Jasovská - znečistená cesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Martin 14. marca 2021

Svojpomocne malovanie vyhradeneho parkoviska pre vlastne ucely pravdepodobne. "velmi odborna praca" s valcekom.
Mestka policia ma plne ruky inej prace.

14. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
15. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravných povolení

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
15. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka
28. marec 2021

Jaroslav

Čo máš proti válčeku?
09. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
MČ Bratislava-Petržalka k bielym čiaram v danej lokalite ako správca stanovisko nevydávala. Vstup do objektu by mal byť prístupný, zrejme z tohto dôvodu si, predpokladáme, spoločnosť Veolia vyznačila toto dopravné značenie. Firmu sme oslovili s otázkou, na základe akej situácie dopravné značenie zrealizovali. Jej stanovisko Vám následne prinesieme.
Pekný deň.

Ing. Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Bratislava-Petržalka
12. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v danej veci zasielam stanovisko pracovníka spoločnosti Veolia:

Predmetné vodorovné šrafovanie pred vstupom k technológii OST L8-39 realizovala spoločnosť Veolia Energia Slovensko,a.s. na základe nutnosti zabezpečiť trvalý, bezpečný a plnohodnotný prístup k tepelno technickému zariadeniu OST. Spoločnosť Veolia Energia Slovensko, a.s. je držiteľom povolenia na podnikanie v tepelnej energetike č. 2007 T0356 - vydaný Úradom pre reguláciu sieťových odveví SR a zároveň je prevádzkovateľom tepelného hospodárstva CZT v MČ Petržalka. V zmysle platnej legislatívy (Zákon NRSR č. 657/2004 Z.z.) je prevádzkovateľ - dodávateľ povinný zabezpečiť dodávku energií odberateľom v dostatočnej kvalite, objeme a v presne definovanom čase. Dodávateľ má v zmysle uvedeného Zákona zároveň právo vykonávať svoju činnosť nerušene a bez obmedzení, ktoré by mohli mať za príčinu porušenie štandardov kvality dodávateľa (Vyhláška ÚRSO 234/2016 Z.z.) resp. mohli viesť k ohrozeniu plynulosti dodávok energií resp. ohrozeniu činností potrebných k jej výrobe. Výroba a distribúcia tepla je kritickou energetickou infraštruktúrou štátu vo verejnom záujme a pre koncového spotrebiteľa. Zamedzenie prístupu k technologickým celkom TEZ CZT môže viesť k škodám na majetku vlastnom resp. tretích strán.

Budovu technobloku L8-39 ako celok má spol. Veolia Energia Slovensko, a.s. v dlhodobom nájme na základe Zmluvy s MČ Petržalka. Na základe uvedeného sa naša spoločnosť o predmetnú nehnuteľnosť stará, udržuje ju po technickej stránke a investuje do nej. Budova ako taká slúži svojmu pôvodnému účelu t.j. umiestnenie a prevádzkovanie tepelno technologických zariadení TEZ - CZT (ako aj napr. Trafostanica TS ZSDis.) a za týmto účelom musí byť zabezpečený aj nepretržitý prístup (cesta) k týmto zariadeniam.

Nakoľko v ostatnom období cca roka zaznamenávame opakujúce sa a nekončiace útoky (poškodenie dverí, zámkov, info tabúľ OST, fasády, zámerné zaparkovanie vozidiel až k dverám - bez možnosti vstupu k obsluhe zariadenia TEZ) vandalov resp. neznámych osôb, na budovu ako takú, ako aj na prístupové dvere uvedených zariadení v technobloku L8-39, rozhodli sme sa pre toto - predmetné vodorovné vyznačenie resp. upozornenie. Vyznačenie má informatívny charakter, že uvedený priestor je prístupovou cestou - komunikáciou k nehnuteľnosti technobloku v ktorom je technológia OST a TS na dennej báze obsluhovaná.

V žiadnom prípade nie je našim zámerom nejakým spôsobom obmedzovať rezidentov bývajúcich v okolí, skôr opak je pravdou, snažíme sa im zabezpečiť bezpečnú, plynulú a plnohodnotnú prevádzku zariadení pre non-stop dodávku energií. Zvlášť v dobe vyhláseného núdzového stavu vyhláseného pre pandémiu je bezpečná dodávka tepla a teplej vody o to viac dôležitá.

Problematiku obmedzovania prístupových komunikácií k technoblokom OST a výhrevniam (zvlášť po zavedení park.politiky) v rámci systému CZT v MČ Petržalka intenzívne komunikujeme aj s vedením MČ Petržalka. Sme pripravení na spoluprácu a snažíme sa nájsť aj spoločný konsenzus na základe ktorého nám bolo z úradu prednostu odporúčané na najproblematickejších miestach riešiť situáciu týmto spôsobom. Taktiež máme zato, že uvedené prístupové cesty (ako aj celý priestor pred technoblokmi OST) nie sú plochami primárne určenými na parkovanie osobných motorových vozidiel.

Pre úplnosť, v prílohe zasielame foto aktuálneho stavu pred vchodom k technológii OST v technobloku L8-39. Info tabule OST a technobloku sú opätovne (3 krát za ostatných 6 mesiacov) nainštalované resp. vymenené po opakovanom vandalom zatieraní farbou, poškodzovania zámkov dverí atď......

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania