Šoltésovej-priechod pre chodcov-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Katarína Imrichova 15. marca 2021

Chýbajú prechody pre chodcov na sídliskách v bočných uliciach...teda pri odbočke z hlavnej cesty. Napr na sekcove na kopci, smer na Salgovik, je niekoľko odbociek doprava, je tam popri ceste chodnik aj cyklochodnik a auta nedávajú prednosť chodcom často! Prechody tam nie sú. Kto by bol na vine ak zrazi auto chodca??? Chodec co nema prechod? Ďakujem za riešenie.

15. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
16. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Mesto Prešov, ako príslušný cestný správny orgán pre miestne a účelové komunikácie v zmysle § 3 ods. 2 zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (cestný zákon) v znení neskorších predpisov, zaujíma k Vášmu podnetu zverejnenému na stránke www.odkazprestarostu.sk/109946 v predmetnej veci nasledujúce stanovisko.
Na základe podnetu, bude spracovaný návrh dopravného značenia, ktorý schvaľuje Krajský dopravný inšpektorát a následne bude vydané určenie dopravného značenia pre vyznačenie spomínaného priechodu pre chodcov.

Ďakujeme Vám za Váš podnet a vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.

Odbor životného prostredia a dopravnej infraštruktúry MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania