Kočánkova - stanové mesto

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Dusana Cincikova 14. marca 2021

Bezdomovci si zalozili stanove mesto a kazdym dnom tam pribuda viac smeti a odpadkov, ktore odfukuje do okolia. Vyzera to otrasne a je to rovno na rane pri cyklochodniku.

14. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
15. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Sekcia sociálnych vecí

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. marec 2021

Dusana Cincikova

Dobry den, chcela by som sa informovat v akom stave je podnet. Dakujem
30. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podnetom sa zaoberala Sekcia sociálnych vecí. Dovoľte nám informovať Vás, že terénne sociálne pracovníčky Mestského terénneho tímu (ďalej len „MTT“) vykonali obhliadku lokality dva razy. Dňa 24.3.2021 pod Starým mostom, pri električkovej zastávke Sad Janka Kráľa, kde bolo nájdeného značné množstvo komunálneho odpadu ako i stan. V čase návštevy miesta sa v stane nikto nezdržiaval. Dňa 26.3.2021 MTT kontaktoval OZ Stopa, ktoré poskytlo aktuálne informácie ohľadom ľudí bez domova zdržiavajúcich sa na danom mieste.
Druhý raz MTT lokalitu navštívil dňa 29.3.2021. Zastihnutí boli dvaja muži. Bolo im odovzdaných niekoľko ks vriec na odpad, nakoľko prejavili záujem a snahu udržiavať okolie v čistote. V bezprostrednej blízkosti stanu nebol nahromadený žiaden odpad. Vo väčšom azimute boli zachytené viaceré skládky odpadu. Vzhľadom na množstvo odpadu v tejto lokalite bol oslovený Referát odpadového hospodárstva s prosbou o súčinnosť pri upratovaní danej lokality.
Pomoc pri prípadnej potrebe kontaktovať ľudí bez domova na tomto území ponúklo OZ Stopa, nakoľko sa jedná o ich klientov.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. apríl 2021

Dusana Cincikova

Dobry den, dakujem za predchadzajucu odpoved. Nakolko odvtedy uplynul uz skoro mesiac a stan ako aj bordel okolo su stale tam, chcela by som sa informovat kedy dojde k ich odstraneniu. Dakujem. Prikladam aktualnu fotografiu.
17. august 2022

Odkaz pre starostu

Dusana Cincikova - stanové mesto je ešte tam?

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania