Autobusová zástavka Bajkalská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Branislav 11. augusta 2014

Pekný deň,
navrhujem iniciovať zodpovedných na presun medzimestskej autobusovej zástavky z Bajkalskej ulice na Tomášikovu pred železničnú stanicu Nové Mesto.
Na Bajkalskej ulici nie je pre čakajúcich vytvorené slušné prostredie, nie je vybudovaná infraštruktúra (prístrešky, toalety), nie je dostatok smetných košov. Čakajúci cestujúci tak "nie vlastnou vinou" znečisťujú okolie Bajkalskej ulice.
Presunom zástavok medzimestských autobusov sa dosiahne vytvorenie dopravného uzlu medzimestských autobusov, železničnej dopravy, mestskej hromadnej dopravy (autobusy, električky) čím sa uľahčí prestupovanie cestujúcich, vytvorí slušné prostredie pre čakajúcich s vybudovanou infraštruktúrou (čakáreň, toalety), zlepší bezpečnosť výjazdu autobusov, odľahčí rušná Bajkalská ulica, ... .
Doterajšie autobusové zástavky by sa prebudovali na hygienický pás zelene, čo je všeobecný trend v európskych veľkomestách.
Ďakujem
Branislav

12. august 2014

jaro

Dobreee.
07. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, požiadame príslušné oddelenie o preverenie tejto možnosti, avšak zastávka medzimestskej dopravy je kompetenciou dopravcu - teda Slovak Lines, ktorý by mal takéto niečo iniciovať v dohode s Dopravným podnikom Bratislava. Slovak Lines je akciová spoločnosť mimo kompetencie samosprávy, akcionármi sú s 56 % spoločnosť Bus Transport, s.r.o. a s 44 % Fond národného majetku SR.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
30. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podarilo sa nám získať stanovisko Slovak Lines, a.s.:

"Zastávka Bratislava, Bajkalská ul. je pre cestujúcich dochádzajúcich z regiónu do Bratislavy z pohľadu pravidelnej prímestskej dopravy jednoznačne jedným z najvýznamnejších prestupových uzlov v Bratislave. Na uvedenej zastávke vystupujú a nastupujú cestujúci dochádzajúci za prácou, študenti do škôl ako i ostatní cestujúci zo smeru Pezinok a Senec. Jedná sa o prestupy z celého regiónu, kde naša dopravná spoločnosť zabezpečuje prímestskú pravidelnú dopravu zo smeru Pezinok, Modra, Doľany, Chtelnica, Budmerice, Vištuk, zo smeru Senec, od Čataja, Veľkých Úľan, Hurbanovej Vsi, Zálesia, Ivanky pri Dunaji a ostatných obcí. Okrem našej dopravnej spoločnosti predmetnú zastávku využívajú aj iní dopravcovia v rámci prímestskej dopravy, napr. SAD Trnava, SAD Dunajská Streda.

Tvrdenie, že presunom prímestskej zastávky Bratislava, Bajkalská pred železničnú stanicu na Tomášikovu ulicu pred železničnú stanicu Nové Mesto sa dosiahne vytvorenie dopravného uzlu sú neopodstatnené a sú jednoznačne proti záujmom cestujúcich z uvedených regiónov. Presunom zastávky by došlo najmä zo smeru od Pezinka k zmene trasovania spojov, ktoré by malo za následok predĺženie jazdnej doby. Taktiež nesúhlasíme s vyjadrením, že by nastalo zlepšenie bezpečnosti výjazdu autobusov, pretože premávka po navrhovanej zmene trasy je už v dnešnej dobe preplnená a dochádza k dopravným zápcham, či už v rannej špičke alebo poobede. Máme zato, že touto zmenou by došlo k zhoršeniu cestovania, nielen cestujúcim ktorí prestupujú, ale došlo by k zhoršeniu komfortu cestujúcich pokračujúcich na nasledujúce zastávky, či už Prievozská a následne Bratislava, AS."

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
23. október 2017

Valachova Eva

Dobry den, chcela by som touto cestou upozornit na nevyhovujuce stanoviste medzimestskych zastavok na Bajkalskej ulici. Cestujem casto z Modry do Bratislavy a spat. Na zastavkach by mali byt aspon pristresky ktore by nas chranili pred nepriaznivym pocasim. To pochopi len ten kto to zazije na vlastnej kozi.V lete tam vyslovene prazi na hlavu nie je tam nikde tien a v dazdi a vo vetre nam vyvracia dazdniky a mokneme. Naozaj si my cestujuci nezasluzime lepsie podmienky? Prosim kompetentnych aby boli empaticki a nieco konecne zacali robit! Na zastavke c 5 je uz dlho opreta tabula grafikonu na zemi a ludia pocupiacky citaju. Je to fakt hanba Bratislavy! Robte uz konecne nieco s tym. Dakujem.
24. október 2017

Peter

Jaaaj tak Branislavovi by to tak vyhovovalo,tak musi aj ostatnym :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania