Poškodená značka na Kuklovskej 9

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Eva Sandorova 21. marca 2021

Značka STOP pri výjazde zo slepej ulice Kuklovská 9-39 je osadená nevhodne na stĺpiku zábradlia dvoma kovovými prstencami, z ktorých horný je roztrhnutý a značka je vykrivená a nie je skoro vidno od ulice, že je to STOPka. Bolo by vhodné ju upevniť pevnejšie na stĺpiku, alebo samostatne v betónovom základe. NIečo podobné sa nedávno riešilo oproti cez vjazd do ulice so značkou Slepá ulica.
Takisto zábradlie je v dezolátnom stave, má cca 40 rokov, bolo by vhodné ho opraviť, v lepšom prípade vymeniť, alebo aspoň netrieť na modro, ako sa to dalo oproti cez cestu na podobnom zábradlí (podnet https://www.odkazprestarostu.sk/101399 ).

21. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
21. marec 2021

Floralys

ja rozumiem ze je na modro namalovane uz to druhe zabradlie ale na modro nieeeee 🤣 preco zase 🙈 obidve zabradlia na sedo. uz ziadne vesele farby. kto chce zelenu, zltu alebo modru nech si tak natrie obyvacku, nabytok a chodi veselo obleceny. nenicte nam uz verejne priestranstvo. dakujem 🙏
22. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
22. marec 2021

Eva Sandorova

Nedá mi nereagovať, týmto podnetom ste sa už zaoberali v októbri 2020, tu je odpoveď z Magistrátu- citujem:
Dobrý deň,

napriek tomu, že komunikácie je v našej správe, zábradlie nie.
Magistrát (a aj náš podnik DPB) používa na zábradlia menej výrazné farby, ktoré viacej zapadnú do okolia a nerušia jeho vzhľad- napr.: antracitovú.
Podnet posielame opätovne na MČ, ktorá by mohla mať lepšie informácie o tom komu zábradlie patrí, prípadne, kto sa postaral o natretie prvých 2 častí.
------------------------------------------
Keďže je jasné, že zábradlie patrí MČ Karlova Ves, ktorá na jeseň 2020 namaľovala dve zábradlia na modro v tesnej blízkosti, nech pohľadá plechovku s tou istou farbou a domaľuje aj toto zábradlie. Škoda, že nepoužili antracitovú, ktorá je všade na zábradliach na novej električkovej trati v KV. Pred natretím samozrejme vymeniť zhrdzavené časti a doplniť chýbajúce- napr. zo starých električkových zástavok...dúfam, že to nebude trvať roky
22. marec 2021

Floralys

MC Karlova ved by sa mala zariadit tak, aby pouzivala rovnaku antracitovu farbu. a rovnako kazda dalsia mestska cast. nechapem kde sa to v ludoch na uradoch berie, ze potrebuju malovat zabradlia roznymi farbami. potom to tu vyzera ako na kolotococh.
22. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

áno, informácia k zábradliu je správna.
Avšak informáciu ku značeniu Vám poskytnúť nevieme a preto sme to poslali kolegom, aby zistili v koho správe je.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. október 2021

Eva Sandorova

Dobrý deň,
neviem, či niekto sleduje vyriešenie podnetu, tento je stále v stave "v riešení", napriek tomu, že už je dávno vyriešený. Stopka je zabetónovaná v zemi, zábradlie opravili a natreli ešte v apríli 2021. Vyriešenie problému je fajn, ale nadviažem ďalšou úvahou k tejto značke. Kto určil, že zo slepej- vedľajšej ulice musí byť stopka? Nestačila by značka "daj prednosť v jazde"? Kto nepozná tú ulicu, nevie posúdiť, že stopka je tam dosť nešťastne umiestnená. Táto slepá ulica má výjazd v ostrom uhle na hlavnú, čo znamená otočiť sa smerom vľavo skoro o 180 stupňov. Bolo by skôr vhodné umiestniť na stĺp verejného osvetlenia pri vjazde zrkadlo + značku "daj prednosť v jazde".
Kto by bol zodpovedný za preriešenie dopravného značenia?
Ďakujem
14. október 2021

Admin KV

Dobrý deň, pani Šandorová, ďakujem Vám za aktualizáciu. Tento podnet označujem za vyriešený. Ak máte záujem navrhnúť zmenu dopravného značenia a osadenie dopravného zrkadla, môžete, prosím, zadať nový podnet. Ďakujem za pochopenie.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania