Pri vinohradoch-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Marek Medveď 24. marca 2021

Rád by som požiadal o umiestnenie minimálne dvoch košov na psie exkrementy na zelenu plochu medzi ulicami Pri vinohradoch a domami na Karpatskom námestí 7774. Je to pomerne veľká plocha oficiálne označená tabuľou ako výbeh pre psy ale nachádza sa tam len jediny taký kôš umiestneny az pri Kríž Pri Pastierni. Bolo by vhodné umiestniť jeden na opačnom konci výbehu a ďalší v strede výbehu. Ľudia tam chodia venčiť svojich psíkov, ale bohuzial nemajú kam odpratať ich exkrementy. Ďakujem

24. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. K tejto reakcií prikladám mapku s odpadkovými košmi, ktoré sú v okolí predmetnej lokality k dispozícií. Vzhľadom na to, že pôvodná bytovka nemá zadné vchody, je teda potrebné ju obchádzať, je pomerne náročné nebyť v bezprostrednom kontakte s niektorým z odpadkových košov.

Podnet však považujeme za opodstatnený a preto umiestnime nový odpadkový kôš na severo-východnom konci lúky. Tak budú mať miestni majitelia psov možnosť zbaviť sa exkrementov na oboch stranách tohto priestoru.

Umiestnenie koša predpokladáme do polovice apríla 2021.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
24. marec 2021

Marek Medveď

Dobrý deň p. Čupka,

dakujem za vasu odpoved. Verim, ze tento vybeh pre psov nie je urceny iba na obsluhu obyvatelov Karpatskeho namestia (pre ktorych je zrejme dostatok odpadkovych kosov zo strany ich vchodov), ale aj obyvatelov z Racany Bianco pre ktorych nie je k dospozicii ani jeden. Neviem ako mate tuto mapu aktualizovanu, ale mozem vas ubezpecit, ze kos (cierna znacka) ktory mate zaznaceny na urovni predajne Holokolo sa tam urcite nenachadza. Ak sa prejdete od domova pre seniorov po ulici Pri vinohradoch smerom ku ulici Karpatske namestie a JuRaVa, tak zistite ze sa tam nenachadza ani jediny odpadkovy kos.
26. marec 2021

Martin

Nový kôš bol dnes už na mieste
14. apríl 2021

Marek Medveď

Podnet nepovažujem za vyriešený, nakoľko bol kôš umiestnený iba na miesto kde už podľa mapy poskytnutej pánom Čupkom mal dávno byť a nebol. Nový kôš mal byť osadený na východnom konci výbehu pre psy a tam sa zatiaľ nenachádza. Napriek tomu, že firma zodpovedná za osadenie to rozkopala na východnom konci a plánovala osadiť ale zjavne si to rozmyslela a umiestnila kôš na miesto kde sa momentálne nachádza. Je až tragické sledovať ako sa niektoré veci nedokážu dotiahnuť do úspešného konca.
30. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Po oboch koncoch predmetnej lúky sme umiestnili odpadkové koše.
Pri aktuálnom preverení stavu čistoty bola situácia vyhodnotená z našej strany ako v poriadku.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania