Nevhodné osvetlenie Kostola sv. Františka z Assisi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Martina 13. apríla 2021

Dobry den,

prosime tymto o vyriesenie problemu - prednedavnom bol na Namesti sv. Frantiska pred kostolom nainstalovany novy reflektor, ktory by mal osvetlovat zvony kostola, resp. jeho prednu cast. Tento reflektor je ale velmi nevhodne nasmerovany a zaroven velmi silny, takze po zotmeni nam obyvatelom na namesti svieti priamo do okien neprijemnym bielym svetlom. Co je ale este horsie, v podstate sa vecer neda pozerat z okien von, pretoze reflektor silno svieti priamo do oci. Ostatne svietidla na ulici su bud nasmerovane dole na chodnik alebo svietia tlmene. 

Prosime vas tymto o nasmerovanie (alebo stlmenie) reflektoru tak, aby nam nesvietil vecer priamo do okien a do oci.

Dakujeme vopred za skore vybavenie,
Martina

15. apríl 2021

Michal K.

este nedavno to bola lampa verejneho osvetlenia, ktora osvetlovala chodnik. zrazu sa zmenila na osvelenie kostola? elektricku energiu plati kto? bola tato zmena vobec legalna?
ak si chce kostol osvetlit svoje zvony, moze to urobit vhodnejsim sposobom a nesvietit ludom do okien.
21. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Siemens opätovne zapol reflektor, ktorý bol namontovaný pred cca 15rokmi a bol vtedy aj hneď vypnutý z dôvodu obťažovania obyvateľov na námestí. Oslovili sme obratom Siemens a zabezpečili vypnutie osvetlenia v pondelok 12.4.2021. Overovali sme, či je už všetko v poriadku. Reflektor už nesvieti.

za Miestny úrad MČ Karlova Ves
Ing. Beata Boháčiková
21. apríl 2021

Ondrej I

Môžem sa spýtať, načo je tam teda namontovaný reflektor? Nedalo by sa tam umiestniť jemnejšie nasvietenie kostola? Ak nie, tak stĺp je nepotrebný a vhodný na odstránenie.
14. máj 2021

Ondrej I

Administrátor, prosím, pošlite to znova samospráve, aby sem sa dozvedeli, čo bude s týmto stĺpom. Je neprípustné, aby tam len taký nepotrebný a neužitočný zavadzal. Riešenia sú dve: 1. umiestniť naň vhodnejšie osvetlenie; 2. odstrániť stĺp.
Ďakujem.
14. máj 2021

Admin KV

Dobrý deň, pán Ondrej, v prípade požiadavky na odstránenie stĺpu Vás prosím o vytvorenie nového podnetu. Tento podnet sa týkal nevhodného osvetlenia a samospráva ho vyriešila.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania