Nelegálne smetisko - Smikova

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Roman 31. júla 2014

Za garazami pri Smikovej ulici je nespevnena cesticka pre pesich ktora vedie popod maly tunel na Muštovu ulicu. Okolie tunela sa pomalicky stava nelegalnou skladkou odpadu, ktory tam rozhadzuju bezdomovci a ludia s okolia. Cast odpadu obcas niekto nahadze do odkalovacich bazenov z ktorych ich potom vyberaju pracovnici Bratislavskych vodarni a kanalizacii. Nedalo by sa toto okolie nejakym sposobom revitalizovat?

25. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Vzhľadom k tomu, že predmetné pozemky sa nenachádzajú vo vlastníctve, ani v správe našej mestskej časti (vlastníkom je Ministerstvo hospodárstva SR) nemôžeme ich revitalizovať. V zmysle zákona č. 138/1991 Z.z. o majetku obcí, nemôže obec vynakladať finančné prostriedky na majetok, ktorý nie je v jej vlastníctve a ku ktorému nevykonáva správu.
Na základe zrealizovanej ohliadky sme však na Okresný úrad Bratislava zaslali (viď. prílohu) oznámenie o uložení odpadu v rozpore so zákonom č. 223/2001 Z.z. o odpadoch, ktoré ako vecne príslušné začne v predmetnom konanie. Súčasne v súvislosti s odpadom zo zelene bude zabezpečený prostredníctvom inšpektorov verejného poriadku tunajšieho úradu roznos letákov do dotknutých RD, v ktorom ich informujeme o možnosti bezplatného uloženia odpadu v areáli EKO-podniku VPS na Račianskej 28, ako aj v zbernom dvore OLO, a.s.(viď. prílohu č. 2)


Ing. Natália Kudláčová
29. august 2014

roman

No snad sa ministerstvo hospodarstva spamata a zjedna urychlene napravu na svojom pozemku, pretoze tam utesene vyrasta cierna skladka. A verte mi ze rastie pomerne rychlo. Ono by stacilo raz za cas tam poslat pracovnikov EKO-Vps ktori by predmetne smetisko zlikvidovali a faktura za vycistenie pozemku by mohla pristat kompetentnym na ministerstve.
26. marec 2015

roman

Takze dnes pracovnici Eko-Vps okolie bazena ciastocne vycistili od najvacsieho bordelu, ktory tam bol uz ako past na oko. Skoda ze vycistenie nebolo dokladnejsie, pretoze tam ostalo mnozstvo sute a rozbiteho skla. Zaujimave ze sa to konecne dalo aspon ciastocne vycistit, aj ked majitel pozemku je ministerstvo hospodarstva.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania