Celomestsky tankodrom

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Palo 28. júla 2014

Kazdy kto jazdi po Bratislave autom, len zasne nad tym aky je to tankodrom. Staci prejst cez hranicny prechod do Rakuska a zrazu mam tiche auto.Kedy sa dockame komplexnych oprav kobercov vozoviek?

Nedavno som isiel cez Dubravku a selektivne sa tam robi 200-300 metrov, raz jeden raz druhy pruh. Aky to ma zmysel? preco sa nerobia oba pruhy naraz, nech to aspon nejaky cas vydrzi?

Existuje nejaky generalny plan oprav?

Mnohe sa robia polovicato. Napr. minulu zimu ked bol problem s vytlkmi, tak sa urobil jeden pruh na nabrezi Gen. L. Svobodu tesne pred mostom SNP. Ostal tam ale asi 30cm pruh medzi elektrickovou tratou, ktory sa sklada asi z 50 druhov asfaltu.

Vyjazd na SNP smerom k Domu sv. Martina ma tiez mega vymol, ktory denno denne obchadzam.

takychto miest je v Bratislave X. tento formular snad asi ani nestaci na popisane vsetkych. Rad si dam tu namahu ich odfotit a napisat, ale chcem mat istotu, ze to je na nieco. Ak je toto iba nejaka cierna skrinka tak je to strata casu.

28. júl 2014

Odkaz pre starostu

Peter, dovolím si iba poznámku k slovám „čierna skrinka“. Všetky podnety pridané na portál posielame samospráve (mestu, mestskej časti, ...), ktorá vyjadrila ochotu spolupracovať. To, že k podnetu nie je pridaná reakcia samosprávy, neznamená, že „my z portálu“ podnet nechceme riešiť. Skôr je to vizitka neschopnosti samosprávy, ktorá nevie efektívne využiť zdroj informácií–spätnú väzbu od obyvateľov a návštevníkov mesta.

Karol Bujaček
Administrátor pre BA-Staré Mesto
29. júl 2014

Palo

Pozravujem Karol,

komentarom cierna skrinka som nechcel znevazit Vasu cinnost, velmi ju ocenujem. Nemal som zatial dostatok casu preluskat portal, ale to co som nasiel bolo v zmysle, ze pozemok nepatri nam a podobne. Moje ocakavanie zo strany samospravy je, ze reagovat na podnety obcanov bude, a bude si aj posuvat veci, ak neprisluchaju zvolenej kategorii.

Zaroven sa mi zatial nechce dokumentovat vsetky useky, ktore su v katastrofalnom stave, kym nevidim zmysel v tejto cinnosti.

Dovod preco som sem pisal je prave ten pokus overit si, ci samosprava zareaguje. Na stranke www.bratislava.sk sa reisi nejaky uzemny generel dopravy, to ked si clovek len zbezne pozrie tak place...

admini drzte sa a dakujem. Inac som Palo :)
29. júl 2014

hedviga

Ja som tiez v podstate vdacna, ze existuje takyto portal. Na druhej strane si myslim, ze je smutne, ze na vsetky tieto zverejnene problemy musia upozornovat obcania. Zjavne si ti, ktori su zodpovedni za tu-ktoru oblast (spravcovia, majitelia a pod.) neplnia svoje povinnosti a nestaraju sa o to za co su plateni aj z verejnych financii. A to ma veeeeeelmi rozculuje. Keby aspon reagovali na tieto upozornenia a nehadzali horuce zemiaky naspat .
H.
29. júl 2014

Odkaz pre starostu

Za chybu v mene sa ospravedlňujem! :)

Karol Bujaček
29. júl 2014

Vlado

Palo nie si sam - ja sa snazim takisto zdokumentovat cesty v BA ktore mi takisto lezu na nervy - a myslim ze ju aj mnoho dalsich ludi - magistrat tieto problemy nebude riesit pokial nebude mat "peniaze" - ibaze tie su ale su neefektivne vynakladane - neviem ci by nebolo dobre spisat proti tym cestam peticiu - z roka na rok je to naozaj len horsie a horsie a zodpovední sa tvária ze na to nemaju a ze sa neda - opravy sa robia diletantsky a velmi povrchne - v sucasnosti je 50% ciest v BA v nevyhovujucom stave - neviem kedy to stopnu ci chcu sa dostat na 100% alebo sa uspokoja so 70%
12. august 2014

palo

nuz skusil som aj [email protected] tak uvidime ci sa daco stane. Portal to vzdal akosi rychlejsie nez som cakal.

uz neviem v ktorom platku co mi chodi do schranky som cital, ze mesto by potreboval 15 mega rocne len na to, aby sa menil koberec kazdych 25 rokov... Maju cca 2M. Takze situacia asi bude iba zalostnejsia a zalostnejsia.
12. august 2014

Vladimir

ak vie NDS a.s. za 7,5 mil. opravit takmer 80 km(17 Eur/m2) ciest tak by to mala vediet aj Bratislava...ibaze to by museli kompetentni mysliet na mesto a nie na seba ..kedze v BA to stoji 37 Eur/m2..nehovoriac o tom ze na kvalitu oprav pravdepodobne nik ani nedozera
29. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto si uvedomuje, že nie všetky cesty a chodníky sú v ideálnom stave. Oddelenie správy komunikácií magistrátu hl. mesta však vzhľadom na veľmi obmedzený rozpočet rekonštruuje prioritne tie úseky ciest a chodníkov, ktoré sú najviac poškodené.

Vzhľadom na výrazné šetriace opatrenia v rozpočte hlavného mesta z dôvodu vysokej zadĺženosti z minulých období boli nutné aj isté obmedzenia aj na
úseku údržby komunikácií a obdobných investíciách.Vzhľadom na uvedené Vám nevieme sľúbiť, či tento úsek bude opravený v krátkom čase.

Hlavné mesto má v správe celkovo takmer 400 km ciest ktoré spolu tvoria 4 milióny m2. Na ich opravu môže využiť len tie financie, ktoré má pridelené v rozpočte schválenom poslancami mestského zastupiteľstva. Vzhľadom na obmedzený limit financií na túto činnosť sa robia opravy najviac poškodených a najviac využívaných povrchov ciest.

Váš podnet bol odstúpený na príslušné oddelenie, ktoré v rámci možností rozpočtu priebežne zabezpečuje potrebné opravy.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
12. december 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
02. jún 2019

Anonymný užívateľ

Ako to, že na Vajnorskej to do roka od nahlásenia podnetu išlo?
A tu, kde prejde cez rozbitý prejazd x-násobne viac automobilov, tak sa oprava ignoruje?!
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51260/katastrofalny-prejazd-cez-kolajnice-na-vajnorskej
17. jún 2019

Anonymný užívateľ

Zasielame Vám stanovisko Sekcie dopravy magistrátu:
V rámci modernizácie Dúbravsko-Karloveskej radiály pri výluke električiek na nábreží z dôvodu výmeny výhybiek pri električkovom tuneli plánuje Dopravný podnik opravu/rekonštrukciu aj predmetného úseku trate.

S pozdravom
Oddelenie vzťahov s verejnosťou
10. október 2019

Anonymný užívateľ

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti,
si robíte s vodičov srandu a ničenia ich vozidiel?!
Milióny ste napchali do Dúbravky! Ďalšie dáte do Karlovej Vsi!
A na 30-40 metrov tu už nemáte?!
Žeby to zase bolo na developeroch?!
12. december 2019

Anonymný užívateľ

Stále nič. A veľmi hmlisté sľuby, že v roku 2020 to opravia!
Kedy? V marci, auguste, novembri?
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/29233/nebezpecny-prejazd-cez-elektrickovu-trat
06. marec 2020

Anonymný užívateľ

Zodpovední ľudia si absolútne neuvedomujú, že vozidlá, ktorým sa na takomto prejazde poškodí podvozok, tak na inom mieste môžu spôsobiť kvôli zlému technickému stavu smrteľnú kolíziu!!
30. marec 2020

Anonymný užívateľ

Už sa konečne pustili do rekonštrukcie.
V podstate je teda podnet vyriešený. :-)
15. jún 2020

Anonymný užívateľ

Konečne hotovo! :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania