Švantnerova-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Pavol 09. marca 2021

Prosím o znovuosadenie smetného koša, ktorý bol z tohto miesta obobratý pred pár rokmi. Teraz sa smeti povaľujú po zemi. Ďakujem.

10. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Predmetná komunikácia obsluhuje vybrané rodinné domy. Po zvážení kôš do týchto miest vracať nebudeme nakoľko len pár metrov od uvedeného miesta sa nachádzajú ďalšie.
Zvážime však zvýšenie počtu košov v blízkosti verejného priestranstva Hanulova.
S pozdravom
Kto? odd. životného prostredia

Ing. Mária Smiešková
10. marec 2021

Pavol

Dovolím si povedať, že to už nie sú len "vybrané domy", ale celá veľká nová štvrť. Žiaľ, mnoho košov tu nie je. Napríklad pri ceste od zastávky človek nenatrafí na ani jeden. Koše sú tu 3. Jeden pred bránou ZŠ Sokolíkova, jeden na parkovisku Zlatá lipa a jeden na chodníku pod Zlatou lipou (ten však málokto používa, všetci chodia po chodníku na opačnej strane cesty, a nie je to ani bezpečné ísť cez frekventovanú cestu obsluhujúcu kopec rodinných domov, nie je tu žiadny priechod pre chodcov a aj keby bol, takmer nik by ho kvôli košu nevyužil). Hlavná trasa chodcov ide v smere do Tavaríkovej osady po pravej strane. Keby ozaj už nešlo osadiť tam nový kôš, mohli by ste aspoň premiestniť ten spod Zlatej lipy na toto, omnoho využiteľnejšie miesto. Keď tam kôš mohol byť aj v minulosti, kedy to bola skutočne málo využívaná komunikácia, myslím, že dnes sa sem niekoľkokrát viac hodí.

Ukážka v priloženej mape.
(modrou je trasa od zastávky smer Tavaríkova osada, oranžovou sú jestvujúce smetné koše, zelenou je oblasť, ktorú obsluhuje, teraz už, vyťažená komunikácia)
24. marec 2021

Pavol

Dobrý deň, dnes som zistil, že dokonca už ani kôš pri bráne ZŠ Sokolíkova tam nie je. Prosím teda aj o osadenie tohoto koša naspäť. Tu naozaj nerozumiem ani trochu dôvodu odobratia. Všade je kopec smetí len preto, že na reálne využívaných a frekventovaných chodníkoch nie sú žiadne odpadkové koše. Väčšinou sa koše zvyknú pridávať, a nie odoberať. Načo sa vlastne menili dva funkčné zelené koše (ktoré sú navyše dva metre od seba) na križovatke pri Kostole Ducha Svätého? Mohli ste dať tie dva koše práve na tieto miesta. Pokojne tam teda môžete dať aj tie staršie zelené, ktoré ste nahradili pri kostole novými. Myslím, že tu by s tým rozmiestnením nemal byť žiadny problém, keď si niekde môžeme dovoliť dať zbytočne dva koše úplne vedľa seba.
24. marec 2021

Pavol

Administrátor, vyžiadajte, prosím, odpoveď MČ. Vďaka.
26. marec 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
26. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Odpoveď samosprávy spolu so zdôvodnením je uvedená hneď hore.
Kto? Oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
26. marec 2021

Pavol

Dobrý deň, ja som si, samozrejme, odpoveď všimol a myslím, že viete, prečo som si znovu vyžiadal odpoveď. Snažil som sa Váš postoj niekoľkými objektívnymi argumentami vyvrátiť a presvedčiť Vás o opodstatnenosti tohto podnetu. Žiaľ, samospráva nijako nereagovala. Prosím, teda, aby ste sa išli pozrieť sami, ak neveríte mnou obšírne opísanej situácii. Prosím Vás pekne o odpoveď na úrovni. Argumentujte a reagujte na moje argumenty, prosím. Netreba písať to, čo je zjavné. Konieckoncov, neviem pochopiť, prečo je takým problémom osadenie dvoch košov, tobôž keď tam oba už v minulosti opodstatnene boli a, ako som uviedol, máte k dispozícii koše, ktoré boli nedávno vymenené za novšie. Ešte raz by som Vás veľmi pekne chcel poprosiť o dôkladné prečítanie mojich príspevkov. Ďakujem pekne za Vašu odpoveď, ktorú očakávam. Verím, že sa nám spoločne podarí opäť o čosi zlepšiť našu mestskú časť.
27. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Pavol,
každá argumentácia je zbytočná ak uvádzate nesprávne základné fakty a ste presvedčený o svojej pravde. Ale pokúsime sa.

Dva zelené koše pri kostole boli vymenené, pretože boli nefunkčné a ich dno sa uvoľňovalo, čím sa vysypával všetok odpad z nich, z tohto objektívneho dôvodu boli vymenené. Okrem toho sa toto miesto nachádza v srdci Dúbravky a je centrom zvýšenej frekvencie. Na základe pozorovania sme preto v minulosti doplnili počet nádob na odpad.

Trasu, ktorú ste vo svojom podnete uviedli sme osobne prešli. Podľa nášho názoru je počet košov dostatočný, niektoré ste do mapy ani nezaznačili. Lokalita ale prechádza mohutnou revitalizáciou. Vlani sa tu vybudovalo workoutové ihrisko, ku ktorému sa samozrejme doplnil aj smetný kôš. V pláne je výstavba pumtrackovej dráhy. Posledné dni sa zrealizovala bohatá výsadba drevín a cibuľovín. Aj vzhľadom na rekonštruovaný areál Hanulova sa budeme ešte v tejto lokalite zaoberať doplnením či výmenou mestského mobiliáru na miestach, ktoré s ohľadom na okolie s kolegami vytipujeme. Tak ako som uviedla v prvej reakcii, zvážime...prečo potrebuje toto argumentáciu?
Kto? odd. životného prostredia
Kedy? leto 2021

Ing. Mária Smiešková
28. marec 2021

Pavol

Dobrý deň, pani Smiešková,
ďakujem za odpoveď. Som si úplne istý, že žiadny ďalší kôš v predmetnej línii (smerom od zastávky k obytnej štvrti Bezekova, Záhradkárska, Tavaríkova osada a smerom do lesov Devínskej Kobyly) nie je. Zaiste sa na mapu dajú zaznačiť aj ďalšie koše, ale, samozrejme, nebral som do úvahy širšie okolie. Za Vašu odpoveď však ďakujem a nateraz ju považujem za uspokojivú.
19. október 2021

Pavol

Dobrý deň, rád by som opäť požiadal o osadenie smetného koša tam, kde už kedysi bol za oveľa menšieho využívania komunikácie a v súčasnosti, za oveľa väčšieho používania komunikácie sa nevieme dovolať jeho osadenia, pričom kôš naozaj chýba. Po celom chodníku od zastávky po Švantnerovej ulici žiadny kôš nie je. Ani pred školou, ani na tomto mieste. Na chodníku cez cestu sú 2. Tento chodník sa však nepoužíva pre chodcov, lež pre parkovanie, ako sami uvádzate v tomto podnete:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/96034/svantnerova-chodnik-vytlk
Chodník oproti je teda využiteľný až od križovatky s Talichovou. Chodci idúci zo zastávky však využívajú chodník napravo.
Po postavení nového ihriska sa nič nezmenilo, koše môžu byť jedine na ňom.
Napokon, pre istotu ešte prikladám záber z Koprivnickej ulice, kde sú v priebehu asi 100 metrov umiestnené 4 koše hneď za sebou. Prečo tu môžu mať 4 koše a na celej Švantnerovej nie je ani jeden? Pritom ulice sú, čo sa týka chodcov, približne rovnako vyťažené, nehovoriac o polovici Švantnerovej, ktorá je každodenne využívaná ešte aj žiakmi zo školy, ktorých väčšina chodí tiež na zastávku.
Prehodnoťte, prosím, ešte svoj postoj aj na základe predložených argumentov.
Ďakujem.
21. október 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania