Bratislavský hrad-kôš-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: Národná Rada SR

Uzavretý
meno
Ján 05. apríla 2021

Kôš umiestnený hneď. vedľa vodovodu na pitie. Je to nehygienické a nedôstojné , keď sa bude niekto chcieť napiť a vedľa bude páchnuť smetný kôš.

05. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Národná Rada SR
09. apríl 2021

Odpoveď samosprávy



Dobrý deň,

umiestnenie smetného koša je zrealizované podľa projektovej dokumentácie. Predpokladáme, že architekt a projektant dostatočne zvážili jeho umiestnenie.

K uvedenému si dovoľujeme doplniť, že denne je zabezpečené vyprázdňovanie smetných košov v celom areáli Bratislavského hradu a v prípade väčšieho výskytu návštevníkov hradného areálu aj viackrát za deň.

S pozdravom
Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR
09. apríl 2021

Roman Mihalik

Že je niečo podľa projektovej dokumentácie neznamená, že to je správne. V Karlovej Vsi bola zrekonšteuovaná električková trať podľa projektu a ukázalo sa, že napriek tomu nové električky na nej dunia a preto sa menil následne projekt aby v ďalšom úseku od tunela po Riviéru neduneli. Aj napriek dennému vyprázdňovaniu košov zápachu zabrániť neviete, preto by bolo lepšie kôš posunúť o pár metrov. Iste Vám architekt v tom brániť nebude.
13. apríl 2021

Ján

Presne tak ako píše Roman.. Treba len záujem a ochotu riešiť problém, ktorý vadí ľuďom , ktorý využívajú tento park. Neospravedlňujte nedostatok v projekte architektom. Tento istý problém je v Landererovom parku pri Šafárikovom námestí. takisto je kôš 50 cm od vodovodu a tam koše v letných hodinách boli permanentne preplnené a páchli a lietali okolo nebezpečne osy. A tí architekti , ktorý to projektovali iste nemajú doma vedľa vodovodu smetný kôš. Keby použili logiku a zdravý rozum, tak by to tak nebolo. Takisto by sa mali zamyslieť aj tí ,ktorý to kolaudovali.
13. apríl 2021

Antoan

Bol by som zvedavý či v Kancelárii Národnej rady SR majú koše taktiež hneď vedľa vodovodu. Ako mohol niekto niečo také navrhnúť. Je večná škoda ,že to mnohý architekti robia viac pre peniaze a nie pre funkčnosť estetiku a logiku tak aby to vyhovovalo a slúžilo hlavne ľuďom , ktorý to budú využívať. Kompetentný sľubovali , že budú naslúchať potrebám a pripomienkam občanov. No zjavne sa tak nedeje. Stále rozhodujú podľa seba, ako im to vyhovuje a občan je druhoradý.
Dúfam , že príde čoskoro k náprave v prospech návštevníkov . Veď čo si o nás môžu myslieť cudzinci ?

Takisto by bolo vhodné v každom prípade umiestniť po každom zrealizovanom projekte na tabuľke, kto a z akej architektonickej kancelárie ten projekt projektoval a kto to realizoval . Aby si každý vedel urobiť osobný úsudok kvalite a účelnosti projektu a o zhotoviteľovi.
13. apríl 2021

Ján

Prosím preposlať samospráve.

Odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR
13. apríl 2021

Ján

Prosím podnet zmeniť na v riešení, pretože nie je vyriešený ani uzavretý. A preposlať ho na riešenie.
15. apríl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný NR SR so žiadosťou o dodatočnú reakciu.

S pozdravom

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania