Jozefa Hagaru-vertikálna značka-neaktuálna


Uzavretý
meno
Peter 23. marca 2021

Na Hagarovej niekde medzi c. 17 a 19 zo zadnej strany Posty 34 si pan podnikatel urobil svojvolnym, protizakonnym umiestnenim podomacky urobenej znacky sukromne parkovacie miesto. Dalej na verejnu asfaltovu plochu umiestnil protizakonne oznacenie vyhradeneho priestoru, ktore je nadmieru stedre, aby sa mu tam dobre parkovalo a dobre vykladal tovar. Toto protizakonne vytvorene bezplatne parkovacie miesto ma pan podnikatel minimalne od roku 2014, co dokumentuje Google view (vid. foto), pamatnici by vedeli povedat presne od kedy ho ma. Prosim Vas zastavte tieto mafianske praktiky, nech odstrani, co tam nema byt. Moja otazka znie kolko by bezneho cloveka stalo oficialne vyhradene parkovanie na uvedenom mieste? Nech zaplati za tie roky, co mal sukromne parkovanie + poriadna pokuta.

24. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. V tomto prípade sa nejedná o parkovacie miesto, ale o miesto určené pre dopravnú obsluhu. Tá môže zásobovať predajňu s vchodom od Kadnárovej ulice, ale aj obyvateľov bytovky, ktorí potrebujú naložiť/vyložiť väčšie predmety.

Ak tam vodič vozidla parkuje na dlhšiu dobu ako na vyloženie či naloženie, tak je potrebné kontaktovať Mestskú políciu na čísle 159, aby zabezpečila sankcionovanie takéhoto porušovania dopravných predpisov.

Zároveň im preposielame tento podnet na ďalšie doriešenie.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
24. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
05. apríl 2024

Martin Uváček

V rámci parkovacej politiky je tam už legálne vyznačené miesto na krátkodobé zastavenie pre účely zásobovania. Podnet už nepovažujem za aktuálny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania