Nefunkčné verejné osvetlenie - dva stĺpy

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Neriešený
meno
Peter Janček 11. augusta 2014

Nefunkčné verejné osvetlenie na ulici Mokrohájska. Konkrétne nefungujú 2 stĺpy. Veľmi by prospela oprava osvetlenia, nakoľko je táto neosvetlená cesta priamym príchodom do dvoch bytových stavieb a človek idúci podvečer alebo v noci pešo domov v podstate nevie, kam stúpa.

13. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tento problém evidujeme a snažili sme sa ho riešiť v súčinnosti s Hlavným mestom SR Bratislava, ktoré je vlastníkom verejného osvetlenia v hlavnom meste. Mestská časť nevlastní ani nevykonáva správu žiadneho verejného osvetlenia, nakoľko verejné osvetlenie, ako funkcia nadmestského významu, spadá kompletne do kompetencií Hlavného mesta SR Bratislava, ktoré verejné osvetlenie prevádzku prostredníctvom spoločnosti Siemens, a.s..

Podľa vyjadrenia Hlavného mesta spomínané dva stožiare verejného osvetlenia mesto nevybudovalo ani ich neeviduje vo svojej správe. Z dôvodov, ktoré opisujete však budeme žiadať, aby Hlavné mesto problematickú situáciu na Mokrohájskej ulici riešilo a zaradilo osvetlenie na ulici medzi svoje priority.

Patoprstý
MÚ Karlova Ves
18. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prvom rade sa Vám chceme ospravedlniť za to, že sme na podnet nereagovali v minulosti a riešime ho až teraz.
Časť osvetlenia na ulici patrí ústavu a príjazd k bytovkám si vybudovali a prevádzkujú majitelia bytových domov. Mesto tam nemá a ani neprevádzkuje žiadne verejné osvetlenie.

S pozdravom
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. január 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
07. júl 2021

Peter

Poprosím admina o obnovenie podnetu a mesto namiesto alibistickej odpovede by malo danú situáciu doriešiť a vybudovať tam verejné osvetlenie, resp. prebrať od bytových domov a ústavu do svojej správy. Veď takto je celá! ulica legálne neosvetlená a služby mesta supluje niekto iný + je v pláne najbližší rok vybudovať nový prepájací chodník z Mokrohájskej k TESCu ako prepojku aj k Lamaču, má tam byť aj osvetlenie, tak prečo nevyužiť túto príležitosť a nespraviť to naraz?
07. júl 2021

Admin KV

Dobrý deň, pán Peter, podnet nemám ako obnoviť, lebo v rámci subjektov, na ktoré má náš portál kontakt, nie je podnet komu poslať. Nie je fér voči Magistrátu, aby riešenie podnetu bolo naviazané na investíciu mesta do cudzieho majetku, alebo na požiadavku, aby mesto cudzí majetok prebralo do svojej správy.
V prípade, že ste spolumajiteľom jedného z bytových domov na Mokrohájskej ulici, odporúčam Vám spojiť sily aj s ostatnými vlastníkmi a komunikovať s Magistrátom a ďalšími subjektmi jednotne a v spoločnom záujme.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
17. január 2022

Martin Uváček

Ak je to v riešení súkromného subjektu, tak by ste podnet mohli uzavrieť, nakoľko mesto ani samospráva na jeho riešenie nemajú dosah.
17. január 2022

Peter

Akože mesto nema dosah, je to jeho komunikacia a nie sukromna, tak to ma doriešiť

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.