Neorezané stromy nad cestou na Kuklovskej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Eva Sandorova 25. marca 2021

Stromy popri Kuklovskej ulici v úrovni lesa zasahujú konármi až do cesty a hlavne tienia pouličné osvetlenie z lámp. Keď sú listy, cesta nie je dobre osvetlená. Lístie na jeseň zasahuje poza obrubníky. Bolo by vhodné náletové kríky a stromčeky cca 1meter od cesty orezať, odstrániť a vysoké pri lampách zredukovať, orezať. Les ostane stále lesom a cesta bude bezpečnejšia a prejazdnejšia.

25. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie tvorby mestskej zelene

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. február 2022

Eva Sandorova

Dobrý deň,
po skoro roku sa nič nezmenilo, tento podnet je v kategórii "v riešení". Stále mi záleží na stave nášho mesta/ sídliska, tak ako píšete vo vašej veľmi všeobecnej odpovedi. Poprosím o informáciu, čo pre to urobilo oddelenie tvorby mestskej zelene a ako sa to rieši. Dlhodobo je táto ulica- Kuklovská v úseku pod lesom v kritickom stave, stromy sa už doslova tlačia na cestu. Bolo by vhodné urobiť orez konárov, ktoré trčia nad cestu a ktoré bránia v osvetlení cesty. Keď majú stromy listy, je to tam úplne tienené. A bolo by vhodné, aby sa toto oddelenie išlo pozrieť do terénu na túto ulicu, koľko je popri ceste suchých a polámaných konárov, ktoré často zasahujú do cesty.
Stále trvám na odstránení tohto problému, vždy je to o tom, že skryté problémy mimo hlavných ciest sa nikoho netýkajú, nikomu nevadia, pekné a udržiavané cesty a zelené plochy sú len tam, kde je to reprezentatívne a vhodné mať pekné.
Ďakujem
16. august 2022

Eva

Dobrý deň,
poprosím kompetentných zo životného prostredia, aby sa prišli pozrieť na Kuklovskú ulicu v úseku pod lesom po rodinné domy, kde sú tri lampy verejného osvetlenia úplne skryté v stromoch, čiže to že majú osvetľovať cestu sa míňa ich funkcii. To, že tu máme les hneď pri ceste je bonus, ale nech je ten les pri hlavnej komunikácii udržiavaný. Je nutný orez konárov až do výšky osvetlenia a náletové mladé stromy vysekať úplne. V jesennom období je cesta celá zasypaná lístím, údržba cesty v tomto úseku je o to náročnejšia, pri väčšom návalovom daždi sa upchá kanál blatom a často zatopí cestu.
17. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. marec 2023

Eva Sandorova

Dobrý deň,
žiadam o informáciu ako pokračuje riešenie tohto podnetu, ktorý som nahlásila presne pred dvoma rokmi. V teréne sa nič nezmenilo, stromy a náletové dreviny sú neorezané, osvetlenie v lete neplní svoju funkciu cez husté a vysoké koruny stromov. Jediné, čo sa udialo v týchto dňoch bola výmena, úprava a čistenie kanalizačného poklopu pri lese, ktorý sa práve pri návalových dažďoch upcháva a vzniká potom jazierko a zatopená cesta. Končí sa vegetačné obdobie pre stromy, kedy je možný orez. Cesta patrí Magistrátu, ktoré oddelenie to má na starosti? Ďakujem za odpoveď a budem sledovať nápravu, nakoľko mi ako obyvateľke tejto lokality záleží na kvalite a čistote okolia.
25. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Stromy popri Kuklovskej ulici boli minulý mesiac orezane.

V prílohe Vám posielam fotodokumentáciu z dnešného dňa.

S pozdravom Imrich Petkáč

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania