Opustené autá na parkovisku na Barinách za krčmou Haas

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený
meno
Hayduke 29. júla 2014

Stojí tam 5 áut hneď vedľa seba, ktorým vypršala STK, očividne majú toho istého majiteľa, pretože sú v rovnakom stave a rovnakej značky. Sú na parkovisku pri jazierku vzadu v rohu.

31. júl 2014

co koho do toho

a preco maju vybielene ECV???
31. júl 2014

anonym

Lebo ked niekto nema na to aby si zaplatil STK, nema co mat x aut. Travnate plochy sa menia na nove parkoviska namiesto toho aby sa redukoval pocet aut.
05. august 2014

Marek Poláš

Vozidlá aj ked majú neplatnú STK nemožno považovať za vrak. V zmysle platnej legislatívy tieto vozidlá vrakmi nie su. MČ Lamač v tomto prípade s tým nemôže urobiť nič. Na toto je kompetná polícia ale len v tom prípade, že by vozidlo zastavili v pohybe pri cestnej kontrole. Každopádne MČ Lamač si nechá zistiť majiteľa (majiteľov) a upozorní ich na túto situáciu.

Ing. Marek Poláš
Odborný referent ŽP
MÚ MČ Bratislava - Lamač
05. august 2014

expert

pan polas, nechce sa vam pracovat? alebo ste tak vytazeny kavickovanim a citanim novin, ze nic produktivnejsie ste nezvladli napisat?

Je zaujimave, ze ine bratislavske mestske casti obdobny problem vedia riesit. aj ked to trva dlhsie, ale vedia. preposlem vam napovedu, aby ste nabuduce vedeli rozumnejsie odpovedat a aby ste vedeli aj ake kroky mate vykonat...

citujem:" uvedené motorové vozidlo máme zadokumentované, cez dopravný inšpektorát sme zistili majiteľa motorového vozidla, ktorého sme písomne upozornili na zistené nedostatky. Vzhľadom na to, že k náprave nedošlo, oznámili sme túto skutočnosť príslušnému okresnému úradu - odboru pre cestnú dopravu a komunikácie , ktorý na základe technického stavu vozidla rozhodne o jeho vyradení z cestnej premávky a následne aj o vyradení z evidencie motorových vozidiel. Až potom môže byť vozidlo odstránené z verejného priestranstva."

praci cest...
05. august 2014

Marek Poláš

Vážený pán "expert" poprosím odpustiť si poznámky na moju prácu. Z vašeho citátu vidím, že ste v tejto problematike odborníkom. Presne ste vystihli, že na odstránenie týchto vozidiel nie je MČ Lamač kompetentná. Nie prvý krát riešim takýto problém, ja dané vozidlá odstrániť nemôžem, nakoľko tieto vozidlá nevykazujú známky vraku a ani neznečisťujú životné prostredie. Vozidlo pokiaľ nemá platnú STK a stojí na parkovisku nie je účastníkom cestnej premávky. O jeho odstránení, presne ako píšete rozhoduje príslušný okresný úrad, ktorý bude SAMOZREJME na toto upozornený.
05. august 2014

expert

pan polas, vasu druhu odpoved nemyslite vazne vsak? aj male dieta vie, ze akekolvek dlhodobo odstavene motorove vozidlo je problem pre zivotne prostredie, kedze skor, ci neskor pride k uniku prevadzkovych kvapalin... vozidlo odstavene na parkovisku, navyse verejnom, resp. verejnej ceste musi byt rovnako sposobile na prevadzku , ako vozidlo po ceste jadiace.
14. august 2014

peter

Takychto expertov na slovensku rozhodne potrebujeme... preto nam tu je tak "super" ...
18. november 2014

Peter

autá tam už nie sú
15. apríl 2019

Hayduke

sú tam znova 2-3 nepojazdné autá bez platnej STK, pravdepodobne rovnaký majiteľ ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania