Plánky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Záhorská Bystrica

V riešení

Stavia cela ulica - poznate to? Aj na Plankach sa najde stavebnik, ktoremu je toto velmi blizke. Tesme sa vsetci, ze po dlhych rokoch si sused nieco nasetril a konecne zabrani zosunu hliny na cestu zo svojho tazko nadobnuteho pozemku z cias socializmu. Cestu si zaplatili ini susedia, ale tento sused ani euro ci este v davnej minulosti co i len korunu. Dnes pod heslom z uvodu si este musime uzit jeho neporiadok v najblizsom okoli legalnej stavby, blato na ceste, stavebny odpad, flase a obaly z obcerstvenia stavbarov, skladku stavebneho materialu, nelegalne zahradenu komunikaciu, rozbity povrch komunikacie a mudre poznamky robotnikov pri prosbe o aspon pozametanie suchej hliny. V Zahorskej na Plankach bezny folklor.
Bolo by dobre, keby Stavebny urad Zahorska Bystrica kontroloval naplnanie svojich stavenych povoleni.
Trochu si rypnem: Uradnici nemusia cakat na podnety obcanov. Nikto z obcanov nebude nic nahlasovat, uradnici ho obratom vystavia na pranier vsetkym lojalnym v lokalite a to asi nikto nepotrebuje. Starosta? V Zhorskej skoda namahy, volby su daleko.

05. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nakoľko píšete, že ide o územie Mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica, odporúčame Vám kontaktovať priamo túto mestskú časť
Kto? Mestská časť Bratislava-Záhorská Bystrica

Marína Gorgheto
Referát komunikácie
05. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Záhorská Bystrica
12. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Na území Záhorskej Bystrice je aktuálne rozostavaných 350 stavieb, anonymný odkaz na anonymnú stavbu preto nevieme vybaviť. Stavebný úrad robí náhodné kontroly a zároveň pri výkone našej práce sledujeme dianie v mestskej časti. V prípade, že zaznamenáme porušenie podmienok v stavebnom povolení, upozorňujeme stavebníkov na dodržiavanie čistoty na verejných priestranstvách a komunikáciách. Vnímame aj ľudský aspekt spolunažívania, ktorý je však na samotných susedoch. Ďakujeme za pochopenie.
Stavebný úrad Miestneho úradu Bratislava – Záhorská Bystrica

Stavebný úrad MČ Bratislava-Záhorská Bystrica
25. apríl 2021

Peter

Ospravedlnujem sa, v prilohe najdete presnejsiu identifikaciu stavby, pre lepsiu orientaciu piata ulica, suradnice 48.2010493, 17.0501198, suradnice staci skopirovat do mapy).
Sucasny stav sa nijako nezlepsil, nasa cesta samozrejme rozbita a zablatena.
Pre p.Krupu, starosta Zahorskej Bystrice: Dakujem pracovnikovi uradu, ze sa venuje rozsiahlemu odpisovaniu. Mozno by za ten cas zistil, co potreboval a vyzval stavebnika k naprave.
Mame to tak na urade v Zahorskej Bystrici uz zavedene, ze sme vsetci v Zahorskej odkazani na anonymov. Lebo ak nie ste anonym, tak vas nasi uradnici v Zahorskej Bystrici verejne zdiskredituju.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.