Parkovanie na chodniku.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Juraj 11. augusta 2014

Dobry den,
chcem upozornit na problem s parkujucimi autami na ulici Prijazdna, v useku medzi Ciernym chodnikom a Sachorovou. Auta tu na chodniku takto parkuju pravidelne. Priestor, ktory nechavaju chodcom nie castokrat dostacujuci na prechod ani pre jednu dospelu osobu a nie est napriklad pre mamicku s kocikom, ci dieta s bicyklom. Tato cast cesty je vyuzivana na prechod na stanicu a na Vajnorske jazera aj prave rodinami s detmi, ktori su nuteni obchadzat auta po ceste. Navyse po tejto komunikacii castokrat jazdia aj nakladne auta a to casto pomerne rychlo. Tento stav uz trva nejaky cas, ale nakoniec som sa rozhodol napisat starostovi podnet, kym sa tam naozaj nieco zle nestane. Myslim si, ze je to dolezitejsie ako parkovanie aut rovno pred vchodom. Kusok dalej, na ulici Cierny chodnik by nemal byt problem pre tieto auta zaparkovat. Samozrejme pochopim, ak tam zastavia, aby si nalozili, ci vylozili veci z auta, ale take dlhodobe netolerantne parkovanie nechapem.

11. august 2014

Juraj

A este by som upozornil na podnet pani Skalakovej zo dna 04.06.2012, kde na tento problem upozornovala. Odpoved samospravy bola nasledujuca:

"Dobrý deň pani Skákalová,
1. Chodník na Príjazdnej ulici (úsek od ulice Šachorová po ulicu Čierny chodník) obsadzovaný autami, rieši na základe našej žiadosti Mestská polícia. Kontroly Mestskou políciou boli vykonané v dňoch 8. 6. 2012, 10. 6. 2012 vo večerných hodinách. Všetkým vozidlám, ktoré na chodníku parkovali bola ponechaná výzva za stieračom. V prípade, ak sa situácia nezlepší, pristúpi Mestská polícia k ráznym opatreniam."

Takze konkretne k akym raznym opatreniam Mestska policia pristupila?
11. august 2014

ivan

Mestská polícia sa zamračila , a rázne buchla do stola. Nestačí?
12. august 2014

majo

Tie fotky sú staré jak Praha, chcelo by to niečo aktuálne, keď sa už niekto sťažuje...a keď už príde tá MsP, nech si privoljaú aj štátnu s radarom, lebo na ceste je 40 a jazdí sa 80....
12. august 2014

lulu

Situacia je na tejto ceste dost divoka..katastrofa deti tu behaju denne po ceste ..pretoze obchadzaju auta, prechadzaju cez cestu a idu na pravidelne prechadzky ku stanici, jazeram...na odrazadlach auta tu jazdia ako sa im zachce..sak nemaju jediny spomalovaci prvok..ani znacku ci prechod....na zaciatku ulice je sice 40-ka, no najblizsia krizovatka ju uz rusi....Takze na co by auta spomalovali?
12. august 2014

marty

takto sa parkuje v moste pri Bratislave normalne...
12. august 2014

Juraj

Áno. Fotky sú z roka 2012, ale ten stav je tam presne rovnaký aj dnes. Myslím, že dostatočne dokumentujú stav a je úplne jedno, či chodník blokuje Škoda, alebo Opel.
14. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prvom rade Vám ďakujeme za upozornenie.

Na Váš podnet sme upozornili aj našich okrskárov, aby parkovanie kontrolovali aj v tejto lokalite. Okrskári nám následne oznámili, že počas služby budú spomínanú lokalitu pravidelne kontrolovať. V prípade zistenia priestupku parkovania na chodníku podľa § 25, ods. 1, písm. q zákona o priestupkoch to budú riešiť blokovou pokutou.

Tiež nám však oznámili, že občan by mal v prvom rade porušenie predpisov nahlásiť na známe telefónne číslo polície", teda na číslo: 159.

Ďakujeme
S pozdravom

Ing. Ján Mrva
Starosta MČ Bratislava - Vajnory
18. august 2014

majo

jedno to nebude, lebo kazde auto ma ineho majitela

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania