Senec, ktorej vyslapany chodnik v trave, pomedzi bilboardy je bez osvetlenia, tesne pobliz krajnice, kde castokrat prechadzaju rodiny s malymi detmi...dakujem!

18. február 2022

Martin Uváček

Je podnet ešte vôbec aktuálny? A Je roky bez reakcie zodpovedného subjektu.
29. marec 2022

Martin Uváček

Podnet treba opätovne preposlať organizácii Starz.
29. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
31. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súlade s Prevádzkovým poriadkom je regulovaná (oplotená) časť areálu Zlaté piesky prístupná pre návštevníkov denne v čase 09:00-18:00 v zimnom období, resp. 9:00-22:00 v letnom období. V nočnom čase je park uzavretý.

V zimnom období sú v týchto časoch otvorené vchody pre návštevníkov - hlavný a vedľajší vchod pri Ceste na Senec, v letnom období aj vedľajší vchod pri tobogane.

Regulácia vstupu v období letnej sezóny (spravidla jún - august): oplotená časť areálu je prístupná v čase 9:00-18:00 len pre platiacich návštevníkov, v čase 18:00-22:00 prístupná voľne. V súčasnej situácii nemáme kapacitné možnosti zabezpečovať v čase uzavretia areálu resp. regulovaného vstupu funkciu "tranzit cez areál" ako náhradu za nedoriešený vonkajší chodník.

Pláž popri Ceste na Senec je plocha s komplikovanými vlastníckymi a užívateľskými vzťahmi, preto je prevádzkovaná ako neregulovaná voľne prístupná plocha bez poskytovania služieb.
STARZ tu vykonáva len technickú a prevádzkovú údržbu.

Z uvedeného dôvodu odporúčame návštevníkom Zlatých pieskov využívať vnútornú časť Areálu zdravia Zlaté piesky, kde sú plnohodnotne zabezpečované služby, údržba a bezpečnosť návštevníkov.


Správa telovýchovných a rekreačných zariadení
hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy
Junácka 4
831 04 Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania