Prechod pre chodcov na Dolnozemskej ceste/Žehrianska

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Sandra Banášová 06. augusta 2014

Chcela by som upozorniť na nebezpečný prechod pre chodcov.Od januára bývame v novostavbe na Betliarskej ul. Sme tu ďalej od obchodov aj MHD.Samozrejme väčšina máme autá,ale nemôžem syna neustále rozvážať.Donedávna som netušila,ako riskuje svoj život pri prechádzaní cez cestu. Potešilo ma,že budeme mať bližšie aj obchod,myslela som si..Ako dobre,kým som nezistila,že je takmer nemožné prejsť na druhù stranu.Pýtam sa syna,ako chodí zo školy,a od kamaráta a on mi veselo odpovie,že jednoducho sa na risk púšťa do cesty.Keďže Dolnozemská je rýchlostná cesta,je veľké riziko,że vodič nedobrzdí!!Podchod je zapečatený,zrejme kvôli bezdomovcom,čo chápem.Keďže zo strany Betliarskej,už bývame aj my a okrem Merlosu tu rastie ďalšia stavba,je na zamyslenie vyriešiť bezpečný prechpd k zàstavke Žehrianska,na spoj 98,801 do mesta.Syn mi chodí často do mesta ku kamarátovi a zo školy GYMPABA s 801,tak snáď ma chápete,že mám strach.Myslím,že riadne označiť prechod nie je taká položka,aby sme riskovali životy našich detí a nás samých.

06. august 2014

Vlado

1. To miesto z fotky je byvaly cyklopriechod

2. Verte-neverte, vybudovat novy priechod pre chodcov je v nasom meste beh na dlhu trat. To je tolko administrativy a byrokracie, ze naklady na kancelarsky papier by asi boli vyssie nez na samotnu farbu

3. Nedavno v jednom smere zvysili rychlost na 70 km/h. Ak idem tych 70, tak ma vsetci predbiehaju. Z druhej strany je 50-tka, ktoru zvyknu casto merat

Drzim palce, aby vam tam urobili priechod, ale mam obavy, ze sa nedockate
06. august 2014

Sandra

Ďakujem za povzbudenie, :)
viem o tom, že je to cyklopriechod, preto som spomenula zapečatený a z našej strany aj demontovaný podchod..
A tiež veľmi dobre viem ako sa jazdí po Dolnozemskej, jazdím po nej denne.

A presne to ma na tom mrzí, že život našich detí, nemá pre určitých žiadnu váhu. Môj syn skutočne nemá kadiaľ prejsť, pretože tam iný priechod nie je, jedine, že by sa prešiel cez pol sídliska na Bzovícku, čo má kilometer chôdze naviac. Nieže by mu to uškodilo, ale úprimne, asi nikto z nás, by nechodil kilometer navyše. A ja verím, že sa priechodu dočkáme, keďže sa strana pri Merlose rozširuje. Predtým sme bývali na Zádunajskej a napriek tomu, že je to pri diaľnici, nemusela som sa obávať, pretože je to tam perfektne vybudované, ako pre chodcov, tak pre cyklistov.
08. august 2014

znenazdajky

len pre upresnenie, 70ka je z oboch stran:
- smerom von z Petrzalky je umiestnena hned za nadjazdom
- smerom od Rusoviec je umiestnena asi 50 m pred tymto zle vyznacenym cyklistickym priechodom
09. august 2014

jaro

70ka nieje z oboch stran!!!
09. august 2014

znenazdajky

70ka je z oboch stran. keby to nebola pravda, tak to sem nepisem. vcera som si to obzvlast pozrel, ako daleko od toho priechodu to je. ak neverite, chodte si to pozriet.
11. august 2014

Sandra Banášová

Včera mi skoro zrazili syna!!!
A je tam iba 70ka!!
13. august 2014

Vlado

70-tka je uz aj z druhej strany, asi tam pribudla iba pred par dnami.

Cesta je prilis siroka a moj neodborny nazor je, ze v strede cesty by mal byt aj ostrovcek.

Podnet som posunul aj na FB stranku magistratu: https://www.facebook.com/Bratislava.sk
14. august 2014

znenazdajky

70ka tam je uz asi mesiac, ak nie dva.
ostrovcek je dobry napad a nielen tu, ale aj na inych miestach. a nielen taky provizorny, ale riadny s obrubnikom, aby sa nedal krizovat autami.
25. september 2014

Peter

Podľa aktuálnych informácii nejde o priechod pre cyklistov, nebude ani obnovený a nie je bezpečný.
Predmetný pokusný priechod sa budoval na konci 90. rokov ako prvé pokusy s cyklochodníkmi.
Priechod pre chodcov musí byť označený aj zvislým dopravným značením, čo v tomto prípade samozrejme nie je.
Predmetný priechod je nebezpečný a nevhodný, pod nadjazdom vedú k Melrose a zastávkam chodníky, resp. komunikácia, treba využívať tento smer.
Podobná situácia je na Dolnozemskej pri Gettingovej ulici, sú to nebezpečné miesta, ktoré je nutné stavebne uzavrieť a pokiaľ nedôjde k rozvoju územia v mieste, kde mal stáť národný futbalový štadión, tak dúfam, že nikoho nenapadne priechod navrhovať znovu.
30. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v tomto prípade sa nejedná o priechod pre chodcov, ale je to pozostatok po bývalom cyklistickom priechode, ktorý sa už nepoužíva, a nie je preto obnovený. Obnova, resp iná úprava je v štádiu riešenia. Nie je to otázka svojvoľného namaľovanie tzv. zebry kamkoľvek. Je na to daný proces zo zákona, musí byť vypracovaný projekt organizácie dopravy, ktorý musí mať predovšetkým súhlas Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru. Následne je možné vybudovať prechod. V zmysle noriem platných v SR by to malo byť s úpravou chodníkov a s osvetlením a dopravným značením, čo nie je zanedbateľná investícia, preto to nejde, aj vzhľadom na obmedzený rozpočet, tak rýchlo ako by sme si všetci želali. Keby to bolo v našich možnostiach, tak je tam prechod vymaľovaný na druhý deň. Musíme však, tak ako všetci rešpetkovať pravidlá a zákony tejto krajiny.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
10. september 2015

nezávislý_pozorovateľ

Ja by som tento podnet označil za vyriešený, je tu aj stanovisko Magistrátu a obnovený nebude.
Ďakujem
12. október 2022

Janka Miková

Dobrý deň, ano táto situácia je otrasná. Tiež bývame na Betliarskej ulici. A chodíme pešo ráno aj po obede nakoľko dcéra chodí pri Tescu do školy. Bolo by naozaj dobré spraviť tam priechod pre chodcov alebo dať do poriadku podchod. Denne tam prechádza dosť ľudí a nakoľko sa stále rozširuje výstavba chodcov bude pribúdať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania