Škaredé plechové búdy priemo v centre

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Martin 04. augusta 2014

V parčíku na Šafárikovom námestí sa nachádza niekoľko obludných plechových búd, ktoré v centre mesta nemajú čo hľadať. Špatia okolie, kde sa pohybuje aj množstvo turistov. Podobná ohavnosť bola nedávno aj na Poštovej ulici. Je to vrchol nevkusu. Nech už slúžia na čokoľvek, takéto niečo neparí do historického centra mesta.

07. september 2014

Adamec Pavol

Táto ohavnosť patrí urban KONTAKT o.z., IČO:42267498, Daniela Kleinert 0903459833,je to tam už dlho na základe ROZHODNUTIA č.4982/25383/2014/DOP/Tru starostky p. Tatiany Rosovej.Teraz tam pribudli im aj toalety len prípojka bola vybudovaná za peniaze občanov vo výške 9744,-EUR. Tento priestor sa mal využivať na pouličné kativity do 21.00 hod podľa presne určených podmienok VZN 6/2012 a 6/2013.
Tieto podmienky boli už nespočtne veľakrát porušované porušené mestská polícia bola volaná aj štátna polícia a nič sa nevyriešilo. Pani starostka Rosová takto ste si predstavovali vo svojom P.R. dodržiavanie čistoty a poriadku a zveľadovanie verejného priestoru pre občanov?
09. september 2014

Adamec Pavol

Takto sa niči zeleň pri kontajneroch lebo niekto z kontajnerov potrebuje WC za peniaze daňových poplatníkov prípojka v cene 9744,-EUR a priestor má od mesta daný do úživania urban o.z.KONTAKT zadarmo!!!
10. september 2014

Pavol Adamec

Včera zase porušili VZN6/2012 Staré mesto bežala tam reprodukovaná hudba do 21.30 v nariadení maju do 21.00.
Boli bezohladní, hudbu púšťali naozaj hlasno, viacerí občania sa sťažovali na Mestskej polící.. Deti z domu nemohli späť, chodia do školy pani starostka !!! Video máme k dispozícií
13. september 2014

Pavol Adamec

Už x-tá zmena polohy plechových búd a bezpečnosť? neriskoval by som prechádzku pri nich.
14. september 2014

Livia Danisova

pani Rossova dockam sa odpovede na vsetky moje otazky ohladne Safka a aktivit OZ.KONTAKT alebo si myslite ze to obyvatelov prejde a zabudnu ze ste im znehodnotili prostredie v ktorom ziju? a co takto umiestnit ich u VAS na Medenej??????
23. september 2014

Pavol Adamec

Haló, pani starostka idú voľby ...
16. november 2014

hugo

Rosova down! Huraaa
16. november 2014

livia danisova

yes dufam ze sa veci pohnu!!!!!!!!
16. november 2014

Pavol Adamec

Veci sa musia pohnuť. p.Rosovú treba vyzvať na odpočet !!!
16. november 2014

Pavol Adamec

Teraz je tam takýto ,,poriadok,, Dúfam, že si po sebe p.Dobrá starostka poupratuje!!
16. november 2014

Radek Illich

Dnes bolo krásne ráno po prečítaní výsledkov volieb ....cisárovna skončila, dostala čo si zaslúžila... toho bordelu čo porobila je viac nie len tieto plechovky.
16. november 2014

Pavol Adamec

Presne tak
18. november 2014

Tomáš Nagy

ste obyčajní chudáci, zakomplexovaní niekde vo vnútri...vidno ako sú Slováci v niektorých veciach ešte za opicami, Bratislava nie je jediná, čo ma podobný projekt v centre mesta, ale to je vám asi jedno a je to stokrát lepšie ako 5 shopping centier a 3 priamo v centre mesta...treba sa trochu zamysliet nad tým kam Bratislava smeruje, projekt ŠAFKO nie je žiadny developerský projekt ako všetko, čo sa v BA stavia a nik na tom nezarába, práve naopak...
18. november 2014

Pavol Adamec

Objektívne p. Tomáš Nagy: myslíte si že je správne, keď niekto porušuje pravidlá s ktorými dobrovolne súhlasil?
18. november 2014

Tomáš Nagy

nemyslím, si, že tieto pravidlá sa porušujú sústavne....jedna akcia za mesiac alebo dve su myslím v norme ... a nočný kľud začína o 22:00, sám som sa zúčastnil jednej z akcií, ktorá akože porušila pravidlá a nezdalo sami to katastrofálne. Kto ešte nič neorganizoval, ťažko to pochopí, tým nenarážam priamo na Vás. Ale samozrejme, ak je niekto vyslovene proti celému projektu, prehliada aj pozitíva, ktoré takýto projekt môže priniesť. Samozrejme je môj názor subjektívny tak ako každého z nás tu.
18. november 2014

livia danisova

P.Nagy je vcelku jedno ci nas povazujete za chudakov prisiel cas sa zbalit ,plechovky odtiahnut a povedat Dakujeme..........
18. november 2014

Tomáš Nagy

za tých chudákov sa ospravedlnujem...no pevne verím, že tak dobrý projekt, nestroskotá na jednom subjektívnom šefredaktorovi :)
18. november 2014

livia danisova

p.Nagy ja som zvyknuta veci riesit za seba a za nikoho sa neschovavam tento projekt je od zaciatku snahou niekoho zarobit a zviditelnit sa a nepatri do tejto lokality myslite si prosim co chcete ale my tu byvame a toto tu nechceme obcania sa jasne vyjadrili proti!!!
18. november 2014

Pavol Adamec

p.Nagy nie su tam akcie do 22.00 ako Vy tvrdíte ale do 23.45 je to aj na webe asi viete kde :) tu je link:
https://www.facebook.com/Cyklokuchyna
Arogancia tychto ludi je do neba volajúca, ak to to obhajujete tak asi viete prečo :) máme vela iných dôkazov o ich arogancii.
Sú lepšie projekty ako je ten čo je tam teraz.
Mier.
18. november 2014

Pavol Adamec

p.Nagy Tomas ako riešite problémy v Banskej Bystrici? Neskúsite si dať takýto projekt pod Vaše okná? Vyskúšajte a potom nám povedzte reakcie Vašich susedov. Môžeme sa ich prísť anketov opýtať tak za rok, držím palce.
Myslíme si, že V Banskej Bystrici máte dosť problémov, skúste riešiť najprv tie. My si tie naše tu v BA už riešime a dámeto aj bez Vás. Mier.
18. november 2014

Tomáš Nagy

co sa týka toho zarobenia...keď si spočítate, všetky náklady na kontajner, doprava, úprava atď... je zjavné že tento projekt nie je o zarobení, skôr naopak. keby chceli dotyční len zarobiť vyzeralo by to inak a neorganizovali tam rôzne e akcie zadarmo... zviditelnení sú už tiež dosť, svedčia o tom rôzne ich dalsie projekty.......

a to, že je niekde napísane, že do 23:45, funguje cyklokuchyňa, nie je smerodajné, duplom nie na sociálnej sieti. Konkrétne oni, nemajú z toho ani korunu...snažia sa pomôcť, možno aj Vám.
18. november 2014

Tomáš Nagy

prečo až za rok p. Adamec? keby som mohol dám si to pred okná verte mi....
18. november 2014

Radek Illich

p. Tomáš Nagy ja som tiež proti, moja manželka je tiež proti, moja mama je tiež proti. Mimochodom hádajte kde máme okná? Rovno na tou vašou haraburdou. Toto sem nepatrí! Mali ste si to spraviť na Tyršovom nábreži alebo v prístave. Tam by sa to hodilo a môžete si robiť akcii koľko sa vám len páči. Myslíte si že počujeme televízor? Nevieme vyvetrať pre hluk a dym v letnej sezóne! Bývam tu 43 rokov, ale odkedy ste sem dali tie vaše škaredé plechovky a s tým spojené akcie, sú len samé problémy! Hluk býval až do druhej tretej v noci, a nie raz! Za ďalšie, ak máte aj akože akciu do 22:00, nepočujeme doma vlastného slova, a moje TV aj mojej mami vreští naplno. A aj tak nerozumieme. Máme okná rovno nad tou hrôzou. Vy tu nebývate, tak netárajte, že je to v norme! Mimochodom som tiež cyklista, ale odtiaľ potiaľ! Mali by ste sa začať baliť, pretože vám nič iné nezostane!
18. november 2014

Tomáš Nagy

špina a hluk tam je hlavne kvôli prerábaniu trate, ak sa nemýlim. Mali by ste sa sťažovať aj týmto smerom...beriem, že každému sa nedá vyhovieť. Všetko je vec názoru, mne sa to napríklad páči, vám nie. to je asi všetko
18. november 2014

Pavol Adamec

p. Nagy Tomas vyskúšajte a presvedčíte sa. Mier.
18. november 2014

Pavol Adamec

Prečo za rok p.Nagy Tomas?, lebo za rok oceníte výhody kontjanerov pod Vašími oknami a pozdravujte p. Klainerta a spýtajte sa ho prečo jeden kontajner nezložil na Zámockej ulici :) viete, aby bol korektný voči sebe aj voči nám čo tu musíme s tou aroganciou žiť. Mier.
18. november 2014

Radek Illich

Tomáš Nagy: Nerobte z nás de..bilov, uši máme ešte v poriadku! Rozpoznáme hluk bágra a inej ťažkej techniky, od diskotéky, hluku ľudí, spevu! A tá technika je vzdialená 60 metrov, a vaše búdy 6 metrov!
18. november 2014

Radek Illich

Tomáš Nagy: Nerobte z nás de..bilov, uši máme ešte v poriadku! Rozpoznáme hluk bágra a inej ťažkej techniky, od diskotéky, hluku ľudí, spevu! A tá technika je vzdialená 60 metrov, a vaše búdy 6 metrov!
18. november 2014

Pavol Adamec

Mne pomohla cyklokuchyňa akurát tak v tom, že som pochopil, že existujú aj arogantný cyklisti. Ja bicyklujem celý život, ale od týchto ludí neočkávam žiadnu pomoc. Najprv sa musia naučiť slušne správať voči tým ktorý tu žijeme. Mier.
18. november 2014

Hugo

p. tomas nagy, vyssie ste pisali o developerskych projektoch ktore su 100 krat lepsie ako zle odlozena kopa srotu v centre mesta na safku. Tato stvrt je charakteristicka nielen atmosferou ale aj architekturou, ak ste si to doteraz nestihli koli svojej arogantnej zakomplexovanej zadubenosti vsimnut, projekt arogantne umiestnenej krabice z kovu, skla, plastu dreva a kabla mi do tohto konceptu ani pri najvacsej moznej miere tolerancie nezapada. Je to otras blud a vyplod akejsi skupinky arogantnych pseudointelektualov kt sa snazia povysit sukromny zaujem nad zaujem obyvatelov tejto stvrte. Na safku byvam 35 rokov a neni mi to jedno ze mi niekto pred barak alebo do bezprostrednej blizkosti mojho bydliska zlozi tak neesteticku, nefunkcnu, chladnu, mestsky rozpocet zatazujucu polopitch....vinu ktora mi prekaza a je mi z nej na blvanie zakazdym ked idem okolo. Jedno pojitko ktore spaja velke developerske projekty a kontajnery zo safka vidim v tom ze taktiez sa ma na tie developerske projekty nikto nepyta a vela krat vyrastu tak rychlo ze sa k nim nestihne vyjadrit ani stavebny urad. O umiestneni kontajnerov neprebehla ziadna verejna diskusia, ziaden dialog nikto to s nami ako priamymi ucastnikmi konania neriesil. Asi si uvedomoval ze by mu nic podobne nepreslo. P. Nagy skuste sa poinformovat ci o tomto zamere hlasovali poslanci miestneho zastupitelstva. Buete velice prekvapkany. P. Rosova v tomto pripade zvladla svoju ulohu bravurne ruka v ruke so slecnou Kleinert. P. Nagy ak tie budky nezacnu tak magicky miznut ako sa objavili tak pri najhorsom zacnu postupne ale velice rychlo chatrat.
PS ty esteet vezmi si tie budky pred svoj barak alebo do hocktorej stvrte ktora potrebuje komunitnu osvetu a zachranu. Napr lunik 9, pripadne pentagon. A ne v centre mesta zadarmenko 500m2 len tak tvariac sa ze robiiim nieco uzitocne a prospesne voci spolocnosti. Cucnut si cez 10000eur aj z mojich dani s tym ze to je otras a sukromny zaujem a ze robite bordel, SI ROBIS P.R.D.E.L!!!
18. november 2014

Pavol Adamec

p.Hugo súhlasím s Vami pozrite si to vyjadrenie p.Klinerta podpora novodobých pankáčov.
https://www.youtube.com/watch?list=UUGK_KAfqVvqvGHcV8uozexg&v=yn8aAXo0k5A#t=74
18. november 2014

Pavol Adamec

Verejná podpora pankáčov = podpora anarchie !!! a tu my tu nechceme.
19. november 2014

Tomáš Nagy

jedine kto je tu arogantní ste vy, len preto, ze sa niekto ako ja sa nestotožní s Vašim čisto negativistickým pohľadom na vec, ja taký niesom a ak je aj niečo negatívne na tomto projekte, ja narozdiel od Vás vidím aj veľa pozitívneho. Ale Váš čisto subjektívny názor pár občanov Vám určite neberiem. ale nemá zmysel to tu asi dalej rozoberať. lebo zrejme sa nezhodneme v ničom.
19. november 2014

Pavol Adamec

Držime palec p.Tomas Nagy a nech Vám to v tej Banskej Bystrici zafunguje pozitívne, len si tam nepúštajte arogantných pankáčov.
Mier.
20. november 2014

urban Kontakt

Dobrý deň vospolok,
rozdiel medzi developerskými projektami a tým na Šafku je o.i. v tom, že v meste sa častokrát postavia nepotrebné obrovské, desiatky tisíc metrov zaberajúce budovy, určené na nereálne účely. Sú postavené klasickým systémom zaťažujúcim toto mesto na stovky rokov vopred. Plug-and-play architektúra z lodných kontajnerov 1. využíva už vyrobené moduly, 2. nezaťažuje mesto trvalými následkami, 3. rieši urgentný problém tohto mesta vrámci podpory lokálnych šikovných a kreatívnych ľudí, ktori nás reprezentujú v zahraničí. 4. stáva sa i turisticky zaujímavou lokáciou, 5. prirodzene dáva pozor na svoje prostredie - používatelia sú inteligentní a šikovní ľudia zapájajúci aktívne i znevýhodnené vrstvy obyvateľov. 6. mnoho iných argumentov.
Budeme veľmi radi, ak okrem iného, budete reflektovať aj sociálny rozmer -najnovšie náš projekt "Móda pomáha" vyzbieral množstvo financií na konkrétne choré deti cez portál dakujeme.sme.sk. Počas Slovak Fashion Weeku sme robili množstvo workshopov a prednášky sme mali prekladané do posunkovej reči práve kôli rúcaniu bariér. Hlavne tých, čo si nosíme v hlavách....
Najnovšie ideme pracovať s bezdomovcami zapájaním sa do verejnoprospešných činností.
Pozývame vás na oslavy Mikuláša, máme program pre deti.
WC - sú verejné, nerezové a staráme sa o ne my na naše náklady, čím Staré Mesto ušetrí 25000 eur ročne, ktoré platí za v budúcnosti nefunkčné a v tejto chvíli používané iba bezdomovcami a platiacimi prostitútmi WC za fontánou. Prípojku zriaďovalo Staré Mesto a my s výškou jej platby nemáme nič spoločné.
Žiadnu dlažbu sme nezničili, práve naopak, prvý krát bola nami vyčistená tlakovou vodou. O jej pôvodnom stave máme aj záznamy, samozrejme.
Kvety pribudli, ako iste viete, sú tam už od leta a stále pekne kvitnú.
Mrzí nás, ak autá zašli na trávnatú plochu, iste je už zrevitalizovaná za ten čas. Registrujeme však väčšie, dlhodobo vyšliapané časti trávnikov, ktoré obyvatelia tolerujú, tak veríme že tento dočasný problém nie je prekážkou vo vzájomnej komunikácii.
Projekt, o ktorom tu diskutujeme, poskytuje prácu hendikepovaným /zametajú lístie napríklad/, ale i tým šikovným. Jednoducho, dávame aj spolu s vami - PRÍLEŽITOSŤ. A dostávajú ju ľudia, ktorí, keď budú silnejší, posunú zas ďalšie príležitosti iným...
Sme občiansky aktívni ľudia, profesionáli vo svojich odboroch, či zástupcovia občianskych a neziskových združení.
Projekt Šafko vnímame ako nástroj na oživenie miesta, ktoré desiatky rokov nemalo svoj zadefinovaný ráz a účel. Čiastkové aktivity neriešili dlhodobo problém námestia, hneď po ich skončení sa všetko vrátilo do svojich koľají a na mieste, kde teraz stojí projekt z lodných kontajnerov, bola iba nesúvislá dlažba a bezdomovci. Napriek exponovanému miestu, funkcia námestia v urbánnom priestore v podstate od zániku „Kazačok-u“ absentovala.
S takýmto problémom sa stretávajú aj iné európske mestá a dnes už máme množstvo prípadových štúdií, kedy sa spoluprácou samosprávy, architektov a cielených komunít postupne vybuduje priestor, ktorý poskytuje zázemie kreatívnym profesionálom, lokálnemu dizajnu, umeniu, či komunitám a neziskovým organizáciám na svoju činnosť. Slovenskí dizajnéri na svoje reálne uplatnenie potrebujú zároveň možnosti prezentácie svojich diel, či výrobkov. Na druhej strane miestni obyvatelia ale i turisti výrazne oceňujú práve autentickú lokálnu tvorbu. Pamiatky, na ktoré je mesto hrdé spolu s novou, sviežou „krvou“ je presne to, čo robí každé mesto zaujímavým, jedinečným.
Projekt Šafko vzniká organicky, postupne, nie je to developerský projekt. Už teraz však zaznamenal výrazne pozitívne ohlasy obyvateľov Bratislavy a Starého Mesta. Ale i v zahraničí zarezonoval ako pozitívny prvok v súlade s novými spôsobmi definovania funkcií v mestách.
Napriek dočasnej absencii vody, či nedokončeniu priestorov sa tu konajú akcie ako napríklad tancovanie tanga na námestí, dobrovoľnícka pomoc pri sadení kvetov, spoločné čítanie literatúry, vítanie nových „rezidentov“, prípadne otváranie ich expozícií, opravovanie bicyklov, rôzne „bicyklové workshopy“, komunitné stretnutia a podobne.
Projekt privítal ďalšie nadácie a neziskovky /napr Magna - deti v núdzi/, ktoré na mieste pracujú so svojimi klientmi s mentálnym či fyzickým hendikepom, alebo pripravujú dobrovoľníkov na ich misie.Pribudne knižnica a viac mobilných ihriskových prvkov pre deti, vytvorí sa miesto na posedenie na námestí aj v nepriaznivom počasí.
Šafko sa stalo priamou súčasťou slovenského fashion weeku v spolupráci s Budapešťou ale i viedenským fashion weekom. Pravidelné umelecké prezentácie sú jeho súčasťou.
Rezidenti sa zároveň stali tzv. „očami“ priestoru, vymizli ľudia pravidelne tam zahadzujúci množstvo odpadu, znížil sa počet bezdomovcov, rezidenti prirodzene kontrolujú i kvalitu upratovania priestorov či úpravy zelene firmami najatými mestskou časťou. Je dôležité pripomenúť aj ich aktívnu participáciu na odmietnutí navrhovaného parkoviska na danom mieste mestom Bratislava.
Na to, aby mohol projekt plnohodnotne fungovať, je potrebné vybudovať fungujúcu infraštruktúru a vzťahy. Na Šafku sa už dá posedieť, či pracovať – je tu aj WIFI pripojenie zadarmo vďaka Nadácii Orange, ktorá sa projekt rozhodla aktívne podporiť a obsahovo pomôcť naplniť. Zároveň pribudli lokálne malé potraviny-bistro a kaviarnička. To všetko spolu zohráva dôležitú úlohu pri tom, že Šafko sa obnovuje na mape Bratislavy.
Oz Kontakt spolu s „rezidentmi“ projektu /Cyklokuchyňa, dizajnéri a pod/ si uvedomuje dôležitosť komunikácie so susedmi – čiže obyvateľmi susedných domov. Je to aj pre nich po rokoch nová situácia a nová náplň blízkeho priestoru. Boli by sme radi, keby vnímali aj oni pozitíva projektu a jeho víziu ako aj prijali ich konštruktívne návrhy na vytvorenie vzájomných väzieb. Nakoľko leto bolo venované dovolenkám, v pláne sú susedské aktivity, či stretnutia na jeseň.
...žijeme spoločne v meste, ktoré má svoj rytmus a jeho obyvatelia svoje potreby. Zároveň však nutne potrebuje oživiť, omladnúť a tým aj ekonomicky a sociálne zosilnieť. A k tomu prispievajú práve projekty, ktoré týmto podporujeme a tešíme sa na ich ďalšie aktivity.
24. november 2014

Hugo

To to a nieco podobne som uz cital na minimálne troch forach kde sa horlivo diskutovalo K danej téme. Mi to pripadá ako vhodne Zvolena slachtenaa formulka na odzbrojenie nespokojných rezidentov. Vase slachtenee ciele sa dajú s kludom rozviijat aj v prenajatých priestoroch mimo šafka v plechovych krabicach kt spatia okolie a sposobuju mi nevolnost nehovoriac o reklame kt vam tieto obludy sprostredkuvaju. Podotyykam neplatenej arogantnej celee zle.
19. december 2014

Pavol Adamec

Takto to vyzerá po včerajšej akcii na ,,Šafku,, ktorá sa konala 18.12.2014.Bývalá pani starostka Rosová nám slubovala, že tam bude bývať poriadok!!!
19. december 2014

urban Kontakt

AD:Neporiadok po akcii 18teho: ospravedlnujeme sa za vzniknutu situaciu, zjednali sme hned napravu. Za pochopenie dakujeme.
19. december 2014

urban Kontakt

AD:Neporiadok po akcii 18teho: ospravedlnujeme sa za vzniknutu situaciu, zjednali sme hned napravu. Za pochopenie dakujeme.
19. december 2014

ferko

Nič ste nezjednali
19. december 2014

urban Kontakt

Zaciname od 11tej, medzicasom sme odpratali stolicky a idu tam ludia, ktorých sme hned obvolavali, upratovat zvysok. Takze sme zjednali napravu. A znova dakujeme za pochopenie.
Zaroven vas a vase deti srdecne pozyvame dnes /piatok 19.12. 2014/ od 15 do 17 h na kreativne workshopy, kedy budeme vyrabat farebne svietniky a textilne brmbolce. Kupou napríklad teplého caju mozte zaroven podporit ludi bez domova predavajucich v stanku VAGUS.
19. december 2014

urban Kontakt

Zaciname od 11tej, medzicasom sme odpratali stolicky a idu tam ludia, ktorých sme hned obvolavali, upratovat zvysok. Takze sme zjednali napravu. A znova dakujeme za pochopenie.
Zaroven vas a vase deti srdecne pozyvame dnes /piatok 19.12. 2014/ od 15 do 17 h na kreativne workshopy, kedy budeme vyrabat farebne svietniky a textilne brmbolce. Kupou napríklad teplého caju mozte zaroven podporit ludi bez domova predavajucich v stanku VAGUS.
19. december 2014

Karol Kolčár

Dobrý deň moje meno je Karol Kolčár. V starom meste žijem a pracujem už niekoľko rokov (14) a mám prenajatý kontajner na Šafku. Žil som v zahraničí, skončil som vysokú školu, celý svoj aktívny život sa snažím o to, aby som v meste v ktorom žijem nie len prežíval, ale aj žil. Vždy som závidel, ľudom, ktorí žijú v progresívnych mestách ako sú Londýn, Paríž, Berlín, ale aj Viedeň, Praha, Budapešť či Brno a mrzelo ma, že v očiach mnohých je Bratislava vždy len mesto, kam sa chodí zarábať a nie žiť, skôr prežívať. Preto som s veľkým nadšením uvítal aktivitu O.Z.Kontakt, ktorý prišli so sviežim nápadom umožniť mladým aktívnym slovákom, aby svoju tvorbu, nápady, sny mali kde realizovať a neboli nútený byť na periférii mesta, keďže nájmy v centre umožňujú pocitvo podnikať len veľmi solventným firmám. Šafko stelesňuje všetko čo mám na 21. storočí rád: urbanizmus, dizajn, mladosť, drzosť, aktivizmus, hrdosť! Dnes stojíme pred nevôlou občanov, tých občanov, ktorým asi nevadí, že štúrova ulica je nečinne rozkopaná x mesiacov a aj legendárna Karmína už skrachovala. Taktiež mnohým asi nevadia nevkusné stánky richmenov a novinových kioskov, ktoré si ako soc pop suvenír fotia zahraniční turisti a podáva sa v nich jedlo tretej kategórie, či predávajú cigarety a alkohol. Na Kamennom námesti sú zo zelene verejné toalety a určite už nemusím ďalej vypisovať, kolko reálnych problémov toto mesto a centrum má! Tak prečo vám vadí Šafko, miesto ktoré môže na mape Bratislavy zasvietiť ako diamant, len mu treba dať Šancu. Je to ešte dieťa, ale plné snov, ktoré si plnia ľudia, ktorí tvoria budúcnosť tejto krajiny. Ak nám Šafko zoberiete zas tam bude len veľké nič, prázdno a smutno. A Bratislava bude o daľší krok bližie k mestu ktoré fakt nie je pre ľudí.

PS: za ten neporiadok (par poharov a stoličky) môže môj kontajner, ospravedlňujem sa a už som zjednal nápravu. Ale úprimne si myslím, že skutočný problém nie je pár plastových pohárov.)
12. august 2015

Ivo

Lodné kontajnery na Šafárikovom námestí

Len pripomínam neriešenie problému s lodnými kontajnermi, už máme vyše pol roka po voľbách a kontajnery stále špatia Šafárikovo námestie. Odvezená bola len časť, zostala tam špina a smetie, priamo v turistickej lokalite.
Navrhujem vypísať súťaž na to miesto s príjemnou štýlovou kaviarňou s terasou, detským ihriskom a množstvom zelene okolo (a la Medicka zahrada).
16. marec 2018

Martin U

Kontajnery boli odstránené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania