Lomnická-dlhodobo odstavené vozidlá-zahraničné vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

V riešení
meno
Dusan 12. marca 2021

Dlhodobo odstavené vozidlá

15. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.

Mestský úrad v Prešove
06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia v Prešove vykonala na základe predmetného podnetu miestne šetrenie, kde bolo potvrdené státie vozidla BMW ADY 862 D. Vozidlo má riadne upevnené EČV. Parkuje na parkovacom mieste spôsobom, ktorý nie je v rozpore s ustanoveniami zákona NR SR č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Taktiež nie je dopravným značením ani iným spôsobom obmedzená časová dĺžka státia vozidiel v uvedenej lokalite.

Mestská polícia v Prešove
06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia v Prešove vykonala na základe predmetného podnetu miestne šetrenie, kde bolo potvrdené státie vozidla VW MA 728 EE a Renault PO 219 AZ. Vozidlá majú riadne upevnené EČV. Nemajú však podľa nálepiek na čelnom skle platnú EK a TK, ktoré sú platné do 4/2016 resp. 9/2020. Obe vozidlá týmto nespĺňajú podmienky prevádzky v cestnej doprave podľa zákona č. 106/2018 Z. z. Riešenie týchto priestupkov je výlučne v kompetencií príslušného OÚ odbor pre cestnú dopravu. V minulosti sme tieto porušenia riadne zdokumentovali a postúpili na tento orgán k ďalšiemu riešeniu. Z OÚ sme však obratom dostali výzvu aby sme im tieto priestupky nepostupovali z dôvodu, že sa jedná o duplicitu, keďže z ich elektronickej evidencie majú priamo výstup o všetkých držiteľoch vozidiel, ktorí si nesplnili povinnosť pravidelnej kontroly TK a EK vozidla. A podľa ich názoru Mestská polícia nemá ani žiadne oprávnenie kontrolovať tieto porušenia vyššie citovaného zákona resp. inak konať v tých veciach.

Mestská polícia v Prešove

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania