Nejedlého-parkovanie-problémové


Vyriešený
meno
Matej 16. marca 2021

Na zákrute smerom od ZŠ Nejedlého smerom k Nejedlého 10 na zákrute a na chodníku pravidelne každý večer parkujú autá + parkujú autá aj na druhej strane, to znamená , že 6 m jazdné pruhy určite nemajú a nebaví ma , keď idem po chodníku si autá obchádzať po tráve , alebo po ceste. Mestská polícia sem nechodí, aj po zavolaní na 159 s tým nikto nič nerobí. Žiadam o pravidelné kontroly zo strany MsP. Nebolo by zlé, keby tam bola osadená značka zákaz zastavenia.

16. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
18. marec 2021

Michal K.

bolo by naivne ocakavat od MsP, ze bude sama iniciativne nieco riesit. musia mat podnet obcana a aj sa casto nic nestane. takychto miest je mnoho. problem je v neefektivnom systeme prace MsP a nezaujme nieco zmenit k lepsiemu
19. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha
19. marec 2021

Michal K.

presne o tom to je. MsP nema kapacity, pretoze system prace je extremne neefektivny. staci sa pozriet do Viedne. tam ani mestska policia neexistuje. kazde rano vyjdu do ulic desiatky kontrolorov, mhd sa prevezu do svojho rajona a davaju pokuty za stierac rad radom. vybavia za den mnozstvo aut. u nas musi najprv obcan zatelefonovat podnet. potom sa dovezu dvaja policajti v aute, v uniformach, so zbranami, papucami a riesia. nasledne musia prist znova, dat papucu dole a vodicovi pokutu. kolko sa takto vyriesi za den aut? zopar a naklady vysoke. nebolo by uz nacase tento nezmyselny system konecne zmenit?
19. marec 2021

Michal K.

podla vyrocnej spravy MsP Bratislava bolo riesenych za rok cca 50 tisic priestupkov proti bezpecnosti s plynulosti cestnej premavky. pri pocte asi 250 prislusnikov je to necely jeden takyto pristupok na jedneho prislusnika za den. naklady na MsP su 10 milionov rocne. stacilo by zmenit system, vyberat viac pokut a bolo by i na lepsie platy.
25. marec 2024

Michal

Môžete označit za vyriešený. Nejedlého prešla rekonštrukciou, už sa v zákrute tam takto "na divoko" neparkuje.

Diskusia

Diskusia k tomuto podnetu bola uzatvorená.