Opustené vozidlo na Valachovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Peter 29. júla 2014

Na Valachovej ulici, pred vchodom č. 10, je dlhodobo odstavená Mazda 323, ŠPZ: BA 018 UH, VIN kód vozidla: JMZBA14P201386282, bez platnej STK (od 20.09.2012!). Toto vozidlo stojí mimo vyznačených parkovacích miest, zbytočne zaberá miesto a obmedzuje parkovanie ostatným vozidlám na vyznačených plochách, prosím odstrániť.

29. júl 2014

Koľko je jedna plus jedna?

kadejake auta v exekuciach sa povaluju po bratislave
06. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Peter,
z dôvodu, že automobil má evidenčné číslo, bolo možné zistiť majiteľa automobilu, ktorý však nepreberal poštu. Celý spis bol odstúpený na Okresný úrad Odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na riešenie, t.j. vyradenie automobilu z cestnej premávky vo februári 2014. Okresný úrad nariadil majiteľovi automobilu vykonanie technickej kontroly. Z dôvodu, že majiteľ nepreberal poštovú zásielku, Mestská časť Bratislava-Dúbravka bola určená na preberanie pošty formou verejnej vyhlášky. Predpokladáme, že sa tým zjednoduší priebeh konania o vyradení automobilu z cestnej premávky. Ako náhle dostaneme rozhodnutie o vyradení automobilu, bude možné vyvesiť oznámenie o odstránení automobilu verejnou vyhláškou. Ak majiteľ ani po stanovenom termíne 15 dní neodstráni svoj automobil z verejného priestranstva. Mestská časť odtiahne automobil na odstavné parkovisko do Zohoru zazmluvnenou spoločnosťou. Momentálne nie je možné zo strany samosprávy vykonať viac úkonov.




Mgr. K. Skačanová
Oddelenie ŽP
Mestská časť Bratislava-Dúbravka
08. august 2014

Mickey

Neviem preco sa neprisposobia pravidla/zmenia zakony k takymto opustenym vozidlam, je ich na kazdom parkovisku viac nez dost, postup by bol uplne jednoduchy, policia nech si vylustruje meno a adresu, osobne dorucia prikaz na doplnenie STK,EK popripade zaplatenie zakonneho poistenia s pokutou, aj tak sa policia vozi hore dole v autach a bud vysedavaju alebo buzeruju soferov, ak tak neurobi do 15tich dni, auto by islo automaticky do drazby, je vela ludi ktori by si taketo auto v drazbe kupili a nie cakat pol roka pokial sa clovek rozhybe alebo cakat pokial auto uplne schatra a otravuje zivot vsetkym naokolo....suhrn: auto by sa odstranilo za ovela kratsiu dobu, majitel by mal z toho peniaze a niekto dalsi by si ho prihlasil na seba a bol by stastny, ze take auto ma za par drobnych.....nechapem preco ludia nechavaju takto spustosit a znehodnotit svoje majetky....ak nemam na to auto, aby som ho zivil, tak ho predam, alebo caka, ze sa opravi same???:S...
28. november 2014

Katarína

Auto bolo odtiahnuté z parkoviska.
01. december 2014

Peter

Dakujem za vyriesenie podnetu p. Skacanova.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania