Zuzany Chalupovej-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Peter 04. apríla 2021

porusenie ustanoveni rozhodnutia na prevadzkovanie mobilneho odberoveho miesta spolocnosti Medical Safe s.r.o. (C. rozhodnutia: HZZ/6645/2021). Rozhodnutie umoznuje prevadzku MOM na adrese Zuzany Chalupovej 10/B. Dna 31.3.2021 bolo toto MOM premiestnene na adresu Zuzany Chalupovej 12/A, na parkovacie miesta. Dochadza k stretu ludi cakajucich na testovanie/vysledok s obyvatelmi bytoveho domu, vdaka comu moze dojst k sireniu nakazy a ohrozenie verejneho zdravia. Ludia cakajuci na registraciu postavaju na ceste a ohrozuju bezpecnost a plynulost cestnej premavky.

26. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet a upozornenie na stav.
Kompetencie konať však majú v danom prípade výlučne Ministerstvo zdravotníctva spoločne s príslušným RÚVZ.
Ako aj uvádza Ministerstvo zdravotníctva na svojej webovej stránke, MOM sú zriadené na základe zmluvy prevádzkovateľov s Ministerstvom zdravotníctva SR. Zriaďovatelia sa písomne zaviazali dodržiavať striktné kritériá, vrátane personálneho obsadenia MOM, priestorového, technického a hygienického vybavenia a tiež minimálnej garantovanej kapacity denných odberov antigénových testov či prevádzkovej doby.
Ministerstvo zdravotníctva SR, vzhľadom na stále sa rozširujúcu sa sieť MOM na celom Slovensku, rozširuje priestor aj pre ich kontrolu. Svoje podnety môžu adresovať občania priamo ministerstvu na adresu [email protected].

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
26. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Ministerstvo zdravotníctva SR
26. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
25. september 2021

Odkaz pre starostu

MOM aktuálne už nefunguje, netvoria sa pri nej rady.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania