Záhradnícka — rozkopaný chodník

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Chodník je z časti rozkopaný a ešte na tom, čo z neho ostalo, parkujú autá.

28. marec 2021

Floralys

aj ten travnik je nadherny.
29. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
29. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tento chodník nie je rozkopaný. Nepriechodnosť chodníka je spôsobená autami, ktoré porušujú zákon.
Podnet preto preposielame na MsP, ktorá sa postará o nápravu.

S pozdravom
Kto? Mestská polícia hlavného mesta

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
29. marec 2021

Tomas Mahi

Dobrý deň, tá neupravena zemitá plocha vľavo od chodníka, ktorá zarastá burinou je súkromný pozemok? Ak nie, tak sa tam potencionálne dá rozšíriť chodník alebo ten priestor nejako zveľadiť? Ďakujem
31. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
25. júl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
27. september 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
v každom prípade to môže opraviť samospráva:

Zákon č. 583/2004 Z. z., ani iná legislatíva v pôsobnosti ministerstva financií, neobsahuje žiadnu reštrikciu, ktorá by zakazovala použitie prostriedkov obcí a VÚC do cudzieho majetku, t. j. ponecháva v tomto smere plne v kompetencii príslušného subjektu územnej samosprávy autonómne rozhodnúť o použití vlastných finančných prostriedkov.
https://www.mfsr.sk/sk/media/tlacove-spravy/informacia-obce-vyssie-uzemne-celky-k-vydavkom-do-cudzieho-majetku.html

Zákon o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov, § 7 Výdavky rozpočtu obce:
(1) Z rozpočtu obce sa uhrádzajú
d) výdavky spojené so správou, údržbou a zhodnocovaním majetku obce a majetku i n ý c h
o s ô b, ktorý obec užíva na plnenie úloh podľa osobitných predpisov, s možnosťou uhrádzania výdavkov spojených s údržbou a zhodnocovaním majetku, ktorého vlastník alebo správca nie je známy a zároveň je využívaný obyvateľmi obce na verejný účel,
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-583

Admina OPS prosím o preposlanie.

S pozdravom.
27. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne odoslaný.

S pozdravom,
Admin.
16. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
Neriešený podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
23. december 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
27. december 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. december 2021

Odkaz pre starostu

Vážení užívatelia a užívateľky portálu,

v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravného značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý.

Pre porušovanie platných zákonov je potrebné volať príslušníkov Mestskej Polície na čísle 159. Na základe opakovaného vyjadrenia Mestskej polície k podnetom zasielaným cez portál Odkaz pre starostu, nie je možné vyvodzovať zodpovednosť na základe fotografií v podnetoch, nakoľko polícia vždy vyhodnocuje aj ďalšie okolnosti priestupkov a vie teda konať len na mieste.

Ďakujeme za pochopenie.

Tím Odkaz pre starostu
27. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pán/pani admin,
dovoľte zopakovať znenie podnetu:
"Chodník je z časti rozkopaný a ešte na tom, čo z neho ostalo, parkujú autá."
Vzhľadom na znenie podnetu je pomerne jasné, že podnet sa primárne netýkal porušovania dopravných predpisov, ale primárne sa týkal rozkopaného chodníka. Preto je Vaše vyššie uvedené oznámenie nelogické, bezpredmetné a nezmyselné.
S pozdravom.
28. december 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň pán Oravec,

Z duplicitného podnetu (
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/83705/zahradnicka-travnata-plocha-vyjazdene-kolaje) citujem komentár pridaný Magistrátom 02. apríla 2020:

„Dobrý deň,

podľa katastrálnej mapy ide o parcelu číslo 10127/10, k.ú. Nivy (804274), obec Bratislava-Ružinov, ktorá je v súkromnom vlastníctve. Z tohto dôvodu Magistrát hlavného mesta Slovenskej republiky nemôže vykonávať žiadne úpravy týkajúce predmetného pozemku.

List vlastníctva nájdete tu: https://kataster.skgeodesy.sk/Portal/api/Bo/GeneratePrfPublic?prfNumber=1625&cadastralUnitCode=804274&outputType=pdf

S pozdravom,"

S rozkopanou časťou po tomto komentári predpokladám nemôžme nič spraviť, keďže patrí súkromnej osobe.
-----------------------------------------
Znovu citujem, tentoraz autora podnetu:
„Chodník je z časti rozkopaný a ešte na tom, čo z neho ostalo, parkujú autá"

Podľa popisu autora môžme usúdiť, že podnet sa týka aj časti kde parkujú autá. Predpokladám, že druhá časť chodníka (časť fotky kde parkuje auto bielej farby) je v správe Magistrátu, ktorému bol včera podnet preposlaný aj s mojím komentárom.

Oznámenie je logické, predmetné a zmyselné.

S pozdravom,
Admin.
28. december 2021

Peter Oravec

Dobrý deň, pán Admin,
ja Vaše ctené meno nepoznám, preto Vás nemôžem osloviť menom. Predpokladám, že Admin nie je Vaše meno. Prosím, neoslovujte ma preto ani Vy mojím menom. Môžete ma prinajlepšom oslovovať "pán zadávateľ podnetu" alebo podobne, ale nie menom. Len v tom prípade, ak tu budete prezentovať svoje názory pod svojím menom, potom sa môžeme vzájomne oslovovať menami.
Pán Admin, nechápem Vašu argumentáciu. Keďže magistrát údajne nemôže nič spraviť s rozkopanou časťou (čo je tiež lož, ale povedzme), tak tvrdíte, že podnet sa týka aj časti, kde parkujú autá. Potom však kladiem otázku: Aký predpis porušujú tie autá, ktoré tam parkujú? Žiaden. Možno od marca 2022 budú porušovať, ale dnes neporušujú, a v marci 2021, keď bol tento podnet vytvorený, neporušovali taktiež žiadny predpis.
Takže o čom je tento podnet?
Vaše oznámenie je možno "zmyselné", ale rozhodne nie je "zmysluplné":
"zmyselný: majúci záľubu v erotike, v sexualite, erotický; svedčiaci o takomto založení..."
https://slovnik.juls.savba.sk/?zdroj: w=zmyseln%C3%BD&s=exact&c=Rb09&cs=&d=kssj4&d=psp&d=sssj&d=orter&d= scs&d=sss&d=peciar&d=hssjV&d=bernolak&d=noundb&d=orient&d=locutio&d= obce&d=priezviska&d=un&d=pskcs&d=psken#
"zmysluplný: kt. má zmysel, opodstatnenie..."
zdroj: https://slovnik.juls.savba.sk/?w=zmyslupln%C3%BD&s=exact&c=V1c6&cs=&d=kssj4&d=psp&d=sssj&d=orter&d=
scs&d=sss&d=peciar&d=hssjV&d=bernolak&d=noundb&d=orient&d=locutio&d=
obce&d=priezviska&d=un&d=pskcs&d=psken#
S pozdravom.
29. december 2021

Odkaz pre starostu

Oslovujem Vás iba na základe Vášho užívateľského mena, ktoré ste si tu na portáli OPS, sám vytvoril. Ja neviem či to je Vaše skutočné meno, umelecké meno alebo napríklad pseudonym a úprimne ma to ani nezaujíma.

Nie každý podnety musí znamenať porušenie predpisov/zákonov. Teoreticky vďaka stĺpu trakčného vedenia môžme polemizovať či je dodržaných 1,5m pre chodcov v celej dĺžke. Za chodník môžme považovať časť v správe magistrátu. Súkromný pozemok môže nadobúdať dojem chodníka a pritom je to len vyšlapaný trávnatý pozemok, ktorý pravdepodobne nie je vedený ako chodník.

Vďaka za názor, ktorým sme sa posunuli z roviny podnetu na úroveň slovníkov. Ďalej už na túto tému nebudem reagovať, momentálne je na rade Magistrát.

S pozdravom,
Admin.
29. december 2021

Peter Oravec

Vážený pán Admin,

1. Áno, je to moje meno.

2. Pri mnohých podnetoch OPS nedávno hromadne uviedlo tento text:
"Vážení užívatelia a užívateľky portálu, v minulosti boli napriek bodu 2.6 Pravidiel portálu prijaté aj podnety, ktoré sa týkajú porušovania dopravných predpisov. Z tohto dôvodu podnet presmerovávame na samosprávu so žiadosťou o prehodnotenie osadenia protiparkovacích zábran, alebo o zmenu dopravného značenia (resp. dopravných predpisov), či parkovacej politiky v tejto oblasti. V prípade, že samospráva zašle nesúhlasné stanovisko, podnet bude Uzavretý. ... Ďakujeme za pochopenie. Tím Odkaz pre starostu."
Napríklad tu:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/103724/krizna-parkovanie-problemove
Som presvedčený, že by OPS malo postupovať konzistentne a teda by ste rovnako mali postupovať aj pri tomto podnete (ak ho teda považujete za podnet na zlé parkovanie: "..môžeme polemizovať či je dodržaných 1,5m pre chodcov v celej dĺžke.").

3. Je mi skutočne ľúto, že neovládate rozdiel medzi slovami "zmyselný" a "zmysluplný". Link na Slovník slovenského jazyka som uviedol, aby sme vedeli, o čom je reč.

S pozdravom.
27. máj 2022

Peter Oravec

Dobrý deň.
Neriešený a samosprávou ignorovaný podnet.
Prosím o preposlanie.
S pozdravom.
31. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
31. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnej dobe je na Záhradníckej ulici zavedená parkovacia politika a teda parkovanie osobných automobilov je regulované tak, aby neboli obmedzovaný chodci a boli dodržané dostatočné šírkové pomery pre ich pohyb.

S pozravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
06. november 2022

Peter Oravec

Dobry den,
nie je toto podnet na rozkopany chodnik? Tak sa totiz podnet aj nazyva.
A na rozkopanom chodniku sa nezmenilo nic. Preco je teda podnet vyrieseny?
Dakujem za odpoved.
16. august 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 2 roky.
Prosím o preposlanie.
28. august 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 2 roky.
Prosím o preposlanie.
06. december 2023

Peter Oravec

Neriešený podnet. 2 roky.
Prosím o preposlanie.
19. január 2024

Peter Oravec

Neriešený podnet. 3 roky.
Prosím o preposlanie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania