Na piesku - Priehradná - ulice nikoho

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Lena 23. júla 2014

Na uliciach Na piesku (kat. územie Ružinov) a jej pokračovaní ulicou Priehradná (kat. územie Vrakuňa) je nefunkčné verejné osvetlenie - stožiare bez lámp, resp. nefukné lampy. Nepodarilo sa nájsť vlastníka, ktorý by osvetlenie opravil a sfunkčnil. Je to nebezpečná úzka cesta so zákrutami (esíčko), na konci ktorého (ak ideme z Ružinova do Vrakune) je tabuľa označujúca, že tam začína mestská časť Vrakuňa, ale problému s osvetlením sa nechce vyjadriť žiadna zo spomenutých mestských častí. Asi sa čaká, kým sa tam nestane nešťastie, lebo tento úsek bz chodníka a krajnice musia prejsť aj cyklisti, ktorí idú z Ružinova cez Vrakunský lesík na cyklistický chodník popri Malom Dunaji.

23. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť Bratislava - Ružinov ani Mestská časť Vrakuňa nezabezpečuje ani nespravuje verejné osvetlenie. Verejné osvetlenie v Bratislave zabezpečuje Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy prostredníctvom spoločnosti Siemens.
Všetky poruchy verejného osvetlenia môžu občania nahlásiť na dispečing spoločnosti Siemens, ktorý na základe zmluvy s mestom prevzal aj nepretržitú 24-hodinovú službu na tel. čísle: +421 2 638 101 51.
Nespokojnosť s odstraňovaním porúch verejného osvetlenia môžu občania nahlásiť správcovi, ktorým je magistrátny Referát verejného osvetlenia a dopravného značenia na tel. čísle: + 421 2 593 567 65.
Váš podnet im zasielame.

kancelária starostu
23. júl 2014

BaNi

Ktoreho starostu? Bud je to "redakcne" skratene alebo to pripomina anonym :)
24. júl 2014

MiŠa

myslím si že to je jedno ktorá kancelária starostu to napísala ide o to že problém má vyriešiť Magistrát prostredníctvom spoločnosti Siemens a sú tu aj uvedené kontaktné čísla a to je predsa dôležité aby sa problém vyriešil
24. júl 2014

Viva

Úsek hodný cyklotrasy ? Alebo na zabitie ?

Hoci premávka sa v tomto úseku za posledné roky neuveriteľne zvýšila, cesta je ešte z čias budovania svetlých zajtrajškov.

Cesta je úzka, krajnice nespevnené.
Hoci mnohí občania poukazovali a žiadali, aby na ceste bola vyznačená deliaca čiara, je to stále len sen. Na úzkej ceste, najmä v tom esíčku, tým že sa tam ledva vyhnú dve oproti sebe idúce autá, vznikajú tam pravidelne kolízne situácie (bolo tam už aj niekoľko čelných stretov áut !).
O tom, že tadiaľ vedie aj cyklotrasa (asi pre samovrahov ?) radšej ani nepíšem.
Roky zanedbávaná cesta ...
07. august 2014

Lena

Toto fórum by sa malo premenovať na "Lampáreň" - veď ak ide o kompetencie mesta, ako to vyplýva z reakcie, tak je na magistráte, aby urobil nápravu a nie uzavrel podnet ako neriešený. Telefónne čísla, ktoré sú v stanovisku uvedené by mohli použiť aj kompetení (???) zamestnanci magistrátu, ktorí služby od Siemensu zabezpečujú a platia. V opačnom prípade je toto len marketingový ťah, ktorým sa pán primátor chváli, ale žiadna náprava nie je zrealizovaná - mali by ste vyhodnotiť, v koľkých prípadoch ste priložili ruku k dielu a nastala náprava. Bude to vhodné publikovať pred komunálnymi voľbami, aby občania mesta videli konktréne výsledky magistrátu pri riešení ich problémov.
03. marec 2017

Alena

Problém s osvetlením ulice pretrváva, nič sa nezmenilo. Budujú sa cezhraničné cyklotrasy a tento kúsok na spojenie Ružinova a Vrakunského lesíka sa spojiť nedá. Ak by bol po trase chodník, určite by veľa obyvateľov využilo peší presun k električkám a späť pred státim v kolónach. Písala som aj na fórum Ružinova a každý dáva od tohto problému ruky preč. Siemens odpísal, že svetlá na stĺpoch, ktoré nemajú číslo sa nestarajú. Myslím, že problém by mali riešiť samosprávy so Siemensom, nakoľko jednotliví občania nie sú pre Siemens "partneri". Ale samosprávy si to prehadzujú ako horúci zemiak. Zjednosmerniť Podpriehradnú išlo staarostovi aj bez diskusie s obyvateľmi, ktorí Podpriehradnú využívajú každý deň, ale požiadavku zabezpečiť bezpečný prechod a prejazd po "esíčku" presúva na iných. Na ochranu obyvateľov Pentagonu vyčlení 100 tis. na súkromnú bezpečnostnú službu, ale zabezpečiť 5 lámp verejného osvetlenia, ktoré bude slúžiť vlastne všetkým obyvateľom Vrakune to nejde.
07. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Predmetné osvetlenie nepatrí do správy spoločnosti Siemens, preto je aj daný úsek neosvetlený a neudržiavaný spoločnosťou Siemens.

Siemens s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.