Mudrochova-detské ihrisko-potrebná údržba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Zarastena asfaltova plocha ihriska vo vnutrobloku.

06. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Mechanicky očistíme kraje chodníkov na tomto dvore do konca apríla 2021.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
06. apríl 2021

Floralys

bolo by mozne na tejto ploche vybudovat basketbalove kose? ak by sa pridalo aj oplotenie, mohlo by vzniknut aj mensie street futbalove ihrisko. teenegeri toho nemaju v okoli moc. povedal by som, ze skoro nic. tato plocha je odjakziva absolutne nevyuzita a zbytocna.
06. apríl 2021

Floralys

okrem ineho, divim sa ze takychto oplotenych sportovych arealov po vzore ameriky rapidne v nasich uliciach nepribuda. tak jednoduche riesenie a decka nebudu musiet behat za loptou az na cestu, ludom nebude lietat lopta az na balkony a skvalitnenim ploch sa zvysi zaujem o sport. vzdy boli kvalitnejsie ihriska iba v arealoch skol, kde bol zakaz chodit. taketo ihriska maju byt na kazdom sidlisku. a ak to obyvatelom vadi, tak mozu ist byvat na vidiek 🤷🏻‍♂️
09. apríl 2021

Lucia T.

Dobrý deň,
na jednej strane kvitujem, že sa mesto snaží upravovať a skrášľovať prostredie, ale na druhej strane by bolo fajn zobrať pri tom do úvahy aj ako je daný priestor využívaný obyvateľmi. Na tom ihrisku (napriek nedobrému stavu povrchu) z času na čas aspoň niekto si občas zahral bedminton, tenis alebo sa hral s loptou, decká behali hore-dolu. Teraz to bude čo? Skok cez hriadky?
Takáto hriadka patrí pred OC Račan (viď príslušný podnet). V tesnej blízkosti ihriska je to trochu zvláštne riešenie.
A keď už teda hriadku s kvetmi, tak prečo nie nejaké permakultúrne riešenie s trvalkami, priateľské k hmyzu a biodiverzite? Toto pole s kôrou je ako veľmi udržateľné z dlhodobého hľadiska? Že 3 krát za rok prídu pracovníci so sadenicami, ktorých životnosť bude 2-3 mesiace a budete ich musieť chodiť celé leto polievať, aby prežili?
Z môjho pohľadu to zatiaľ nevyzerá ako vydarené riešenie - ani pre obyvateľov/užívateľov ihriska, ani z hľadiska prevedenia "záhonu s kvetmi".
Ďakujem, že sa staráte, len to trošku lepšie premyslieť.
21. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Plochu sme vyčistili od nánosov.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania