Mostová-parkovanie-problémové


Uzavretý

MSP uz niekolko rokov vseobecne tuto situaciu nezvlada a tiez mnoho dalsich v meste. MSP je zaroven najvacsim zlyhanim magistratu. Uvedomujem si, ze pristup starych zamestnancov sa neda lahko zmenit, preto by malo prist k radikalnej obmene personalu. Najcastejsia vidim MSP odstavenych na rovnakych miestach vykecavajuc sa s taxikarmi. Stanica sa nachadza iba par desiatok metrov. Ignorancia a neschopnost MSP je porovnatelna, ak nie horsia s vykonom uradu Stare mesto. Prosim o urychlene riesenie situacie. PS: netreba mat strach pokutovat aj znacky aut ako mercedes, audi alebo bmw. Rovnaka situacia je aj v okoli SF. Moje riesenie: kedze je to aktivny problem desiatky rokov. navrhujem vyclenit jedneho policajta, ktory bude drzat straz v okruhu 100m v tejto danej lokalite od hviezdka okolo medenej az po nabrezie. celu svoju sluzbu sa bude prechadzat, pokutovat a upozrnovat. Verim, ze po 3 mesiacoch aktivneho hliadkovania mozeme ocakavat prve vysledky. Pripadne sa moze aj bicyklovat alebo kolobezkovat a stihne odkontrolovat vacsi okruh. Je to velmi jednoduche. dolezite je sa nevykecavat s kamosmi taxikarmi, ktori flusaju na zem a hadzku spacky cigaret kde im z ruky odpadku. Odpad!

22. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
22. marec 2021

Michal

Na fotke nie je mercedes bmw ani audi. Z Vasho prispevku je citit len zavist.
22. marec 2021

Michal K.

MsP nema kapacity, pretoze system prace je extremne neefektivny. staci sa pozriet do Viedne. tam ani mestska policia neexistuje. kazde rano vyjdu do ulic desiatky kontrolorov, mhd sa prevezu do svojho rajona a davaju pokuty za stierac rad radom. vybavia za den mnozstvo aut. u nas musi najprv obcan zatelefonovat podnet. potom sa dovezu dvaja policajti v aute, v uniformach, so zbranami, papucami a riesia. nasledne musia prist znova, dat papucu dole a vodicovi pokutu. kolko sa takto vyriesi za den aut? zopar a naklady vysoke. nebolo by uz nacase tento nezmyselny system konecne zmenit? alebo rovno MsP zrusit?
podla vyrocnej spravy MsP Bratislava bolo riesenych za rok cca 50 tisic priestupkov proti bezpecnosti s plynulosti cestnej premavky. pri pocte asi 250 prislusnikov je to necely jeden takyto pristupok na jedneho prislusnika za den. naklady na MsP su 10 milionov rocne. stacilo by zmenit system, vyberat viac pokut a bolo by i na lepsie platy.
22. marec 2021

Floralys

Michal - dakujem za tento obohacujuci psychologicky poznatok na urovni adolescenta. Michal K - suhlasim, zmenit system je este lepsie riesenie. lenze, to by chcelo schopneho manazera na radikalne zmeny 🤷🏻‍♂️ ma na to, novy riaditel MSP? Alebo to bude zase o tom istom...
22. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

personálna obmena nie je na mieste. Momentálne máme vyčlenené prostriedky na nových policajtov a policajtky a aj spustenú náborovú kampaň.
https://www.budpolicajt.sk/
V prípade, že viete o niekom kto by mal záujem o túto prácu, budeme veľmi vďačný keď mu dáte vedieť a prihlási sa.
Čo sa týka zmeny práce MsP.
Od 1.5. by mala začať platiť novela zákona, ktorá umožní využitie objektívnej zodpovednosti príslušníkmi MsP.
V realite tak bude pár áut, ktoré budú pravidelne kontrolovať sídliská a automaticky pokutovať a dohliadať na parkovanie. https://bratislava.sk/sk/sprava/bratislava-zacina-testovat-monitorovacie-vozidlo-camcar
Výhodou je, že takéto autá môžu šoférovať aj ľudia, ktorí nemusia byť príslušníkmi MsP. To nám otvorí nové možnosti ako lepšie organizovať prácu príslušníkov a príslušníčok MSP.
Tento podnet preposielame na MsP.

S pozdravom
Kto? Mestská polícia hlavného mesta

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
22. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
22. marec 2021

Floralys

Ja vam neviem. stale hovorite o nedostatku ludi ale aj Michal K. vyssie spomenul absolutne zly system prace uz len napriklad s udelovanim pokut za parkovanie. okrem spominamych listkov za zle parkovanie by sa mohla elektronicky zasielat aj foto auta pri zlom parkovani s pokutou cez postu, aby nikto nemohol povedat, ze listok odfukol vietor alebo ze tam auto nestalo. zaroven by policajti nekseftovali s ludmi pri pokutach za zle parkovanie a tiez by mohli pokutovat aj auta, ktorym sa zazracnym sposobom vyhybaju. tento podnet sa tyka konkretne miesta, ktore je vzdialene 50 metrov od stanice, nie na Dlhych dieloch pri lese. Neschopnost riesit problem 50 metrov nie je o tom ci moze soferovat auto aj niekto iny ako policajt. MSP ma zlepsit efektivnost a organizaciu prace primarne a az sekundarne zlepsovat pracu prijimanim novych ludi. Prepacte ale s tym co ste uviedli velku dieru do sveta neurobite. Jednoducho trvam na tom, ze treba radikalne zmeny, radikalny obmenu starych zamestnancov so zlymi zvykmi, pretoze momentalne je to najvacsie sklamanie magistratu. 🤷🏻‍♂️ a to je skoda, lebo sa robi vela dobreho.
22. marec 2021

Michal

Zrusit MsP je dobry napad.
23. marec 2021

Jerome

RE:
Michal
p.Michal,
Floralys písal vo vseobecnosti, kedze roky tam vyvolení možu parkovat, najma tie znacky, ktoré vymenoval:
Floralys:
PS: netreba mat strach pokutovat aj znacky aut ako mercedes, audi alebo bmw. Rovnaka situacia je aj v okoli SF..

Tu nejde o zavisť, ale o elemntárnu slušnosť a dodržiavanie základnych pravidiel...a kedze sa nedodrzavaju, Bratislava vyzera tak, ako vyzera.
23. marec 2021

Jerome

elementárnu...nedodržiavajú - oprava
23. marec 2021

Jerome

od mája sa má systém pri pokutovaní nesprávneho a neoprávneného parkovania zmeniť : objektívna zodpovednot, fotka a pokuta poštou...papuče zmiznú...
25. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Mestská polícia je v našich podmienkach rozhodne potrebná a nemyslíme si, že jej zrušenie by prispelo k zlepšeniu stavu. Nakoniec o tom svedčí, že sa aj vy s podnetmi obraciate práve na ňu a nie na štátnu políciu, ktorá by takéto správanie mohla tiež pokutovať a dokonca by pri tom mohla využívať aj objektívnu zodpovednosť.
Ako v komunikácii správne zaznelo a ako sme sa aj my snažili napísať, objektívna zodpovednosť umožňuje posielať pokuty automaticky poštou. Jej schválenie má na starosti NRSR a predbežne počítame, že by mohlo vstúpiť v platnosť 1.5.2021

Ďakujem za pomoc.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
25. marec 2021

Michal K.

taketo podnety su v prvom rade ulohou MsP. pri volani statnej policie by bola efektivita este ovela nizsia, kedze ma ine priority. ak obcan zavola na statnu policiu, je najcastejsie odkazany prave na MsP. obcan vsak nema byt zodpovedny za riesenie zle zaparkovanych aut, musia byt riesene aktivne bez potreby podetu obcana.
je neuveritelne, ze pokuty postou bude mozne riesit mozno od maja 2021. MsP tu mame od roku 1991. schvalenie zakona je sice uloha parlamentu, MsP vsak mala cele tie roky intenzivne tlacit na zakonodarcov, aby im umoznili plnit si s svoje povinnosti.
nie je tak dolezite, ci to bude robit MsP, statna policia alebo niekto iny. podstatne je, aby sa denne neriesilo iba zopar aut, ale tisicky, kedze situacia nie len v nasom este je zufala.
26. marec 2021

jajbolina

Som zvedavá či ked bude platiť parkovacia politika a budete mať nakúpené vozidlo s monitorovacím systémom (kamerami), či budete pokutovať aj autá stojacie na blikačkách priamo na Nám. Ľ. Štúra ale aj iných námestiach, napr. Nám. SNP.

Stačí hodiť blikačku a nemáte problém, lebo naša slepá a nekompetentne vedený MsP kontroluje len parkovacie boxy, zvyšné priestupky nevidí.
06. apríl 2021

Peter Ondavsky

Neuveritelne vyhovorky mesta a mestskej policie...
Nemaju zaujemcov??? Nech daju plat 2000 eur mesacne, to je 4000 eur v cene prace...
za 20 pracovnych dni bude musie policajt vybrat az za 200eur denne pokuty aby sa to platilo! neuveritelne ze... pri aktualnom pracovnom vykone je to isto neuveritelne... ale ide o totalnu neschopnosti a tupotu... naozaj pri situacii aka je v Bratislave ako moze 1 policajt nevybrat na pokutach aspon 200 eur denne!!! vsak to su 4 pokuty po 50 eur... to riesi 1 pokutu 2 hodiny??? vsak nech aj... 2h 1 pokuta, 4 pokuty za pracovny den... po 50 eur... mate na cenu prace 4000 eur mesacne! to nebude potrebovat ani auto, a moze nosit tie papuce aj na chrbate, vsak ma na to 2 hodiny...
06. apríl 2021

Michal K.

ano, zial jedna pokuta sa riesi kludne aj dve hodiny. najprv obcan zavola na dispecing. potom sa (mozno) dovezu dvaja prislusnici na aute v plnej vyzbroji a vystroji za tisice eur. nejaky cas nasadzuju papuciu, dokumentuju, potom sa vezu autom nazad. maitel vozidla vola na dispecing. znova sa dovezu dvaja na aute. snimu papuci, riesia vodica, vezu sa nazad. pokuta dvadsat eur, mozno dohovor. naklady mnohonasobne. efektivita zalostna. vedla stojace zle zaparkovane auta bez zaujmu. ako som pisal, na jedneho prislusnika MsP vychadza necely jeden priestupok za den. pritom ked sa prejdem po uliciach, naratam desiatky za hodinu.
06. apríl 2021

jajbolina

Snáď to vyrieši zákon o objerktívnej zodpovednosti pre MsP, ktorý bol práve schválený a nákup vozidla s automatickou kontrolou parkovania cez kamery.
https://www.cas.sk/clanok/861357/bratislavski-mestski-policajti-dostali-pomocnika-parkovanie-skontroluje-masina-so-siestimi-kamerami/
08. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
07. máj 2022

Majka

smutne je, ze MSP sidli asi 100m odtial. pomaly aj z okna mozu tieto auta vidiet, a nic nerobia, kym to niekto nenahlasi. ja by som osobne znizila stavy MsP tak o 50%, zaviedla poziciu parkovacich pesich straznikov, ktori si to pofotia, na zakl. obj. zodpovednosti bude drzitelovi auta zaslana pokuta a dany straznik bude mat %z pokuty k zakladnemu platu.
09. december 2022

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený, samosprávou ignorovaný podnet.
Parkovanie na chodníku na Mostovej ulici v rozpore so zákonom. Je to parkovacia zóna, kde je parkovanie povolené len na vyhradených parkovacích miestach. Polícia však nemá dostatočné kapacity na systémové riešenie nezákonného parkovania, preto prosím o osadenie stĺpikov.
V Bratislave sú na desiatkach miest osadené stĺpiky napriek tomu, že ide o zóny so státím iba na vyznačených parkovacích miestach. Preto nechápem, prečo by TU nemohli byť osadené stĺpiky.
Fotografie sú z dnešného dňa, ale takáto situácia je tam prakticky permanetne. Za tú chvíľu, čo som to fotil, tade prešli tri autá mestskej polície, a to absolútne bez záujmu alebo riešenia protizákonného parkovania.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
09. december 2022

jajbolina

Mňa by celkom zaujímalo vyjadrenie MsP Bratislava, ktorá má expozitúru prakticky na skok, prečo nekontroluje parkovanie v tejto zóne? Ak šéf MsP BA nezvláda svoju funkciu, nech ho primátor odvolá a dá šancu inému, schopnejšiemu.
09. december 2022

Michal K.

ako som pisal uz viac krat vyssie aj v inych podnetoch, MsP tu mame uz 30 rokov a jej existencia nema ziadne zmysel. efektivita je minimalna, iniciativa nulova. bez podnetu nehnu prstom. vyriesia symbolicky zopar podnetov a naklady vysoke. v inych krajinach existuju systemy, ktore funguju ovela lepsie a lacnejsie. staci sa pozriet a netreba ist ani daleko. a nemusli by sme pritom ostlpikovat kazdu ulicu, kazdy roh.
09. december 2022

Peter Oravec

Súhlasím, ale okrem toho "ostĺpikovania".
"Ostĺpikovaný" je napríklad kompletne celý Paríž. Takže bez stĺpikov to nepôjde.
S pozdravom.
17. január 2023

Odpoveď samosprávy

V prípade, že príslušníci MsP vidia páchanie priestupku, tento riešia na mieste, prípadne riešia prednostne telefonické oznamy občanov.

Ing. Marta Urbanová
17. január 2023

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravého značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnotoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
17. január 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
17. január 2023

Michal K.

vazeny tim OPS, podla mna vsetky tieto podnety na zle zaparkovane auta nie su ani tak o vyreseni konkretneho vozidla, ako skor nekonecne zufale a volanie po tom, aby sa samosprava konecne zamyslela a zmenila neefektivny system prace MsP, respektive o systemove riesenie zle parkujucich aut vseobecne. diskutuje sa roky, no situacia je zufala a jej zvladnutie v nedohladne. roky tu vymyslame koleso, no stale mame len stvorec a divime sa, preco nam to nejde.
17. január 2023

Peter Oravec

Absolútny súhlas s Michalom K.
17. január 2023

jajbolina

Michal K. súhlasím. MsP Bratislava dlhodo ignoruje zlé parkovanie áut, ani sa dokonca netají tým že chodí kontrolovať autá iba tie nahlásené občanmi. ešte to dokonca používa ako výhovorku keď dáva dole papuče. To kam sme sa dostali?
Ak MsP Bratislava nie je schopná zabezpečiť pravidelnú a efektívnu kontrolu pakrovania áut, tak ju zrušme, aspoň ušetríme. Ale požadujme riešenie, nie túto paródiu na kontrolu parkovacích pravidiel.
18. január 2023

Peter Oravec

Ilustrácia NEkonania mestskej polície.
18. január 2023

Peter Oravec

Ilustrácia NEkonania mestskej polície.
18. január 2023

Michal K.

idu obcanom vzorom. samozrejme plnili ulohy, pri ktorych islo o zachranu zivota a odvratenie rozsiahlych skod na majetku.
18. január 2023

jajbolina

Prosíme poslať podnet Vallovi nech sa vyjadrí k nedodržavaniu parkovania áut vozidiel MsP Bratislava v zóne s vyhradeným parkovaním. Ďakujem.
23. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
22. február 2023

Peter Oravec

Dobrý deň,
neriešený, samosprávou ignorovaný podnet.
Každodenný, trvalý stav. Za 5 minút tade prešli dve autá mestskej polície, bez riešenia. MsP mala zrejme iný program
Je mi to ľúto, ale bez stĺpikov to tu nepôjde. Polícia zrejme nemá dostatočné kapacity, aby mohla tento problém riešiť systémovo.
S pozdravom.
23. február 2023

Peter Ondavsky

Mestska policia uplne stratila zmysel... v zonach PAAS civilny zamestnanci nastolia zakon a poriadok v parkovani uplne jednoducho, a efektivne... ktovie ci aj nemaju odmeny za vykon (co je spravne)...
mestska policia a vedenie mesta s nimi sa tvaria ze su asi CSI, prinajmensom pobocka NAKA... ale to je trapne, smiesne a zbytocne... mrhanie penazi mesta! na vazny zlocin tu je statna policia...
ak mestska policia nedokaze urobit elementarny poriadok s parkovanim (kde by mohla hadam dokonca aj zarabat - poplatkami za aroganciu a tupotu) tak ju treba zrusit... zrusit, rozpustit, a pokojne mozno vytvorit na novo, a mozno aj nie, kedze napriklad civilny zamestnanci PAAS dokazu co tato CSI za desatrocia nie...
23. február 2023

jajbolina

Presne. Ak.nevIe MsP Bratislava vymôcť dodržiavanie pravidiel, tak ju treba zrušiť. Darmožracov nepotrebujeme.
Pritom.by stačilo konečne zakúpiť autá so skenovacou technikou. Je to ovela efektívnejšie. Kedy to Vallo zvladne obstarat? V ktorom storočí? Plat. uxusný ale samé zlyhania.
31. máj 2023

Michal K.

co dodat....
31. máj 2023

Michal K.

asi len, ze "svet je takto krajsi"
31. máj 2023

Peter Oravec

Som presvedčený, že reklama na autá priamo pod pamätníkom Ľ. Štúra je magistrátna a staromestská zvrhlosť. Za to by sa mal primátor a starosta osobne zodpovedať.
S pozdravom.
09. jún 2023

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
09. jún 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
12. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA 1 popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel na Námestí Ľudovíta Štúra v Bratislave.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
12. jún 2023

Michal K.

tato automiaticka odpoved na viac ako dvojrocny podnet s mnozstvom pripomienok je vysmech obcanovi.
rovnako sprava nacelnika MsP na mestskom zastupitelstve pred par dnami o ich cinnosti za prvy stvrtrok. na jedneho prislusnika a den pripapada az! 0.5 vyrieseneho priestupku!!!
12. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

MsP si svoje povinnosti plní v rámci svojich personálnych a technických možností. Za obdobie od 01.01.2023 v tejto lokalite bolo riešených 294 dopravných priestupkov v blokovom konaní, pričom niektoré z nich boli odstupované na príslušný dopravný inšpektorát PZ k vydaniu rozhodnutia správneho orgánu. Vodiči sú nedisciplinovaní a obmedzené personálne kapacity MsP neumožňujú okamžité riešenie všetkých priestupkov tak, aby občania boli spokojní. Táto lokalita je sústavne monitorovaná hliadkami počas výkonu ich hliadkovej služby.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
12. jún 2023

Michal K.

dobry den, problem je hlavne neefektivny system prace. preco nechodi prislusnik peso po uliciach a nedava doradu pokuty za stierace? preco treba dvoch v unioformach so zbranou, s autom, s papucou, dva vyjazdy zo stanice a nazad, dve hodiny casu. na jeden priestupok. a este aj podnet obcana, inak sa nic nepohne. ked to ide inak vo Viedni, kde ani neexistuje taka institucia ako MsP, preco to nejde nas? tam vybavi jeden zamestnanec desatky pokut za den, nie jednu. a este si na seba aj zarobi. potom by blo aj na lepsie platy, aj kapacity by boli.
13. jún 2023

Peter Ondavsky

Michal K. vsak tak ako popisujete funguje PAAS asistent, asi si aj zarobi a civilny zamestnanec mozno ma aj odmenu za vykon... MsP zrusit - ocividne nedokaze plnit zakladne funkcie, efektivita tristna... mame statnu policiu a PAAS, a to zrejme staci... naozaj nechapem aktivity mesta kde MsP ide nahradzat poriadkove zlozky statnej policie, mesto nema co robit s peniazmi? v state s jednym z najvyssich poctov policajtov na obyvatela...
11. december 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
11. december 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 9 rokov.
Môže si samospráva aj administrácia OPS zakrývať oči, koľko chce, a tváriť sa, že to nevidia, ale fakty nezmenia.
Prosím o preposlanie.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/11822/parkovanie-v-pesej-zone-pod-nosom-mp
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/106335/namestie-ludovita-stura-parkovanie-problemove
12. december 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníkov MsP sú o tomto probléme vyrozumela a sú inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
26. február 2024

Peter Oravec

Neriešený, magistrátom ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
27. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas služby riešili aj túto situáciu.
V prípade, že ak máte podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
27. február 2024

Michal K.

no comment
27. február 2024

Peter Oravec

Dobrý deň, pani Bodláková,
prepáčte prosím, ale mohli by ste si už prestať robiť srandu z obyvateľov Bratislavy?
Chodievam tade takmer denne, a vždy, v akejkoľvek dennej alebo nočnej dobre na Námestí Ľ. Štúra stoja a parkujú autá v rozpore so značkami a so zákonom.
Vaša veta
"Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť."
je úplný nezmysel. Choďte tam teraz, práve teraz, alebo hocikedy inokedy, presne teraz alebo hocikedy inokedy tam stoja najmenej tri autá.
Ale to by ste, pravda, museli začať niečo robiť.
Prestaňte sa, už, prosím, donekonečna vyhovárať a začnite niečo konečne robiť.
S pozdravom.
27. február 2024

Michal K.

tu tie odpovede dava automat.
28. február 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mestská časť Staré Mesto sa skladá z 276 ulíc a námestí, čo znamená, že nie je možné aby hliadky súbežne skontrolovali všetky dané ulice a námestia. MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Okrem toho sú príslušníci MsP povinní plniť aj iné úlohy vyplývajúce im z povinností, ktoré majú taxatívne vymedzené v zákone č. 564/1991Zb. o obecnej polícii, ako aj úlohy im zverené od nadriadených. Prioritné sú však oznamy občanov na linku 159, ktoré sa preverujú v poradí, v akom boli prijaté. Samozrejme majú však absolútnu prednosť oznamy týkajúce sa záchrany života a zdravia.
Preto je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďalej Vám dávam na vedomie, že to, že motorové vozidlá parkujúce na chodníkoch nemajú osadený technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla alebo lístok za stieračom, neznamená, že nie sú riešení. Vodiči parkujúci svoje motorové vozidlá na chodníkoch sú riešení formou objektívnej zodpovednosti, kedy hliadka MsP fotograficky zadokumentuje dané motorové vozidlá a následne sú majitelia predvolaní a sankcionovaní.
Ďakujeme za podnet.

Dominika Bodláková
referent vybavovania sťažností a podnetov
Mestská polícia hl. m. SR Bratislavy
28. február 2024

jajbolina

Pani Bodláková, mohli by ste prosím zverejniť štatistiku zdokumentovaných pokút za parkovanie podľa ulíc? V dnešnej elektronickej dobe to nemôže byť problém. Ďakujem.
28. február 2024

Michal K.

ved to maju rovno.pod oknami. ako to tu uz bolo sto.krat napisane, ich efektivita je zalostna. 0,5 vyrieseneho priestupku na prislusnika a den, ako uviedol nacelnik vo svojej sprave o cinnosti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania