GRAND CAFE Vígľašská (Petržalka)

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Tomáš . 11. augusta 2014

Dobry den, pred par rokmi vyhorel podnik grand cafe od vtedy su steny v takomto stave.. vyzera to strasne. Poprosil by som vas vyriesit tento problem. Dakujem

18. september 2014

Tomáš .

Dobry den, z akeho dovodu je podnet nerieseny? Dakujem
18. september 2014

Odkaz pre starostu

Keď samopráva do 14 dní neuloží žiadnu odpoveď systém podnet automaticky zmení na neriešený. Status sa potom zmení, keď samospráva odpovie, prípadne z komentárov bude zrejmé, že došlo k vyriešeniu podnetu.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
14. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Hlavné mesto nie je vlastník tohto objektu, preto, rovnako ako žiadna samospráva, nemôže vynakladať peniaze na investície do majetku, ktorý nemá vo vlastníctve ani inak zverený.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
14. október 2014

Tomáš .

Bolo by možné "požiadať" majiteľa nehnuteľnosti o opravu tejto časti? Ďakujem
15. október 2014

Karol Bujaček

Samospráva (MČ Petržalka) a príslušný stavebný úrad by mali konať na základe §§ 86-87 zákona č. 50/1976 Zb.Zákon o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon).

http://www.zakonypreludi.sk/zz/1976-50#p86
16. október 2014

Tomáš .

ÚDRŽBA STAVIEB A ICH ODSTRAŇOVANIE

§ 86
Údržba stavby

(1) Vlastník stavby je v súlade s dokumentáciou overenou stavebným úradom a s rozhodnutím stavebného úradu (stavebné povolenie, kolaudačné rozhodnutie) povinný udržiavať stavbu v dobrom stavebnom stave tak, aby nevznikalo nebezpečenstvo požiarnych a hygienických závad, aby nedochádzalo k jej znehodnoteniu alebo ohrozeniu jej vzhľadu a aby sa čo najviac predĺžila jej užívateľnosť.

(2) Ak vlastník stavbu riadne neudržiava, môže mu stavebný úrad vo verejnom záujme nariadiť, aby sa v určenej lehote a za určených podmienok postaral o nápravu. Užívatelia bytov a nebytových priestorov sú povinní umožniť vykonanie nariadenej údržby stavby.

(3) Ustanovenia odseku 1 a 2 platia primerane aj pre terénne úpravy, práce a zariadenia podľa tohto zákona.

§ 87
Nevyhnutné úpravy

(1) Ak stavba nezodpovedá základným požiadavkám na stavby (§ 43d), a tým ohrozuje alebo obťažuje užívateľov alebo okolie stavby, stavebný úrad vo verejnom záujme nariadi vlastníkovi stavby uskutočniť nevyhnutné úpravy na stavbe alebo na stavebnom pozemku. Nariadené úpravy je vlastník povinný vykonať na vlastné náklady.

(2) Ak sa na uskutočnenie nevyhnutnej úpravy vyžaduje dokumentácia alebo iné podklady, stavebný úrad uloží vlastníkovi stavby alebo stavebného pozemku ich predloženie v určenom rozsahu a lehote. V prípade nesplnenia uloženej povinnosti môže stavebný úrad obstarať potrebnú dokumentáciu alebo podklady na náklady povinného. Po ich zabezpečení stavebný úrad nariadi vykonanie úpravy a určí podmienky a lehotu jej uskutočnenia.

(3) Ak nevyhnutná úprava, ktorá sa má nariadiť, nevyžaduje dokumentáciu alebo iné podklady, uloží stavebný úrad vlastníkovi stavby alebo stavebného pozemku vykonanie úpravy a určí rozsah, spôsob, podmienky a lehotu jej uskutočnenia.

(4) Stavbu alebo jej časť, na ktorej boli nariadené nevyhnutné stavebné úpravy, možno užívať len na základe kolaudačného rozhodnutia, ak stavebný úrad od ich kolaudácie neupustil.
13. február 2023

Martin Uváček

Aktuálny stav riešenia podnetu je?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania