Inkognito stavba a neznesiteľný hluk na Karloveskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
František Laurinec 31. júla 2014

Na križovatke ulíc Karloveská a Botanická (pri Riviére) je neoznačená stavba. Chýbajú základné údaje, čo sa tam robí, kto je investor, kto stavia a najmä dokedy má byť stavba zrealizovaná, čo je samo o sebe porušenie právnych noriem, ale najmä hrubá ignorácia občanov.
Na vozovku umiestnili dva provizórne mosty (model polovica 20.storočia - ČSĽA), ktoré spôsobujú neznesiteľný hluk celú noc. Hygienická služba by tam mala odmerať hladinu hluku napr. o 23:00. Jednoduchou organizačnou úpravou, by sa mohla doprava medzi 22:00 a 07:00 presmerovať do protismeru, aby aspoň hluk ustal. Tak isto "intenzita" práce je zaražajúco nízka, nevidieť žiaden pracovný ruch, ak vezmeme do úvahy rozsah záberu verejných plôch a komunikácií a intenzitu dopravy na tomto mieste.

31. júl 2014

gigolo

Da sa pochopit potreba rekonstrukcie..avsak davam zapravdu, ze dnes by uz premostenie prac mohlo byt komfortnejsie nielen pre auta ale hlavne v sulade s hygien. normami.. low cost riesenia neobstoja.
03. august 2014

ibratislava

Výstavba na danom mieste postupne prebieha už vyše jedného roka a minimálne na začiatku bola označená (je možné že označenie stavby sa stále nachádza pri benzínke Shell). Stavia sa od úseku Shell až po úsek pri benzínke Agip. Stavebné práce nie je vidieť preto, lebo prebiehajú pod zemou - razí sa tam tunel a práve preto musí byť na vozovke vykonané premostenie aby sa cesta neprepadla (viď. parkovisko LIDLu napr.). Stavebné úpravy, ktoré obmedzujú dopravu majú byť odstránené do konca septembra a celkovo má byť stavba dokončená okolo decembra 2014. Viac info napr.: http://bratislava.sme.sk/c/7266894/od-piatku-ciastocne-uzavru-botanicku-ulicu.html A ešte nejaké fotografie: http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=115501466&postcount=432
07. august 2014

Kubeková

Nie je pravda, že stavba bola označena. Ešte v polovici januára som na to upozornila MČ Karlova Ves. Nestalo sa tak do dnešného dňa. Čo sa týka hluku, tak starostka im každý mesiac obnovuje výnimku na nočnú prácu. Do kedy to potrvá je vo hviezdach. Oznam tam nie je asi preto, aby ich občania nemohli kontrolovať.
11. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na úseku Botanická, Karloveská, Karloveské rameno prebieha rekonštrukcia kanalizačného zberača, ktorý bol zastaralý a kapacitne nevyhovoval dnešným potrebám. Investorom je Bratislavská vodárenská spoločnosť, a.s.

Súčasný dočasný dopravný systém bol schválený v dopravnej komisii magistrátu hlavného mesta SR Bratislava vrátane kladného stanoviska Krajského dopravného inšpektorátu PZ SR. Nakoľko správcom predmetnej komunikácie je Hlavné mesto odporúčame adminovi stránky podnetom osloviť aj predstaviteľov mesta a požiadať ich o vyjadrenie k problému.

Podotýkam, že na podnet mestskej časti dodávateľská spoločnosť už dva krát realizovala provizórne opatrenia na zmiernenie hluku.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
23. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobry den
dakujeme za Vas podnet. Stavbu realizuje BVS a ide o rekonstrukciu kanalizacnej vpuste. Nalezitosti, ktore ste spomenuli vo svojom podnete, nemoze riesit mesto, pretoze spadaju do kompetencie mestskej casti Karlova Ves. Pekny den

Oddelenie styku s verejnostou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania