Vodiaci obrubník v križovatke Majerníkova-Pribišova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Martin Ružička 11. marca 2021

Nebezpečný prvok, ktorý nie je bezpečný ani pre chodcov ani pre vodičov. V minulosti osadená značka bola veľakrát zničená a tentokrát tomu s týmto napadom nebude inak. Pochopil by som ešte spomaľovače ale toto ma aký bezpečnostný význam? Na usmernenie jazdy je to dosť nešťastný nápad...

11. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
11. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. marec 2021

Michal

To je akurat na poskodenie auta. Hlavne ked je mokro, sneh, tma...
12. marec 2021

Andrej

chalaniská sa s tým minule hrali ako s legom na ceste
12. marec 2021

Vladimir

Veľmi dobrý podnet. Je to nebezpečný prvok na ceste !!!
19. marec 2021

Mato

A autor toho napadu nech si ide vyskusat odbocit dolava na pribisovu. Za tie znacky sa vie velmi dobre schovat prichadzajuce auto. Ani sa necudujem, ze tam nikdy nevydrzali dlho
18. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

obrubník je pravidelne opravovaný.
vzhľadom na šírku cesty je pre chodcov bezpečnejšie mať ostrovček. Nakoľko ten v minulosti vytvorený nebol, pristúpilo sa k flexibilnému riešeniu za pomoci týchto obrubníkov. Momentálne ich neplánujeme odstraňovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
26. november 2023

Eduard Pekarovič

Dobrý deň. V Bratislave na Vajanského nábreží boli vybudované široké medializované cyklochodníky. Premávka je oddelená trvalými vodiacimi obrubníkmi. Tieto však zároveň tvoria prekážky a ohrozujú bezpečnosť cestnej premávky. Sú vyhotovené z betónu a majú ostré hrany. Časť vozovky vyhradenej pre cyklistov sa za nimi nachádza v rovnakej výške a nikde, a to ani na začiatkoch týchto vodiacich obrubníkov, ani v miestach kde sú prerušené (v križovatkách) nič vodičov na ne viditeľne neupozorňuje! Svojimi rozmermi a tvarom sú obrubníky spôsobilé poškodiť nie len kolesá, ale aj iné časti (podvozky, motory, atď) automobilov. Tieto trvalé vodiace obrubníky sú vyhotovené v neutrálnej šedej farbe a z čela (v smere jazdy) majú malú plochu. Už teraz sú sfarbené na čierno oderom pneumatík z kolízií, sú aj znečistené a sú teda v smere jazdy ťažko viditeľné. Na týchto miestach preto opakovane a často dochádza ku vznikom škodových udalostí. Jazdné pruhy sú v týchto miestach zúžené. Podľa môjho názoru by mali byť tieto vodiace obrubníky ako trvalé prekážky cestnej premávky viditeľne označené príslušnými dopravnými zariadeniami a to smerovými doskami alebo stĺpikmi! Mohli by ste ma prosím usmerniť z ktorej normy vyplýva povinnosť správcu komunikácie tieto trvalé prekážky dopravnými zariadeniami viditeľne označiť, resp. či to v danom prípade je iba odporúčané, alebo či to podľa vás nie je potrebné? Mám za to, že keď sa na vozovke bude nachádzať vrstva snehu, resp, bude ku týmto prekážkam zimnou údržbou sneh nahrnutý, nebudú tieto viditeľné vôbec. Množstvo kolízií a škodových udalostí bude ešte vyšší. Osobne som presvedčený, že takto neobvykle naprojektovaná a zrealizovaná dopravná stavba nie je v súlade ani s platnými normami, ani so zásadou bezpečnosti. Ďakujem. JUDr. Eduard Pekarovič.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania