Rustaveliho-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Dobry den prajem. Rad by som vas pekne poziadal o doplnenie koša. Na fotke ktoru som vas poslal je vidiet ze nikde v danej casti nieje kôš. Zaroven som sa snazil červenou farbou oznacit ze kde by sa hodilo jeho doplnenie. Danú cast na fotke kazde rano okupujú deti ktore chodievajú do skoly. Kazde rano tam po sebe nechaju bordel a pripadne aj špaky. Prosim bolo by mozne doplnit kôš a pripadne taky do ktorého by sa mohli hádzať špaky. Vopred dakujem.

22. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Vyhodnotili sme si ho interne a rozhodli sme sa mu nevyhovieť.
Dôvod je ten, že ide o miesto medzi budovou kotolne a zadnou stranou bytovky. Z povahy takéhoto miesta nepovažujeme umiestnenie odpadkového koša za zmysluplné.

Chodci majú k dispozícii odpadkových kôš v blízkosti zastávky MHD približne 15 metrov vzdušnou čiarou od vyznačeného miesta, alebo na opačnej strane predmetnej bytovky pri adrese Rustaveliho 16.

Takúto hustotu košov považujeme v tomto prípade za dostatočnú.

Miesto budú nepravidelne monitorovať naši inšpektori životného prostredia a v prípade väčšej koncentrácie odpadkov na tomto mieste zabezpečia jeho odstránenie ako sa to viac-krát aj udialo v súvislosti s podnetmi na tomto portáli v okolí stavby tejto kotolne.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
22. apríl 2021

Stanislav Klacansky

Dobry den. Rozumiem co mi chcete povedat, len problem je v tom ze mne to neda a ten bordel upratujem a asi budem upratovať. Robim to z vlastnej iniciatívy nakolko ked tam vidim plechovky a prazdne flase, tak mi to neda nezobral a nevyhodit do kosa. Keby som to nerobil, tak asi castejsie bude podnet na cistenie toho miesta pri kotolni. Taktiez zbierame spaky ktore tam niekto hádže. Ako ste napísali, uz vela krat cez tento portál bola ziadost na vycistenie tohto alebo blízkeho miesta. Takze to len potvrdzuje to ze ten kos tam chyba. Ak je tu vela kosov v tejto casti, tak by som poprosil o premiestnenie takeho co sa najmenej vyuziva. Je mi jasne ze ak by ste mi aj vyhoveli, tak je mozne ze sa nic nestane a deti co tam robia ten bordel budu aj naďalej hádzať veci na zem, ale kym sa to neskúsi tak to nezistime. Ja co mozem spravit tak ten bordel neupratovat a len vam posielat fotky ze ako to tam vyzera. Prosim o prehodnotenie tejto poziadavky. Tak ci onak vam zatial dakujem.
22. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Vášmu podnetu úplne rozumieme a vážime si čo robíte pre svoje okolie. Bez Vašej činnosti by to v tom nešťastnom kúte vyzeralo určite horšie.

Neberte túto reakciu ako konečnú a podnet za úplne uzavretý.

Minulý rok sa nám podarilo dokončiť pasport všetkých odpadkových košov vo funkčnej a vizuálne použiteľnej forme. Tento rok chceme začať so systematickou údržbou tejto siete.

Zároveň chceme na základe tohto pasportu objektivizovať umiestnenie košov na základe dát, aby boli naozaj na vhodných miestach a koncentrácia košov by sa neodvíjala napríklad od bydliska komunálnych politikov ako to bolo v minulosti.

Budeme aj toto miesto sledovať a ďalej chceme pracovať na zlepšení systému odpadkových košov. Zlepšenia sa dejú aj keď to voľným okom nevidieť.

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania