Nekonecna revitalizacia parku Andreja Hlinku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Jardo 04. augusta 2014

Park Andreja Hlinku je v katastrofalnom stave uz od jari. Este v horsom nez bol predtym. Starosta Ruzinova Pekar sluboval obyvatelom Ruzinova jeho revitalizaciu, lenze tato sa taha uz od jari, pricom v parku sa fakticky NIC nedeje! Okrem rozbitych chodnikov, ktore su v tomto stave uz dobre 4 mesiace, a momentalne sa vdaka povodni po nich neda vobec chodit, zdevastovanej zelene a bezcielne navozenej zeminy, v parku nevidno ziadny pohyb a ziadnych robotnikov, tym menej nejaky posun v nekonecne sa vlecucej "revitalizacii". Alebo je to zamer starostu o nacasovanie finisu presne do predvolebneho obdobia? Kedze komunalne volby su az na jesen, az ma mrazi pri pomysleni, ze tento zufaly stav rozbiteho parku bude trvat este niekolko mesiacov.

05. august 2014

Marian

Ten park je skutocne v ubohom stave, ktory pretrvava uz od zimy. Spina, bordel, povalujuce sa plastove flase, stare palety, haldy neodvezenych kusov stareho aslaftu a pomedzi tym vsetkym sa pohybujuci chodci. Je len otazkou casu kedy niekto pride k urazu. Som zvedavy, kto si potom s kym bude prehadzovat zodpovednost, pretoze v tomto stupidnom state nie je nikto za nic zodpovedny.
05. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
revitalizácia parku je náročný projekt z hľadiska koordinácie a organizácie, vzhľadom na to, že práce zabezpečuje viacero spoločností, z ktorých každá má na starosti určitú časť a všetky treba vzájomne skoordinovať. Zhruba trištvrtiny nákladov financujú súkromné zdroje. Zároveň časť dodávateľov mestská časť vyberala verejným obstarávaním. Toto všetko je potrebné zladiť a na seba nadviazať. Mestská časť Ružinov je rada, že sa podarilo zohnať na rekonštrukciu peniaze, čo trvalo prakticky tri roky. S prácami sú, samozrejme spojené obmedzenia, park by mal byť hotový v septembri.


kancelária starostu
06. august 2014

Viva

RE: kancelária starostu

Argument o náročnosti projektu revitalizácie parku je úbohý !
Toto nie je výstavba jadrovej elektrárne ...

Celá revitalizácia by sa dala zrealizovať za cca 1 mesiac, pokiaľ by projekt bol dobre naplánovaný a najmä, pokiaľ by sa tam kontinuálne pracovalo.
Tu sa to ťahá celé už mesiace.
Načo ste teda vybrali takého dodávateľa, ktorý to nie je schopný zrealizovať v primeranom čase ? To bude revitalizácia prebiehať ešte celý ďalší rok ?! Lebo "do septembra" tam nestihnú nič.

Pri tom, ako sú schopní to robiť sa až desím toho výsledku, keď to odvzdajú. A vraj sa tam má dať aj korčulovať na inlinoch. Pritom šírky chodníkov zostanú nezmenené ?

P.S.
Chodievam popri parku (lebo teraz je prechod parkom nemožný - sú tam zátarasy) pomerne často a za dobu od zahájenia prác sa tam väčšinu času vôbec nepracuje.
(dnes tam poobede betónovali pri fontáne, na iných častiach nerobil nik !)
Za tie mesiace je to toľko premárneného času ...
Keby tam ten stavebník pracoval naplno, za mesiac tam nie je čo robiť.
Teraz zjavne asi už čakajú, keď nasneží ... aby bolo čo robiť aj ďalší rok.
Pritom park je NEPRIECHODNÝ, strhnuté asfalty len zvyšujú prašnosť v celom okolí.
Úžasné zvládnutie revitalizácie.
:-(
09. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zrekonštruovaný park Andreja Hlinku sme otvorili 6.9.2014.
Veríme, že do parku sa opäť vrátia návštevníci, ktorí sem prestali chodiť, lebo park chátral.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania