Odbojárov-psíčkari v parku JAMA


Uzavretý
meno
kristina 01. apríla 2021

Dobrý deň,
do parku Jama je zákaz vstupu so psom.
Realita je však taká, že takmer každý deň je možné vidieť v parku psov, či už na vodítku alebo bez.
Nie je príjemné ak si idete zacviciť na trávnatú plochu a odnesiete si domov darček v podobe hnedého fľaku na oblečení.
Poprípade nie je tiež príjemné, že si necháte veci pri strome, ktorý bol pred tým ocikaný nejakým psom. (vy si však myslíte, že stromy sú čisté, keďže je vstup so psom zakázaný).
Mestská časť Nové mesto by malo vytvoriť nejaké oplotené plochy - výbehy pre psov. Všetko je už pomaly zastavané, že ľudia nemajú kde venčiť psov. V Ružinove viem o troch takýchto plochách pre psov.
Nejaká osoba by mala robiť v parku občas kontrolu.
Ďakujem

07. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnetom sa zaoberá oddelenie správy majetku a vnútornej správy.

Kancelária starostu
16. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania bola zaslaná požiadavka na zabezpečenie intenzívnej kontroly v parku Jama príslušníkmi MsP. Vstup do parku so psom je zakázaný. Intenzívne kontroly budú zabezpečené do konca mája, naďalej priebežne. Priestupky budú riešené pokutou, nie dohovorom.

Kancelária starostu
16. máj 2021

kristina

Dobrý deň,

príslušníkov mestskej polície pri výkone ´intenzívnej kontroly parku´ som tu nevidela ani raz, ale zato psov som tu videla veľmi často.

Ak by do parku v budúcnosti naozaj prišli páni policajti mohli by si posvietiť na neplnoletých výtržníkov, ktorí porušujú zákaz a neustále hádžu kamene do jazierok.

Ďakujem
23. máj 2021

Kristian

Psickari sú v parku permanentne. Asi by sa mal zmeniť aj stav podnetu na n e r i e š e n y
05. jún 2021

Martin Ján

Treba zakázať chov psov v meste. Všade smrad, všetko oštané a obsrané.
05. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ďakujeme za informácie, podnet bol opätovne preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
08. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za aktualizáciu podnetu. Podnet bol zaslaný na vyriešenie.

Kancelária starostu
10. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Oddelenie životného prostredia a územného plánovania v písomne žiadali MsP o intenzívnu kontrolu. Po zaslaní aktualizácii podnetu, ktorý sa týka psíčkarov v parku Jama na Odbojárov sme požiadali o zaslanie informácie ohľadom výsledkov kontroly, ktorú pôvodne listom žiadali.
Podnet bol presmerovaný na vybavenie.

Kancelária starostu
10. jún 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
17. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prikladám vyjadrenie Mestskej polície hl. mesta SR Bratislava, ktoré nám dal k dispozícii Miestny úrad MČ Bratislava-Nové Mesto v plnom znení:

"Dobrý deň,
na základe Vami zaslaného podnetu si Vás dovoľujeme informovať, že problematike psov sa Okresné veliteľstvo MsP Bratislava III venuje v rámci platnej právnej legislatívy. Čo sa týka konkrétne Vami uvedeného miesta Športparku Jama na ulici Odbojárov, v tomto parku ako aj v jeho okolí príslušníci MsP vykonávajú cielené kontroly priebežne a v prípade porušenia platných právnych predpisov priestupcov riešia v rámci zákonných možností. Zároveň považujeme za potrebné poukázať aj na skutočnosť, že nie je reálne očakávať, že na jednom mieste dokážu hliadky Okresného veliteľstva MsP Bratislava III zabezpečiť výkon služby nepretržite vzhľadom na ďalšie úlohy, ktoré musia operatívne realizovať na území celého okresu Bratislava III a vzhľadom aj na ich súčasné personálne možnosti. Považujeme preto za dôležité poukázať a apelovať na spoluprácu aj so samotnými občanmi, ktorí nám samozrejme môžu byť v tomto smere nápomocní a okamžite, akonáhle si všimnú protiprávne konanie zo strany psíčkarov, nás aj anonymne kontaktovať v reálnom čase prostredníctvom volania na linku 159, cestou ktorej operátor vyšle na uvedené miesto najbližšiu voľnú hliadku za účelom preverenia a následného riešenia veci. Na to, aby bol priestupok riešený, je potrebné hodnoverným spôsobom priestupok preukázať a zistiť osobu priestupcu.
Zároveň si Vás dovoľujeme informovať, že Okresné veliteľstvo MsP Bratislava III v súčasnosti intenzívne pracuje na príprave edukačno-preventívnej aktivity zameranej práve na skupinu "psíčkarov" v MČ Bratislava -Nové Mesto, čiže preventívny program sa bude dotýkať aj tohto pekne vybudovaného priestoru Športparku Jama. Zámerom Okresného veliteľstva MsP Bratislava III je aj cestou prevencie "psíčkarov" zrozumiteľným a jednoduchým spôsobom oboznamovať, učiť, príjmuť k ohľaduplnosti voči všetkým návštevníkom rekreačných a športových zón. Veríme, že aj toto je cesta k výchove spoločnej zodpovednosti za verejný priestor a rešpektovaniu pravidiel v ňom.
S pozdravom

Mgr. Tatiana Kurucová
Expozitúra Bratislava III
Mestská polícia hlavného mesta
Slovenskej republiky Bratislavy"

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
17. jún 2021

Stefan N.

Je pravda, ze prislusnici MP vykonavaju v okoli parku Jama cielene kontroly a dokonca velmi intenzivne. Avsak len za ucelom pokutovania vozidiel v ramci parkovacej zony tehelne pole. Niekedy su tam aj 3 hliadky naraz, vzdialene od seba 30 metrov, avsak dalej od pokutovanych aut nechodia, ani do parku nenazru. Nic ine ich od zavedenia parkovacej politiky nezaujima.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania