Okrasa na Stromovej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 23. júla 2014

Dávno vyschnuté stromy na Stromovej ulici na zastávke MHD v smere do mesta oproti Kultúrnemu domu. Odpadky o kruhoch okolo stromov. Burina okolo kmeňov bola pred pár dňami zlikvidovaná skosením, nie vytrhaním, o týždeň, dva tam bude opäť.

17. september 2014

Karol Bujaček

Najsmutnejšie na tomto je, že štyri suché stromy sa nachádzajú na Stromovej. Ak by boli na Suchostromovej, Drevorubačskej, alebo čo ja viem ešte akej, tak by to nebolo až tak bratislavsky zúfalé.

Ah, áno, aby som nezabudol – podnet je ešte stále neriešený. Čo s tým spraví doc. Ftáčnik?
23. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnet bol odstúpený na preverenie príslušným oddeleniam správy komunikácií a životného prostredia, ktoré majú v náplni túto činnosť a ktoré odstránia stromy, ak sú naozaj vyschnuté. Upozorňujeme však, že pre nedostatok finančných prostriedkov, o.i. aj z dôvodu že na predposlednom zasadnutí poslanci odobrali z kapitoly životného prostredia 100-tisíc EUR, nebude možné zabezpečiť náhradnú výsadbu v tomto roku.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
26. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie preverilo Váš podnet. Predmetné stromy nepatria do správy Hlavného Mesta SR Bratislavy, nie je preto v našej kompetencii zabezpečiť výrub a vyčistenie okolia stromov. Hlavné mesto, ako každá samospráva, môže zabezpečovať výkon činností len na tom majetku, ktorý má vo vlastníctve alebo zverený do správy. Mestská časť možno vie, či patria do správy jej, resp. sú súčasťou priľahlej budovy.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
23. október 2022

Martin Uváček

Podnet je už zdá sa po rokoch vyriešený. Boli tam vysadené nové stromy, ktorým sa darí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania