Viedenská cesta - stará časť - zmätočné značenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal K. 17. marca 2021

Na cyklotrase je z oboch strán vodorovné dopravné znaćenie "Daj prednosť v jazde!", no zároveň je tu z každej strany zvislá značka "Križovatka", ktorá upozorňuje na križovatku, kde nie je prednosť v jazde upravená dopravnými značkami a uplatňujú sa všeobecné pravidlá o prednosti v jazde. Táto má prednosť pred vodorovnou a značenie je tak zmätočné.

17. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
17. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

celá táto oblasť prejde v blízkej dobe zmenou organizácie dopravy, ktorá prinesie zlepšenie a sprehľadnenie. Ďakujeme za nahlásenie podnetu, situácia bude riešená spoločne.

S pozdravom
Kedy? 3 mesiace

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. marec 2021

orbitalfunk Pavúk

Zvislé značenie už nie je nadradené vodorovnému, táto klauzula zo zákona vypadla, značené je to dobre, na zemi je daj prednosť v jazde pre tých, ktorí nevedia čo znamená prednosť sprava-
19. marec 2021

Michal K.

vodorovne znacenie nerozlisuje prednost sprava a zlava. takto cyklista ma davat prednost aj autam zlava, no zaroven ma pred nimi prednost
18. august 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v tomto roku sa nanovo vyznačili červenou farbou cyklopruhy podľa nového projektu. Značenie by preto malo byť jednoznačné a podnet považujeme za vyriešený.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
27. september 2023

Miloslav Jošt

Žiadam o prehodnotenie podnetu. Križovatka je nebezpečná, často dochádza ku kolíznym situáciám. Dávam aj nový podnet na to isté
27. september 2023

Miloslav Jošt

Žiadam o doplnenie zvislého značenia s vyznačením hlavnej cesty a vedľajších ciest (daj prednosť v jazde). Nemám preferenciu, v akom smere má ísť hlavná
27. september 2023

Michal K.

podnet je vyrieseny
27. september 2023

Miloslav Jošt

Dakujem za aktualne foto. Vytvoril som novy podnet, kde ziadam o zmenu zvisleho znacenia tak, aby tam bola vyznacena hlavna a vedlajsie cesty. Nepoznam inu porovnatelne frekventovanu krizovatku, kde taketo znacenie chyba.
27. september 2023

Michal K.

a kto by mal mat prednost? je tu prednost sprava. ta znacka by tu ani nemusela byt.
27. september 2023

Miloslav Jošt

Prednost sprava sa dava na krizovatky, kde je mala premavka. Pri porovnatelne frekventovanych cestach je standardom, ze sa vyznaci hlavna cesta a vedlajsie cesty, aby sa premavka stala plynulejsou. Na tejto krizovatke sa bezne stava, ze sa stretnu 4 ucastnici zo 4 smerov a nastava chaos. Hlavna a vedlajsie cesty by to teda sprehladnili a zrychlili. Preferoval by som, aby bola hlavna v smere Viedenskej cesty, ale je mi to v princípe jedno.
27. september 2023

Perko

Suhlasim s panom Jostom, je hanba, ze musi vytvarat novy podnet, znacenie je stale zmatocne.
27. september 2023

Perko

Admin, moj nazor je, ze by to malo byt zlucene s: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/173893/klokocova-riesenie-dopravnej-situacie-nebezpecne

Ale nie je to vyriesene, cyklisti maju podla noveho znacenia vodorovne urcite iny dojem, nez ze je univerzalna prednost sprava.
27. september 2023

Perko

Moj komentar zo sesterskeho podnetu, preco je to zmatocne, ak by sa nahodou vyparil zlucovani:

Stale to je zmatocne, ked sa na to pozriete z pohladu cyklistu, tak na zemi ma neprerusovanu cyklocestu rovno, sprava sa zda je tam ciara, kde ma cakat cyklista prichadzajuci od tyrsaku.

Zvisla znacka naznacuje, ze krizovatka ma prednost sprava. Ale podla vodorovnych ked ako vodic krizujete cyklocestu by ste mali davat prednost vsetkym iducim po nej, jedno odkial. Toto nemoze byt v kombinacii schvalene. Okrem toho cyklista iduci z viedenskej vobec nemusi vidiet zvislu znacku po jeho pravici, ak vedla ide napriklad dodavka.

Treba pocitat s tym, ze ked cyklistov niekto navadza podfarbenymi neprerusovanymi, naopak pre motoristov prerusenymi drahami, tak cyklista si musi pripadat, ze prednost ma.

Pre vodica su smerodatne zvisle znacky, ak je z kazdej strany iba "krizovatka", je to urcite zle.

Posledna vec, cyklisti nie nutne budu pokracovat iba po cykloceste, proste kludne moze ist cyklista od Tyrsaku rovno k Auparku. Tam mu este asi dojde, ze dava prednost cyklistom, ktorych rovnu drahu krizuje (z oboch stran), ale uz na vozovke s motorovymi vozidlami tazko povedat, cim sa bude riadit.

Tie zvisle znacky su tam vyslovene nebezpecne, keby tam neboli, vodic dava pozor na vsetko, moze sa domnievat, ze znacka chyba, bude sa znacit drzat vodorovneho znacenia, ale ked je to takto, niekoho tam najskor zrazi, kto si bude mysliet ze ide na neprerusenej cyklotrase subezne s cestou a iny si bude mysliet, ze ved mu idu zlava, tak ma prednost on, lebo zvisla znacka.
27. september 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme spojili s jeho duplicitou. Pre viac informácií viď: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/173893/klokocova-riesenie-dopravnej-situacie-nebezpecne

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
27. september 2023

Michal K.

link odkazuje na tento podnet, nie ten duplicitny

asi ste chceli dat tento link: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/173893/klokocova-riesenie-dopravnej-situacie-nebezpecne
27. september 2023

Odkaz pre starostu

Ďakujem za opravu.

S pozdravom

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
27. september 2023

Miloslav Jošt

Tento podnet ma ale status Vyrieseny. Mozete prosim zmenit status? Dnes som krizovatkou znovu prechadzal a opat tam bol chaos (4 dopravne prostriedky zo 4 smerov naraz). Skuste sa tam postavit na 10 min a uvidite desiatky koliznych situacii. V novom podnete som ziadal o osadenie znaciek hlavna cesta, cize nie je to uplna duplicita.
28. september 2023

Jano - Star9H6j

Napíšem ako cyklista:

križovatka je jednoznačná, uplatnuje sa prednosť sprava.

Stále sa zabúda, že aj cyklista má na 100% poznať dopravné predpisy a teda okrem značenia (vodorovné/zvislé) poznať aj to najdôležitejšie = ked vchádza do križovatky ma prispôsobiť rýchlosť a spozornieť tak aby vedel odhadnúť akúkoľvek situáciu.

Enormné množstvo cyklistov tieto predpisy neovláda a teda im tato krizovatka pripada ako "nebezpecna" a pod. Pritom je to jednoduchá križovatka (vozidla z dvoch smerov mozu pokračovať len rovno, a az z viedenskej cesty ma možnosť auto odbočiť na dva smery).
28. september 2023

Miloslav Jošt

Ukážte mi prosím inu porovnateľne frekventovanú križovatku v BA, kde je iba prednosť sprava
28. september 2023

Jano - Star9H6j

Dobrý deň,

vzhľadom na to že toto nepovažujem za frekventovanú križovatku tak to nebude treba :)

Každopádne,to či je a ako velmi ,križovatka frekventovaná a následne od toho používané dopravné značenia/organizácia križovatky je zadefinované najmä v technických predpisoch MD. Nevychádza to z "pocitu" nás jednotlivcov.

odporúčam si to vyhľadať buď v technických podmienkach najmä TP117 a 118 prípadne VL 6.1 a 6.2 podla ktorých sa riadi napr. KDI, dopravný projekting a pod.

https://www.ssc.sk/sk/technicke-predpisy-rezortu.ssc
28. september 2023

Miloslav Jošt

:) nám v autoškole hovoril inštruktor o tom, že sa na križovatke stretnú 4 vozidlá súčasne ako o pikoške, ktorá v reálnom živote nikdy nenastane. Tak nech sa páči, tu to je bežná vec, môžete nacvičovať vzájomné dohody, kto má ísť prvý

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania